Μεϊμαράκης στην ΕΡΤ: Έχω διάθεση να βοηθήσω, αλλά το μνημόνιο έχει υπογραφή Τσίπρα

Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμάρακης δήλωσε την πρόθεση του να στηρίξει την κυβέρνηση στην επίτευξη συμφωνίας, διαχώρησε όμως τη θέση του σε επιμέρους πολιτικές όπως τη φορολογία και το μεταναστευτικό. Χαρακτήρισε συμπαθή και άπειρο τον πρωθυπουργό, για τον οποίο είπε ότι είναι αυτός που έχει βάλει την υπογραφή του στο νέο μνημόνιο.

screenhunter 1823jul.2023.12 0

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμάρακης δήλωσε την πρόθεση του να στηρίξει την κυβέρνηση στην επίτευξη συμφωνίας, διαχώρησε όμως τη θέση του σε επιμέρους πολιτικές όπως τη φορολογία και το μεταναστευτικό. Χαρακτήρισε συμπαθή και άπειρο τον πρωθυπουργό, για τον οποίο είπε ότι είναι αυτός που έχει βάλει την υπογραφή του στο νέο μνημόνιο.

Αναφορικά με τις τελευταίες συνεδριάσεις της Βουλής, ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για τακτικισμούς από την πλευρά του κ. Τσίπρα, ενώ συμφώνησε με τους δύο δημοσιογράφους της ΕΡΤ ότι η χειραψία του με τον πρωθυπουργό ήταν μια καλή εικόνα. Αν και βλεπει τον ΣΥΡΙΖΑ χωρισμένο στα δύο, δεν διαπιστωνει απώλεια της δεδηλωμένης, διευκρινίζοντας ότι άλλο η ψήφος εμπιστοσύνης και άλλο η ψήφος σε ένα νομοσχέδιο. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε αρκετές φορές ότι, αν του ζητηθεί, θα συνδράμει στις διαπραγματευτικές προσπάθειες που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν όταν η Ελλάδα ξανασταθεί στα πόδια της. Ο κ. Μεϊμαράκης έτεινε χείρα φιλίας προς τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, εξέφρασε την απορία του για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και παρόλο που έδειξε εμμέσως πλην σαφώς να μην επιθυμεί σε καμία περίπτωση τις εκλογές, στο τέλος υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία θα τις κερδίσει, αρκεί να γνωρίζει το διακύβευμα.

Για την ΕΡΤ

Δεν υπάρχει αντιδικία με την κρατική τηλεόραση, θέλουμε πολυφωνία, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, θα είμαστε παρόντες σε αντικειμενική ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών.

Για την θέση του στη Νέα Δημοκρατία

Καταστατική διαδικασία η τοποθέτησή μου, έχω όλες τις ευθύνες του Προέδρου,  είμαστε όλοι προσωρινοί σ’ αυτήν τη ζωή.

Να επαναπροσδιορίσουμε τη φυσιογνωμία της ΝΔ στο χώρο της κεντροδεξιάς, τον μεσαίο δρόμο χωρίς ακρότητες και στην Ευρώπη. Άμεση παρέμβαση για να αλλάξει η Ευρώπη τις δομές
εν εύθετο χρόνω όταν ξεπεράσουμε τα εθνικά προβλήματα. Αυτό θα γίνει.

Στη μεταβατικότητα η ΝΔ δεν μπορεί να μείνει αδρανής, το κόμμα πρέπει να έχει κατάλογο μελών, να ανοίξουν οι κατάλογοι, θα πορευτούμε με σεβασμό στην ιστορία μας, συναίνεση αλλά και ανοχή στα όριά μας.

Δεν διεκδίκησα περιβραχιόνιο, μου άρεσε πάντα να είμαι η ψυχή της παρέας, μαζί με τον κόσμο. Υπηρέτησα αρχές και αξίες του κόμματος με οποιονδήποτε αρχηγό απ’ όλες τις θέσεις.

