Newsroom

Newsroom

Έφεση κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου

Έφεση στο βούλευμα που αποφυλάκισε τον Αρ. Φλώρο, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Energa-Hellas Power, άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρος Σοφουλάκης. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η υπόθεση της αποφυλάκισης του 39χρονου επιχειρηματία με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% οδηγείται σε νέα δικαστική κρίση.

Της έφεσης του επίμαχου βουλεύματος είχε προηγηθεί σχετική παραγγελία προς τον κ. Σοφουλάκη από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παραγγελία του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου χαρακτήριζε το συγκεκριμένο βούλευμα «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό», σημειώνοντας πως το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας «είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ώς προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%».

Την ίδια ώρα, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, διαβιβάζεται και το έγγραφο της διοικήτριας του «Ευαγγελισμού», Π. Γκουλάκη-Μητσάκη, που αποκάλυψε το documentonews.gr. Σύμφωνα με το έγγραφο, η γνωμάτευση που χορηγήθηκε στον Αριστείδη Φλώρο για την άπνοια είναι «ανυποστάτη», καθώς η γιατρός που την υπέγραψε δεν υπήρξε, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ.

Σημειώνεται, πως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για αδικήματα όπως «ψευδή βεβαίωση» και «δωροδοκία» σχετικά με την υπόθεση αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου και τον ιατρικό φάκελο που προσκόμισε, προκειμένου να του βεβαιωθεί ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Ψεύτικες οι ιατρικές γνωματεύσεις της αποφυλάκισης

Νωρίτερα την Παρασκευή, το documentonews.gr αποκάλυψε έγγραφο 

της διοικήτριας του Ευαγγελισμού Π. Γκουλάκη – Μητσάκη από το οποίο αποδεικνύεται ότι 

οι ιατρικές «γνωματεύσεις» της αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου είναι παντελώς πλαστές. 

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, η γιατρός που έβαλε υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι «ανυπόστατη», ενώ επιπρόσθετα δεν υπήρξε καμία υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ» ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Σημαντικό, είναι επίσης το γεγονός, πως τα αποτελέσματα της μελέτης δεν συνοδεύονται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap, κάτι που είναι απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις. Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία ιατρική βεβαίωση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου.

Αναλυτικά το έγγραφο:

Από Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ προς ΕΦΚΑ

ΘΕΜΑ: Παροχή στοιχείων

Σε συνέχεια του υπ’ αριθμός…. Εγγράφου μας και στα πλαίσια διερεύνησης των αναφερομένων στα υπ’ αριθμόν(…) έγγραφα που μας αποστείλατε, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

Α Όπως προκύπτει από τα τηρούμενα στην υπηρεσία μας στοιχεία η κυρίας Λάμπρου Καλλιρρόη του Κωνσταντίνου, ιατρός-πνευμονολόγος με γνωστικό αντικείμενο πνευμονολία-διαταραχές του ύπνου τοποθετήθηκε στην Α κλινική εντατικής θεραπείας ως πανεπιστημιακή υπότροφος σε εφαρμογή του υπ αριθμόν (…).

Σημειώνουμε ότι η ως άνω αναφερόμενη ιατρός δεν υπήρξε καθόλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ και ως εκ τούτου η σφραγίδα της στο έγγραφο ΑΠΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ ΤΟΥ ΦΛΩΡΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ «ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΚΕΘ» είναι ανυπόστατη.

Επιπρόσθετα το ανώτερο έγγραφο δεν φέρει την υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Β Το ως άνω έγγραφο αποτελεσμάτων μελέτης ύπνου δεν συνοδεύεται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap.

Γ Δεν υπάρχει ιατρική βεβαίωση-γνωμάτευση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου ή του καθηγητή κλινικής εντατικής θεραπείας.

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΓΝΑ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ – ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ»

Π. Γκουλάκη – Μητσάκη


Διαψεύδει ο Αριστείδης Φλώρος

Ο Αρ. Φλώρος εν τω μεταξύ διαψεύδει το περιεχόμενο της επιστολής της διοικήτριας του Ευαγγελισμού. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η εν λόγω γιατρός –που αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο του Ευαγγελισμού-, δεν τον εξέτασε ποτέ, μολονότι όμως οι εξετάσεις άπνοιας πραγματοποιήθηκαν όντως στο εν λόγω νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει, παρέμεινε στο νοσοκομείο για εξετάσεις για 24 ώρες ως κρατούμενος και στη συνέχεια η σχετική γνωμάτευση απεστάλη από το νοσοκομείο στο ψυχιατρικό κατάστημα Κορυδαλλού την οποία υπέγραφε ο κ. Ζακυνθινός υπεύθυνος του αρμόδιου τμήματος του Ευαγγελισμού. Η βεβαίωση για τις παραπάνω εξετάσεις όπως υποστηρίζει βρίσκεται στον φάκελό του στο ΚΕΠΑ.

Σύμφωνα πάντως με καλά πληροφορημένες πηγές η επίμαχη γνωμάτευση ήταν μέσα στο φάκελο που απεστάλη από τον ΕΦΚΑ προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση. Η βασική γνωμάτευση στην οποία στηρίχτηκαν σε σχέση με την υπνική άπνοια, υπογράφεται πράγματι από την κυρία Λάμπρου Καλλιρρόη και είναι η βασική γνωμάτευση στην οποία βασίστηκε την απόφαση για το ποσοστό της αναπηρίας. Σε ό,τι αφορά πάλι τον ισχυρισμό Φλώρου ότι το χαρτί της άπνοιας υπογράφτηκε από τον κ. Ζακυνθινό, όντως στον φάκελο του ΚΕΠΑ υπάρχει η υπογραφή του αλλά μόνο στην εξέταση σπιρομέτρησης.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…