Έφεση άσκησε ο φυγόποινος Παππάς - Τον ψάχνουν και στην Αλβανία

Επικρατέστερο σενάριο να διέφυγε με εντολή Μιχαλολιάκου

NewsRoom 26/10/2020 | 14:43

Έφεση άσκησε ο φυγόποιονος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, μέσω του δικηγόρου του Περικλή Σταυριανάκη, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και ειδικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνεχίζουν να εκτίθενται ανεπανόρθωτα από τη διαφυγή του.

Ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, που καταζητείται από την Ελληνική Αστυνομία για να εκτίσει την ποινή του, υπέβαλε σήμερα διά του συνηγόρου του έφεση προκειμένου, όταν εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που είχε τώρα.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος του Χρήστου Παππά Περικλής Σταυριανάκης «ασκήθηκε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης κι έτσι μαζί με άλλες εφέσεις ανοίγει ο δρόμος για το εφετείο». Ο συνήγορος είπε ακόμη: «Εξακολουθώ να αγνοώ πού είναι ο εντολέας μου», ενώ, όταν ρωτήθηκε αν ο καταδικασθείς προτίθεται να παραδοθεί σύντομα, απάντησε: «Όλες οι αποφάσεις μπορούν να αναθεωρηθούν αλλά έως τώρα δεν έχω γνώση για αλλαγή προθέσεων».

Με εντολή Μιχαλολιάκου η διαφυγή Παππά; 

«Ολα δείχνουν ότι η φυγή του Παππά αποφασίστηκε από κοινού με τον αρχηγό, και γι’ αυτό δεν υπήρξε καμιά αντίδραση από τα ήδη φυλακισμένα στελέχη. Προφανώς ο υπαρχηγός έχει αναλάβει το καθήκον να ανοίξει τους δρόμους διαφυγής και του ίδιου του αρχηγού, όταν κάτι τέτοιο καταστεί δυνατόν», εκτιμά σε άρθρο του στην ΕφΣυν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς.

Μάλιστα, η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι το φθινόπωρο του 2013, όταν προφυλακίστηκαν στελέχη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, και πάλι είχε εξαφανιστεί ο Παππάς, «χωρίς να υπάρξει και τότε κάποια αντίδραση από τον Μιχαλολιάκο, και παραδόθηκε μετά από μία μέρα, έχοντας προφανώς το καθήκον να εξαφανίσει από γραφεία και σπίτια σημαντικά ενοχοποιητικά στοιχεία».

Έρευνες και στην Αλβανία

Παράλληλα, τη συνδρομή της Interpol ζήτησε η ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τις έρευνες για τον φυγόποινο Χρήστο Παππά ο οποίος διαφεύγει από την αστυνομία εδώ και πέντε εικοσιτετράωρα. 

Το αίτημα της συνδρομής αφορά έρευνες στη γειτονική Αλβανία που ενδέχεται να κρύβεται ο Χρήστος Παππάς. Ο δικηγόρος του επιμένει στα περί «συνειδητής επιλογής» και ισχυρίζεται πως η τελευταία φορά που μίλησε μαζί του ήταν στις 7 Οκτωβρίου.

Έρευνες μέχρι στιγμής έχουν γίνει σε λιμάνια και μοναστήρια προκειμένου να βρεθεί ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής και να οδηγηθεί στις φυλακές.