Για την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία

Είχα καταγγείλει τη διαδικασία το 2009 όποιος περαστικός είχε 2 ευρώ ψήφιζε. Αυτό δεν ήταν εκλογή από τη βάση αλλά από τον όποιο περαστικό. Είμαι υπέρ της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, δεν είναι κλειστό κλαμπ, η κοινωνία θα υπάρχουν δικαιώματα που πρέπει να τα λύνουμε ως αντιπρόσωποι, γι’ αυτό δεν πιστεύω στα δημοψηφίσματα για τα δημοσιονομικά. Θέλω μεγάλο, γνήσιο αντιπροσωπευτικό συνέδριο, γι’ αυτό δεν ήμουν υποψήφιος το 2009.

Η εκλογή του 2009 ήταν άψογη. Σωστή η ηγεσία Σαμαρά. Με αυτή τη διαδικασία δεν θα είμαι υποψήφιος. Αν αλλάξει με τακτικό συνέδριο, θα το σκεφτώ ανάλογα με τις εξελίξεις.

Γύρω στον Οκτώβριο-Νοέμβριο να τελειώνουμε με τις εγγραφές, να πάμε σε συνέδριο. Αν θέλει η Κεντρική Επιτροπή αύριο, ας κάνουμε εκλογή τον Σεπτέμβριο.

Θα μπορούσα αυτή τη δουλειά να την κάνω χωρίς να είμαι πρόεδρος, τα κοστούμια των προέδρων με στενεύουν αρκετά.

Για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στη συμφωνία

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, σε ετοιμότητα συνεννόησης και συζήτησης με πολίτες, κυβέρνηση, Ευρωπαίους, ώστε όλοι να ξέρουν ότι μπορούν να ακουμπήσουν πάνω της

Τα εσωκομματικά δεν συγκινούν κανέναν, υπάρχει ανάγκη συλλογικότητας για καθαρό Ναι στην Ευρώπη, βάζουμε τη χώρα πάνω από το κομματικό κόστος, αναλάβαμε βάρη δυσανάλογα από την κομματική μας στάση.

Υπάρχουν όρια ανοχής που δεν πρέπει να ξεπερνά ούτε η κυβέρνηση ούτε η Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να λέει ότι δεν πιστεύει αυτήν την συμφωνία.

Τα μέτρα είναι υφεσιακά και φέρουν την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου.

Το μνημόνιο δεν είναι αριστερό ή δεξιό.

Δεν είχαμε κανένα βίτσιο το 2012 εμείς, πιο πριν το ΠΑΣΟΚ και τώρα ο Τσίπρας να κόβει συντάξεις. Είναι πολιτικές που δεν πιστεύει κανείς.

Το μνημόνιο είναι μνημόνιο και όποιος και να έρθει πρέπει να διαπραγματευτεί πολιτικές που η Ευρώπη κρίνει ότι πρέπει να ακολουθήσουμε.

Δεν πιστεύω ότι αυτές οι πολιτικές φέρνουν ανάπτυξη. Η Αριστερά θέλει μεγάλο κράτος για αυτό βάζει φόρους, εμείς πιστεύουμε σε επιτελικό κράτος. Δεν μπορούμε να βάζουμε φόρους για να διατηρούμε ένα μεγάλο, αναποτελεσματικό κράτος. Στη δική μας συμφωνία, οι φόροι που εισπράξαμε ξαναπέσανε στην αγορά. Τώρα το δημοσιο κάνει στάση πληρωμών.
Το θέμα μας δεν είναι μόνο να ανεβάσει τους φόρους, όπως ο ΦΠΑ, αλλά πόσο θα εισπραχθεί.

Ο κύριος Βαρουφάκης μάς είχε πει εκείνο το περίφημο ότι θα ντύνουμε τουρίστες να μαζεύουν φόρους.

