Εφιαλτική εκτίμηση από Σαρηγιάννη για 100 νεκρούς την ημέρα και 4.000 ως τα Χριστούγεννα

Σε ακόμα μία εφιαλτική εκτίμηση προχώρησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης για την πορεία της πανδημίας μετά και τα συνεχόμενα υψηλά νούμερα σε κρούσματα, διασωληνώσεις και θανάτους.  

1024x1024 1

Την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας ενδέχεται να φτάσουμε και τα 8.000 κρούσματα κορονοϊού, εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, προσθέτοντας ότι «οι νεκροί θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Το ρολόι έχει χτυπήσει μεσάνυχτα».

«Έχουν αυξητική πορεία και η εκτίμησή μου είναι μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε φτάσει περίπου στους 100 την ημέρα» σημείωσε ο ίδιος μιλώντας στο Mega σε σχέση με τους θανάτους από covid.

«Αν θέλουμε να κάνουμε Χριστούγεννα όλοι μαζί πρέπει να εμβολιαστούμε τώρα», τόνισε ο Δ. Σαρηγιάννης, σημειώνοντας πως το «παράθυρο του χρόνου κλείνει».

Ο ίδιος σημείωσε ότι η επίδραση των μέτρων που ελήφθησαν θα φανεί μετά τις 15 του μήνα και προειδοποίησε ότι οι 1.100 νεκροί του Οκτωβρίου, «θα είναι πολύ περισσότεροι τον Νοέμβριο και θα δούμε πόσοι θα είναι τον Δεκέμβριο».

 

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…