Το Εφετείο καταδικάζει τον πρώην πράκτορα της ΕΥΠ, Κώστα Αγγελάκη

Η δίωξη κατά των δύο είχε ασκηθεί έπειτα από αναφορά του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη στον εισαγγελέα και η τελεσίδικη κρίση της Δικαιοσύνης καταδεικνύει ότι οι δύο καταδικασθέντες είχαν συγκροτήσει μία ομάδα στην ΕΥΠ οποία είχε αναπτύξει παραθεσμική και παράνομη λειτουργία

dikastirio

Πλήρη δικαίωση των όσων είχε καταγγείλει ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης σε βάρος του πρώην αχιπράκτορα της ΕΥΠ, Κωνσταντίνου Αγγελάκη και του συνεργού του Σοφοκλή Κουκολίτσιου αποτελεί σημερινή απόφαση του Εφετείου με την οποία καταδικάστηκαν πλέον σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, για κατοχή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων τα οποία θα χρησιμοποιούσαν στη συνέχεια για να συκοφαντήσουν πρώην διευθύντριά υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς.

Το Εφετείο επέβαλε την ίδια ακριβώς ποινή με το Πρωτόδικο Δικαστήριο, επικυρώνοντας έτσι και την Πρωτόδικη κρίση. Η δίωξη κατά των δύο είχε ασκηθεί έπειτα από αναφορά του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη στον εισαγγελέα και η τελεσίδικη κρίση της Δικαιοσύνης καταδεικνύει ότι οι δύο καταδικασθέντες είχαν συγκροτήσει μία ομάδα στην ΕΥΠ οποία είχε αναπτύξει παραθεσμική και παράνομη λειτουργία.

Ιδιαίτερα σημαντικά ήταν τα όσα ανέφερε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας Πιέρρος ο οποίος ήταν δριμύτατος κατά των Αγγελάκη και Κουκουλίτσιου.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας ανέφερε ότι οι Αγγελάκης και Κουκολίτσιος είχαν συγκροτήσει μία ομάδα δράσης γύρω από την ΕΥΠ, με συγκεκριμένο σχεδιασμό. Στην ουσία ο εισαγγελέας Πιέρρος παραδέχτηκε όλα όσα έχει καταγγείλει μέσω μηνυτήριας αναφοράς ο Κώστας Βαξεβάνης, ότι δηλαδή στην ΕΥΠ υπήρχε μία ομάδα η οποία είχε αναπτύξει παραλειτουργία.

Η υπόθεση, η παρακολούθηση και τα ναρκωτικά

Η υπόθεση αφορά στην παρακολούθηση της Αγγελικής Αγούλου, σύμφωνα με προστατευόμενο μάρτυρα ο οποίος εργαζόταν για τον πρώην πράκτορα της ΕΥΠ, της πρώην διευθύντριας υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Ζάκυνθο. Αγγελάκης και Κουκουλίτσιος κατείχαν μάλιστα φωτογραφίες της και άλλα προσωπικά της δεδομένα (τηλέφωνα που καλούσε, επικοινωνίες και συναντήσεις που είχε, περιουσιακά της στοιχεία κ.α) τα οποία επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν αργότερα σε επιχείρηση συκοφάντησης εναντίον της.

Συγκεκριμένα, θα τοποθετούσαν ναρκωτικά σε κατάστημα της οικογένειας Αγούλου με στόχο να απαξιωθεί η τελευταία ως βασικός μάρτυρας σε άλλη μεγάλη υπόθεση που σχετιζόταν με την Τράπεζα Πειραιώς και τον πρώην επικεφαλής της τράπεζας, Μιχάλη Σάλλα. Η Αγγελική Αγούλου είχε καταθέσει στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Πεπόνη στοιχεία για την τράπεζα καταγγέλλοντας και τον Σάλλα.

Η επιχείρηση παρακολούθησης ξεκίνησε το Μάρτιο του 2012 και κατόπιν εντολής του Αγγελάκη στον πλέον προστατευόμενο μάρτυρα, αυτός επρόκειτο να συνεχίσει την παρακολούθηση και να τοποθετήσει τελικώς τα ναρκωτικά στο κατάστημα συμφερόντων της οικογένειας Αγούλου. Η δεύτερη παρακολούθηση έγινε τον Αύγουστο του 2012.

Πηγή: documentonews.gr

Αποφασισμένη η Κιόβεσι να λογοδοτήσουν για τα Τέμπη οι υπουργοί, ανεξάρτητα από την ασυλία τους στην Ελλάδα

Kovesi EP scaled 1

Αποφασισμένη η Κιόβεσι να λογοδοτήσουν για τα Τέμπη οι υπουργοί, ανεξάρτητα από την ασυλία τους στην Ελλάδα

Ερώτημα-βόμβα της Ευρωπαία Εισαγγελέα για άσκηση απευθείας διώξεων κατά πολιτικών προσώπων