Για το email Χαρδούβελη και τη στάση των δανειστών

Το θέμα είναι αν υπάρχει τζίρος. Τα χρεώνουμε τα υφεσιακά μέτρα στον κύριο Τσίπρα γιατί άργησε. Αυτές τις ψευδαισθήσεις, αυτήν την απειρία του, η χώρα την πλήρωσε ακριβά. Τώρα θα είχαμε το mail Χαρδούβελη, θα είχαμε βγει στις αγορές.

Δεν κλείσαμε το mail Χαρδούβελη γιατί τότε οι εταίροι είχανε την ίδια και χειρότερη συμπεριφορά. Οι τράπεζες θα είχαν ξανακλείσει και επί των ημερών μας, αν δεν είχαμε δεχτεί συμφωνίες. Στις 20 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση είχε δεχθεί να κλείσουν οι τράπεζες στο τέλος της περιόδου διορίας.

Ήρθαν σήμερα 7 δισ. ευρώ από τους πραξικοπηματίες; Κακώς οι εταίροι δεν προχώρησαν σε συμφωνία νωρίτερα.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών εμπόδισε την κυβέρνηση Σαμαρά να κλείσει τη συμφωνία.

Ίσως να κάναμε κι εμείς κάποια λάθη, ο Σαμαράς παραδέχθηκε λάθη, οπως και ο κύριος Τσίπρας.

Η τρόικα δεν ήθελε να κλείσει γιατί έβλεπε ότι ερχόταν ο Τσίπρας, μιλούσαν μαζί τους, αποκαλύφθηκαν όλα.

Ούτε τυράκι δεν έδωσε η τρόικα, αντιθέτως βοήθησε τον ΣΥΡΙΖΑ, πολέμησε την κυβέρνηση Σαμαρά.

Δεν μου άρεσε η συμπεριφορά των θεσμών προς τον Τσίπρα, αν θέλουν να ανεβάσουν τον αντιευρωπαϊσμό αυτός είναι ο τρόπος να το κάνουν.

Τον Φεβρουάριο του έδιναν 2 δισ. ευρώ. Δεν την έφερε αυτή τη συμφωνία από την ελληνική Βουλή. Δεν μεταχειρίζομαι επιχειρήματα των δανειστών μας, παίρνω τα επιχειρήματα της πραγματικότητας.

Έπρεπε με βάση τη δικά μας πρόταση να είχε κλείσει τη συμφωνία. Ο κύριος Τσίπρας πίστεψε ίσως τη θεωρία ότι αγορές και δανειστές θα έρθουν παρακαλώντας προς το τέλος της περιόδου.

Έφερε την κακή συμφωνία, την οποία μπορούμε εφόσον ξανασταθούμε στα πόδια μας να διαπραγματευτούμε. Οφείλουμε όσοι στεκόμαστε να τραβήξουμε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας προς τα πάνω.

Για την κυβερνητική πλειοψηφία και το αγροτικό

Τακτικίστικος ελιγμός της κυβέρνησης αυτό το περί 120 βουλευτών. Αν το κάνει για να συσπειρώσει τους βουλευτές του, τότε καλώς. Αλλιώς, δεν υπάρχει θέμα εκλογών. Μόνο η ψήφος δυσπιστίας ή ψήφος εμπιστοσύνης ορίζει την απώλεια της δεδηλωμένης. Αυτή είναι ψηφοφορία για ένα νομοσχέδιο.

Έχει δεσμευτεί για τη συμφωνία. Τα κυβερνητικά κόμματα εισηγούνται. Ή θα έπρεπε να τους διαγράψει ή στέλνει ένα μήνυμα ότι προχωρά μαζί τους.

Γιατί να κάνουμε εκλογές; Ποιο είναι το διακύβευμα;  

Ζούμε σε εποχή όπου τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα. Είναι αντιμέτωποι με την πραγματικότητα.

Ο νόμος περνάει με απλή πλειοψηφία των παρόντων. Ακόμα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν Όχι λένε ότι στηρίζουν την κυβέρνηση. Αυτούς ρωτήστε.

