Εφιάλτης στην Αθήνα: Φυλάκισαν και βασάνιζαν 36χρονη επί οκτώ χρόνια στο ίδιο της το σπίτι

Ένα σκηνικό φρίκης που είχε στηθεί στην πρωτεύουσα έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για τον απάνθρωπο εγκλεισμό της ορφανής…

Ένα σκηνικό φρίκης που είχε στηθεί στην πρωτεύουσα έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για τον απάνθρωπο εγκλεισμό της ορφανής και ανάπηρης Μαρίας Παπαδοπούλου που θυμίζει σύχρονο «Κωσταλέξι». Η 36χρονη κοπέλα, που σώθηκε από θαύμα, νοσηλεύεται σε κρατικό νοσοκομείο από τον περασμένο Ιούλιο, έχοντας ωστόσο χάσει το αριστερό της πόδι από τα βασανιστήρια, αφού είχε πέσει θύμα 77χρονης Ρωσοπόντιας που την πρόσεχε τα τελευταία χρόνια, και 50χρονου συγγενούς της.

Μαζί της απέσπασαν την ακίνητη περιουσία και εισέπρατταν τη σύνταξη των 1.200 ευρώ που έπαιρνε, την κρατούσαν σε μπαλκόνι φωταγωγού, χωρίς φαγητό και νερό, με το σπασμένο πόδι της δεμένο σε ξύλο αφήνοντάς την να σαπίζει από τις κατακλίσεις, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.

Η άτυχη Μαρία θα είχε χάσει τη ζωή της αν δεν την έσωζαν οι γείτονες στην πολυκατοικία της Καλλιθέας οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν την κατάστασή της ειδοποίησαν την υγειονομική υπηρεσία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά από παρέμβαση της εφημερίδας, κινητοποιήθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας που διαπίστωσε πως η 36χρονη ήταν ένα βήμα πριν τον θάνατο. Έτσι με διαδικασία αστραπή ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού σε βάρος της 77χρονης και του 50χρονου ενώ δόθηκε κατεπείγουσα παραγγελία για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Παράλληλα, η δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα για το πως πέρασε στα χέρια της 77χρονης το διαμέρισμα της Μαρίας καθώς προκύπτει από το συμβόλαιο ότι η 36χρονη δώρισε το 2008 το σπίτι της στη κατηγορουμένη κρατώντας ευτυχώς την επικαρπία.  Επιπλέον, διερευνάται εάν διαμένουν τώρα στο σπίτι άλλοι από τον κύκλο των κατηγορουμένων ώστε να απομακρυνθούν για να επιστρέψει εκεί η Μαρία μετά τη νοσηλεία της. Αυτεπάγγελτα η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνες για να διοριστεί δικαστική παραστάτης της Μαρίας η γειτόνισσά της Ιωάννα Πλεύρη που είναι συνεχώς στο πλάι της.

“Θα ήθελα να γυρίσει σπίτι μου αλλά φοβάμαι. Με χτύπαγαν. Δεν μου έδιναν νερό για να μην κατουριέμαι και λερώνω συνέχεια. Δεν με αγαπάει. Θέλω άλλη γυναίκα να με προσέχει”. Ο θάνατος της γιαγιάς της Μαρίας την έφερε στο σημείο να επιχειρήσει να βάλει τέρμα στη ζωή της, πέφτοντας από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και να μείνει ανάπηρη. Η μητέρα της η οποία πέθανε το 2006 είχε αναθέσει στην 77χρονη να τη προσέχει όταν δούλευε.

Στο πλευρό της Μαρίας στο νοσοκομείο βρίσκεται η Ιωάννα, η γειτόνισσά της, η οποία δήλωσε: “Την ξέρω από μικρή. Ήταν ένα λιγομίλητο, ντροπαλό κορίτσι. Ήμασταν ήσυχοι, η κυρία, που συνέχισε να τη φροντίζει μετά από τον θάνατο της μητέρας της, έμοιαζε πολύ καλή. Της μιλούσε όμορφα και την πρόσεχε, ερχόταν συχνά και κοινωνική λειτουργός. Ώσπου ξαφνικά έβγαλαν τη Μαρία με το κρεβάτι της στον φωταγωγό, χωρίς να μπορούμε να τη δούμε. Μπροστά είχαν κρεμάσει σεντόνια. Όταν τη ρωτήσαμε, μας είπε “με βγάλανε γιατί βρωμούσα”. Ό,τι ακολούθησε δεν περιγράφεται. Η Μαρία φώναζε συνεχώς, για νερό, πορτοκαλάδα, σουβλάκι. “Ήπιες νερό. Φτάνει”” της έλεγαν.

Δήμος Αθηναίων: Κλειστοί αύριο Δευτέρα όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

Δήμος Αθηναίων: Κλειστοί αύριο Δευτέρα όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

Σε συνέχεια της απόφασης για κλείσιμο των σχολείων στην Αττική

Aναγνώστης αδειάζει…το εμετικό άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου για τον Ξαρχάκο στην Καθημερινή

Aναγνώστης αδειάζει…το εμετικό άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου για τον Ξαρχάκο στην Καθημερινή

Σε ένα χολερικό κείμενο, σε αντίθεση με όλα τα δημοσιεύματα που μόνον επαίνους είχαν για…