Έφη Μπίρμπα και Άρης Σερβετάλης συμπρωταγωνιστούν στο «Όνειρο ενός γελοίου» του Ντοστογιέφσκι

Ο γελοίος άνθρωπος μας κάνει μετόχους της ιστορίας και πρόσωπα του διηγήματος, γινόμαστε θεατές και χαρακτήρες του έργου ταυτόχρονα. Ένα όνειρο γίνεται αιτία να αλλάξει ένας άνθρωπος για πάντα. 

ονειρο ενος γελοιου

Το έργο του Ντοστογιέφσκι “Το όνειρο ενός γελοίου”, που σηματοδοτεί την ανθρώπινη αγωνία για την αλήθεια και την ουσία της ζωής, κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα Μελίνα Μερκούρη σε σκηνοθεσία-εικαστική εγκατάσταση-σχεδιασμός κοστουμιών της Έφης Μπίρμπα, απόδοση-δραματουργία του Άρη Σερβετάλη και της Έφης Μπίρμπα.

Οι δυο καλλιτέχνες συμπρωταγωνιστούν στη σκηνική μεταφορά της νουβέλας και μοιράζονται τον πολυεπίπεδο μονόλογο ενός μοναχικού ανθρώπου που ονειρεύεται να αγαπηθεί και να ευτυχήσει. Το πρόσωπο αυτό εκφράζει αμέτρητους ανθρώπους, σε όλες τις εποχές κι όλους τους τόπους, κι αυτό τον καθιστά οικουμενικό και διαχρονικό.

Στο σημείωμα της παράστασης που θα περιοδεύσει το καλοκαίρι διαβάζουμε: “Το Όνειρο ενός Γελοίου”, μια ιδιότυπη ιλαροτραγωδία, ένα φανταστικό αφήγημα – αριστούργημα του Ρώσου δασκάλου της ανθρώπινης ψυχολογίας, μας ξεναγεί στην ιστορία της ανθρωπότητας, από την προπτωτική κατάσταση της αθωότητας στον απόλυτο εξευτελισμό της ανθρώπινης φύσης. 

Ο γελοίος άνθρωπος μας κάνει μετόχους της ιστορίας και πρόσωπα του διηγήματος, γινόμαστε θεατές και χαρακτήρες του έργου ταυτόχρονα. Ένα όνειρο γίνεται αιτία να αλλάξει ένας άνθρωπος για πάντα”. 

Η μουσική είναι του Vangelino Currentzis, ο σχεδιασμός φωτισμού του Γιώργου Καρβέλας. Καλλιτεχνική Συνεργάτις: Βάσια Λύρη. Sound design: Κώστας Μιχόπουλος. Κινηματογράφιση-trailer: Make Your Own Films-Γρηγόρης Πανόπουλος.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη