Εφημερίδα που συμμετείχε ο Μητσοτάκης δεν πλήρωνε για 10 χρόνια το δάνειο της (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για τα «θαλασσοδάνεια» σε κόμματα και ΜΜΕ την Τρίτη, κατήγγειλε τη χορήγηση δανείου 300.000 ευρώ στον «Κήρυκα Χανίων» (2005), συμφερόντων του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, το οποίο δεν αποπλήρωσε ποτέ.

57861c631dc524a92d8b45c2

Στην εν λόγω εταιρεία (Κήρυξ ΑΕ) ήταν μέτοχος και ο νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως προκύπτει από το Πόθεν Έσχες του .  

«Στην συγκεκριμένη περίπτωση παρόλο που το ποσό δεν είναι μεγάλο, αν και με τις προσαυξήσεις το ποσό έχει φτάσει περί τα 650.000 ευρώ, το δάνειο δεν εξυπηρετείτο εδώ και μια δεκαετία και δεν αναζητήθηκε από την τράπεζα παρά μόνο όταν ανακοινώθηκε η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια ΜΜΕ και πολιτικών κομμάτων»είπε.

Τα εν λόγω στοιχεία επιβεβαίωσε στην εξεταστική επιτροπή ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Γ. Πουλόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πολλά στοιχεία.

«Επαιξε κάποιο ρόλο στο να μη κινηθεί καθόλου η τράπεζά σας κοντά 11 χρόνια και ενώ δεν είχε πληρωθεί καμία δόση το γεγονός ότι η εν λόγω εφημερίδα είναι συμφερόντων του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος βάσει των δικών σας στοιχείων είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας;», ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Σαντορινιός.

«Δεν ξέρω την περίπτωση, θα επανέλθω με περισσότερα στοιχεία, πάντως το να μην έχει πληρώσει τίποτα ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι λογικό» απάντησε χαρακτηριστικά ο Γ. Πουλόπουλος.

  Ο κ. Σαντορινιός υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «Πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για το πώς δόθηκαν αυτά τα λεφτά στα κόμματα. Καθώς οι τράπεζες έδιναν φρέσκο χρήμα γνωρίζοντας ότι δεν θα αποπληρωθούν ποτέ».

«Με αυτόν τον τρόπο», συμπλήρωσε, «τα κόμματα εξασφάλιζαν τα απαιτούμενα ποσά ώστε να χρηματοδοτούν αντιστοίχως ΜΜΕ, τα οποία με την σειρά τους θα τους στήριζαν». «Το εξοργιστικό στην όλη υπόθεση είναι ότι με βάση τις αναδιαρθρώσεις η ΝΔ θα ικανοποιήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις σε 261 χρόνια, ενώ το ΠΑΣΟΚ σε 630 χρόνια», είπε. Τέλος, ο κ. Σαντορινιός ανακοίνωσε ότι τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα της επιτροπής θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο.


Συριζα: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει εξηγήσεις για τον Κήρυκα Χανίων

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει “Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, υπήρξαν αποκαλύψεις σχετικά με την εφημερίδα «Κήρυκας Χανίων», που εκθέτουν πλήρως τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως αναγράφεται στο πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη για το 2012, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι μέτοχος της εταιρείας «Κήρυξ ΑΕ», η οποία το 2005 έλαβε δάνειο ύψους 300.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, διάρκειας 2 ετών, το οποίο δεν αποπληρώθηκε ποτέ. Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο του 2015, η τράπεζα προχώρησε στην καταγγελία του συγκεκριμένου δανείου, καθώς δεν είχε εισπράξει ούτε 1 ευρώ!

Οι αποκαλύψεις αυτές είναι ενδεικτικές του συστήματος διαπλοκής που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και στο οποίο ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται πλέον και άμεσα εμπλεκόμενος.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη, που με κάθε ευκαιρία προβαίνει σε μεγαλόστομες διακηρύξεις για τη διαφάνεια και το “‘νοικοκύρεμα”, να δώσει άμεσα εξηγήσεις τόσο σχετικά με το ποσόν που χρωστούσε η εφημερίδα όταν προχώρησε στη σύναψη του δανείου όσο και για το συνολικό ποσό στο οποίο ανέρχονται σήμερα τα χρέη της εταιρείας στην οποία είναι μέτοχος”.

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…