Εφιαλτική πρόβλεψη Meteo: Mέχρι και 700 χιλιοστά το ύψος του νερού

Στην Αθήνα σημειώνονται ότι ο μέσος όρος είναι περίπου 400 χιλιοστά σε ένα χρόνο.

κακοκαιρια

Η κακοκαιρία Daniel από χθες το απόγευμα επηρεάζει μεγάλο τμήμα της χώρας και από ότι φαίνεται τα φαινόμενα θα συνεχιστούν τις επόμενες ώρες με την ίδια ένταση και κυρίως στα πιο κεντρικά τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις οι βροχές και οι ισχυρές καταιγίδες θα συνεχιστούν παρουσιάζοντας ένταση και διάρκεια κυρίως στα κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης, με τα πολύ μεγάλα ύψη βροχής που αναμένονται να δημιουργούν σημαντικά προβλήματα με τα πλημμυρικά φαινόμενα να έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους.

Στον χάρτη που ακολουθεί, επισημαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται ύψη βροχής μεγαλύτερα των 100 mm, για το χρονικό διάστημα από την Τρίτη έως το βράδυ της Τετάρτης. Υπενθυμίζεται ότι 1 mm βροχής αντιστοιχεί σε ένα λίτρο νερού σε μια επιφάνεια 1 τετραγωνικού μέτρου (ή ενός τόνου σε ένα στρέμμα).

Σύμφωνα με τον ανανεωμένο χάρτη, οι περιοχές όπου θα δεχθούν πολύ μεγάλα ύψη βροχής τις επόμενες ημέρες είναι:

Πιερία
Θεσσαλία (Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα, νότια τμήματα Ν. Λαρίσης)
Σποράδες
Ανατολική Στερεά (Φθιώτιδα, Βοιωτία)
Κεντρική Στερεά (Ευρυτανία)
Ανατολική Πελοπόννησος (Δυτική Κορινθία, Αργολίδα, Ανατολική Αρκαδία)
Νότια Πελοπόννησος (Μεσσηνία, Λακωνία)
Τοπικά στην Ήπειρο (Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία)
Aπό την επεξεργασία των προγνωστικών στοιχείων το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης στην περιοχή του Πηλίου, που ήδη αντιμετωπίζει πλημμύρες, αναμένονται από 650 έως 700 mm, ενώ στην περιοχή νότια του νομού Καρδίτσας από 550 έως 600 mm.

Μάλιστα, το meteo αναφέρει πως στην περιοχή της Αθήνας σημειώνονται κατά μέσο όρο περίπου 400 mm σε ένα χρόνο.

meteo5