Άλλο η συμφωνία που θα μας κρατήσει στην Ευρώπη και άλλο η συνολική διακυβέρνηση της χώρας. Πολλά μέτρα που θεωρούμε υπερβολικά μάς κρατάνε στην Ευρώπη, όταν σταθει η Ελλάδα όρθια το θέμα των φόρων θα το διαπραγματευτούμε διαφορετικά. Το θέμα της ιθαγένειας είναι δικό τους θέμα.

Τα μέτρα εξοντωτικά για τον αγρότη και την πρωτογενή παραγωγή. Ισχυρή Ελλάδα σημαίνει ισχυρή πρωτογενή παραγωγή. Εμείς από το 2013 βάλαμε φόρους στους αγρότες, συμβάλλουν οι αγρότες ήδη στην προσπάθεια.

Κανείς από τους υπουργούς απ’ ό,τι μάθαμε δεν διαπραγματεύτηκε το αγροτικό και ήρθε το χαρτί έτσι απ’ έξω. Να πάμε να τους εξηγήσουμε μαζί με την κυβέρνηση ότι ο αγρότης θα πεθάνει.

Για τον Αλέξη Τσίπρα και την πορεία των διαπραγματεύσεων

Όποτε του προσφέραμε βοήθεια, δεν ήθελε. Υπάρχει ο δίαυλος επικοινωνίας μέσω του προέδρου της Δημοκρατίας ή μέσω άλλων παραγόντων. Ο πρόεδρος της κυβερνήσεως πρέπει να μας συμπεριφέρεται με σεβασμό αλλά δεν μας το δείχνει.

Είναι καλός, συμπαθητικός, είναι άπειρος, να τον βοηθήσω σε ό,τι θέλει αλλά όχι έτσι, τακτικισμούς. Με ενοχλούν αυτά τα περί προοδευτικού και καινούριου, δεν είναι πάντα αυτά τα σωστά. Ο κύριος Τσίπρας το έκλεψε το Όχι. Ο πολιτικός λόγος των συνεργατών του δεν είναι αριστερός. Προοδευτικό είναι κάτι που μπορεί να συνδυαστεί με κάτι σωστό από το παρελθόν.

Εγώ δεν είμαι συντηρητικός, πάω βήμα βήμα προς την πρόοδο, είμαι προοδευτικός. Μας πήγαν πίσω στο ’10 άρα είναι οπισθοδρομικοί.

Ο Τσίπρας τα φόρτωσε όλα στους Ευρωπαίους και μπράβο του, και ταυτόχρονα το έπαιξε και θύμα. Αλλά, δεν είναι γι’ αυτήν την ώρα.

Η δημοσκοπική προβολή του κύριου Τσίπρα έχει να κάνει με το καινούριο. Πρέπει να συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τον κόσμο για τις δικές μας απόψεις. Αυτό είναι η δημοκρατία.

Μήπως τελικά έχει στο μυαλό του να δεχτεί αυτά τα μέτρα για να δυσφορήσει ο Έλληνας μέσα στο ευρώ και να μας βγάλει. Δεν το πιστεύω αυτό. Δεν τον έχω για βλάκα, απορώ πως δέχθηκε τη συμφωνία. Αλλά, να το πει.

Υπάρχει πλήρης διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον χαιρέτησα με την καρδιά μου στη Βουλή

Έχω παράπονο με τον Έλληνα πολίτη. Έδειξε αμέσως ανακούφιση με την πρώτη συμφωνία. Ο Έλληνας πολίτες είναι αμέριμνος, σε μνημόνιο 3 πάει και είναι χαρούμενος. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχουμε πάθει vertigo.

