Εφιαλτική εκτίμηση Τζανάκη για τα κρούσματα

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, έκανε μια εφιαλτική πρόβλεψη για την πορεία του κορονοϊού, τονίζοντας πως τις επόμενες ημέρες θα δούμε πολύ υψηλά νούμερα στα νέα κρούσματα.

botswana covid 1

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως οι ειδικοί εκτιμούν ότι την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου θα έχουμε 9.000 κρούσματα, ωστόσο αυτό το νούμερο θα επιβεβαιωθεί αν και εφόσον γίνουν περίπου 600.000 τεστ.

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση πως τις επόμενες μέρες θα μειωθούν οι νοσηλείες στα νοσοκομεία και πως όπως δείχνει τελικά η μετάλλαξη Όμικρον θα έχει σύντομο πέρασμα και θα είναι ένα κύμα «τζούφιο».

 

«Άδειασε»  και αυτός την επιλογή Μητσοτάκη για δωρεάν διάθεση 2 self test, όπως  η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Ενώ η τελευταία αμφισβήτησε την αξιοπιστία τους, ο κ. Τζανάκης θεωρεί τον αριθμό τους ανεπαρκή. «Θα πρότεινα στον κόσμο να κάνει τουλάχιστον 4 self test μέχρι την Πρωτοχρονιά, ανά 2-3 ημέρες. Εκτός των δύο που θα μας δώσουν δωρεάν, μπορούμε να αγοράσουμε άλλα δύο … ανεξάρτητα του εμβολιαστικού στάτους, ιδιαίτερα αν πάμε σε τραπέζια», τα οποία καλό θα είναι «να είναι ολιγομελή, μέχρι 10 άτομα».

 

«Σε όλες τις χώρες, μιλώντας εμπειρικά και όχι με βάση τα μοντέλα, έχει ξεκινήσει μια εικόνα σαν την δική μας, όπου αρχικά σταθεροποιούνται τα κρούσματα σε υψηλούς αριθμούς και ξαφνικά εκτοξεύονται σε διπλάσιους και τριπλάσιους, σε 15, άντε το πολύ 20 ημέρες. Αν υποτεθεί ότι ξεκινάμε τώρα, δεν αποκλείεται να το δούμε σε 15-20 ημέρες, λίγο μετά τα Φώτα … αν μπορέσουμε να τα ανιχνεύσουμε και διαγνώσουμε όλα … Η Όμικρον δυστυχώς ιδιαίτερα σε νέους ανθρώπους, κάτω των 50 ετών, με τριπλό εμβολιασμό, κατά 50%-60% θα είναι μάλλον ασυμπτωματική ή με τέτοια συμπτώματα που δεν θα μπορέσει να τα διακρίνει ο άνθρωπος. Αν τα πιάσουμε όλα, μπορεί να είναι διπλάσια, τριπλάσια ή λίγο παραπάνω αυτών που έχουμε τώρα, δηλαδή 15.000-18.000. Αυτό θα γίνει μάλλον μετά τα Φώτα, χωρίς να αποκλείουμε μικρή ή μεγαλύτερη αύξηση μέσα στις γιορτές, μεταξύ Πρωτοχρονιάς και Φώτων», είπε ο κ. Τζανάκης.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…