Newsroom

Newsroom

Εφιαλτική πρόβλεψη Μαρουσάκη: Το φθινόπωρο φέρνει κι άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες

Έρχεται βαρύ φθινόπωρο τονίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

5963510

Σε μια δυσοίωνη πρόβλεψη προχώρησε ο μετεωρολόγος του Open, ο οποίος σχολιάζοντας την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel, σημείωσε πως έρχονται και άλλες επικίνδυνες καιρικές καταστάσεις.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φθινόπωρο φέτος κρύβει κι άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες μιας και από αρκετά νωρίς σημειώνουμε κάθοδο αρκετά ψυχρών αερίων μαζών κάτι το οποίο στατιστικά θα το περιμέναμε από Οκτώβρη και μετά», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

«Με θυελλώδεις βοριάδες ξεκινά η νέα εβδομάδα οι οποίοι όμως από αύριο αλλά κυρίως Τετάρτη και στη συνέχεια θα υποχωρήσουν σημαντικά.

Κατά τ’ άλλα δεν αναμένονται αξιόλογα ξκαιρικά φαινόμενα για τις επόμενες ημέρες με τον υδράργυρο μάλιστα να σημειώνει και άνοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φθινόπωρο φέτος κρύβει κι άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες μιας και από αρκετά νωρίς σημειώνουμε κάθοδο αρκετά ψυχρών αερίων μαζών κάτι το οποίο στατιστικά θα το περιμέναμε από Οκτώβρη και μετά.

Καθώς αυτές οι πιο ψυχρές αέριες μάζες θα αλληλεπιδρούν με τις πολύ θερμές θάλλασες της Μεσογείου είναι δυνατόν να δημιουργήσουν πολύ ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά τα οποία είναι δυνατόν να λάβουν ακόμη και τροπικά χαρακτηριστικά.
Όσο η Φύση μας δίνει τον χρόνο ας προετοιμαστούμε!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους!