Έφη Αχτσιόγλου: Πρόταγμα της ψηφιακής μετάβασης το 35ωρο χωρίς μείωση μισθού

Θετική αναγκαιότητα χαρακτηρίζει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου «τη μείωση του χρόνου εργασίας χωρίς μείωση μισθού -και όχι την κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας που έφερε ο κ. Χατζηδάκης» και προσθέτει ότι «αποτελεί πρόταγμα της ψηφιακής μετάβασης που οδηγεί στην αύξηση της παραγωγικότητας».  

5235897

Μιλώντας στο “ΟΤ Forum” ανέφερε ότι «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει βασικές αιχμές στα εργασιακά το 35ωρο χωρίς μείωση μισθού, την αντιμετώπιση των επισφαλών μορφών εργασίας -για παράδειγμα την καταπολέμηση της ψευδούς αυτοαπασχόλησης με κάλυψη και αναγνώριση του εργαζόμενου ως μισθωτού για να έχει όλα τα δικαιώματα που του αντιστοιχούν-, την αύξηση των μισθών για να έχουμε αξιοπρεπείς αποδοχές».

 

Υποστήριξε, ότι «επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν βήματα υποστήριξης των εργασιακών δικαιωμάτων σε διάφορα επίπεδα, από την αύξηση του κατώτατου μισθού, μέχρι την κάλυψη των εργαζομένων στις εργολαβίες, την αιτιολόγηση των απολύσεων, την ενδυνάμωση του ΣΕΠΕ. Όμως, η ΝΔ κατάργησε τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και την ηλεκτρονική δήλωση των υπερωριών και της υπερεργασίας».

 

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε πως «το κρίσιμο είναι οι εργαζόμενοι να αποδεχτούν ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της καθημερινότητάς τους και μία θετική εναλλακτική προοπτική. Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια και δυσφορία, κυρίως λόγω της ακρίβειας και της άρνησης της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση υπέρ των πολιτών».

 

Υπογράμμισε, τέλος, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει καταθέσει θεσμικά το αίτημα για εκλογές ήδη από τον Δεκέμβριο. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αφήσει την παραφιλολογία, να ορίσει ημερομηνία εκλογών και να πάμε συντεταγμένα εκεί. Δεν μπορεί να μιλάνε για τοξικό κλίμα οι άνθρωποι που έκαναν αντιπολίτευση με περικεφαλαίες και λέγανε ότι ανταλλάξαμε τη Μακεδονία με τις συντάξεις».

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό