Newsroom

Newsroom

Εφημερίδα της Βαλτιμόρης κατά Τραμπ: Καλύτερα να έχεις αρουραίους παρά να είσαι ένας

Τα προεδρικά tweets του Ντόναλντ Τραμπ εναντίον του βουλευτή της Βαλτιμόρης προκάλεσαν την αντίδραση των τοπικών ΜΜΕ

Tramp 1

Η εφημερίδα Baltimore Sun δημοσίευσε ένα βιτριολικό άρθρο γνώμης σήμερα σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, υπεραμυνόμενη τις συνθήκες που επικρατούν στην πόλη εναντίον της οποίας καταφέρθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως και ενός επιφανούς βουλευτή της.

Η καθημερινή εφημερίδα, στο editorial με τίτλο «Καλύτερα να έχεις λίγους αρουραίους παρά να είσαι ένας», επικεντρώθηκε στα αξιοθέατα της πόλης και τα εισοδήματα των κατοίκων της που ξεπερνούν τον εθνικό μέσο όρο. Χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλεσε την περιοχή ένα «αηδιαστικό, γεμάτο από αρουραίους και τρωκτικά χάος», όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, «κανένα ανθρώπινο ον δεν θα ήθελε να ζήσει εκεί».

Η συντακτική ομάδα της εφημερίδας επισημαίνει ότι αν και δεν θα ήθελε να «πέσει στο επίπεδο της διατύπωσης χαρακτηρισμών», θα έλεγε «στον πιο ανέντιμο άνδρα που έχει ποτέ βρεθεί στο Οβάλ Γραφείο» ότι «είναι καλύτερα να έχεις κάποια παράσιτα να ζουν στη γειτονιά σου παρά να είσαι ένα».

Στο άρθρο τονίζεται ότι ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας θεωρεί ότι το να επιτίθεται εναντίον Αφρο-Αμερικανών μελών του Κογκρέσου συνιστά καλή άσκηση πολιτικής όπως επίσης «το να ικανοποιεί τους λευκούς υπέρμαχους της λευκής φυλής που τον λατρεύουν». Ο πρόεδρος δεν ξεγελά τους περισσότερους Αμερικανούς στο να πιστέψουν ότι «είναι έστω και λίγο ικανός», προστίθεται.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιδόθηκε χθες στον τελευταίο γύρο κατηγοριών, με φυλετική χροιά, με μια σειρά από tweet, όπου ανέφερε πως ο Ελάιτζα Κάμινγκς έχει προσφέρει ελάχιστα στο να βοηθήσει την πόλη του στα 20 χρόνια βουλευτικής του ιδιότητας.

Ο ίδιος επέμεινε σήμερα υποστηρίζοντας ότι ο Κάμινγκς «απέτυχε οικτρά» και δεν αντιμετώπισε την εγκληματικότητα στη Βαλτιμόρη, διότι ήταν πολύ απασχολημένος να χρησιμοποιεί την Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων να «πληγώνει αθώους ανθρώπους και να διχάζει τη Χώρα μας!».

Ο Κάμινγκς προεδρεύει της Επιτροπής και βρίσκεται πίσω από τη διεξαγωγή σειράς ερευνών για τη διοίκηση Τραμπ. Επιπλέον, ο 68χρονος κατήγγειλε τη μεταναστευτική πολιτική του δισεκατομμυριούχου, ιδίως την κατάσταση στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Από την πλευρά του, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβέινι υπερασπίστηκε τα προεδρικά tweet, σημειώνοντας πως δεν είναι ρατσιστικά αλλά αποτελούν απάντηση στις επικρίσεις του Κάμινγκς για τις συνθήκες στα νότια σύνορα.

«Όταν ο πρόεδρος ακούει να λέγονται τέτοια ψέματα, θα αντεπιτεθεί» είπε ο αξιωματούχος στο Fox News.

«Δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τη φυλή. Αυτό κάνει ο πρόεδρος. Μάχεται και δεν κάνει λάθος σε αυτό».

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.