Για τη σχέση ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας και τα μέτρα

Η θέση της ΝΔ είναι εθνική. Κάθε τι που κάναμε ο Τσίπρας το χτυπούσε, δεν συμμετείχε σε ομάδα εθνικής διαπραγμάτευσης και δυσκόλευε την κατάσταση με τους Ευρωπαίους. Κι εμείς μπορούσαμε το 2012 να μείνουμε απ’ έξω. Ο Σαμαράς ήξερε ότι έπρεπε να σχηματιστεί κυβέρνηση τότε. Θα μπορούσαμε κι εμείς τώρα να κάνουμε το ίδιο. Κάνουμε τον σταυρό μας μην έρθει η καταστροφή.

Ο τιμονιέρης είναι παντός καιρού. Του είχαμε επισημάνει ότι ο καιρός εκεί που πας είναι άσχημος.

Εμείς με στοργή, προδέρμ, ό,τι χρειαστεί, είμαστε παρόντος για να πάει εκεί που πρέπει το σκάφος.

Με μεγάλο συνασπισμό αξιωματική αντιπολίτευση θα ήταν η Χρυσή Αυγή. Τους δίνουμε βοήθεια αλλά αυτοί μας βρίζουνε.

Το 2012 η βάση μας, ο σκληρός πυρήνας μας ήταν στα κάγκελα, αλλά πράξαμε το εθνικό μας καθήκον. Δεν μας εξέφραζε το μνημόνιο που ήρθε, αλλά βάλαμε πλάτη. Γι’ αυτό είπα στη Βουλή ότι τους συμπονώ, εμείς τότε παλέψαμε πολύ με τη συνείδησή μας, δεν κοιμόμασταν.

Η χειραψία που λειτούργησε τόσο θετικά τούς αποσυσπείρωσε. Και αυτοδυναμία να έχεις, έχεις τόσες τάσεις μέσα στο δικό σου αυτοδύναμο κόμμα που πρέπει να τις συγκεράσεις. Δεν έχω παράπονο από τον κύριο Τσίπρα για αυτά, αλλά από τους βουλευτές του και τους υπουργούς του που πάνε στους δικούς μας και λένε ότι εμείς δεν τα πιστεύουμε όπως εσείς.

Έχουμε εμείς κανά βίτσιο με τα μέτρα; Δεν τα θεωρούμε φιλελεύθερα, όπως είπα τους συμπονώ.

Για τις εκλογές και την πιθανότητα συνεργασίας

Είτε του πω πάμε είτε του πω δεν πάμε, νομίζετε ότι θα με ακούσει; Εσύ αποφασίζεις, αλλά να μας πεις γιατί πάμε. Να μας πει το λόγο. Οι βουλευτές του μάς φέρονται απαξιωτικά. Αν δεν θέλει, πώς να μπω στην κυβέρνηση; Να έρθει στη Βουλή και να πει «στο ζήτησα ρε Μεϊμαράκη;» και να έχει και δίκιο.

Δεν μας δείχνουν ότι θέλουν συνεννόηση. Φέρνουν το νομοσχέδιο για την Παιδεία που είναι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση.

Είμαι έτοιμος να δεχθώ συνεργασία με όποιους έχουν λογική. Πιο εύκολα συνεννοούμε με έναν Συριζαίο λογικό παρά με έναν φιλελεύθερο παράλογο. Βάζω διαχωρισμό τη λογική από το παράλογο όχι τα κόμματα.

Με παραλογισμούς δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας.

Για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τους εταίρους

Αν αυτό δεν παρεξηγηθεί (όπως έγινε με την επίσκεψη στο ΕΛΚ), πολύ θα ήθελα να συνεργαστώ με τους Ευρωπαίους.

Το ΕΛΚ δεν λέει κάτι διαφορετικό από αυτό που λέει ο κύριος Τσίπρας για το πώς πρέπει να εξελιχθεί η Ευρώπη αλλά τονίζει ότι πρέπει να υπάρχουν κάποιοι κανόνες. Τόσα χρόνια που παίρναμε τα ολοκληρωμένα μεσογειακά προγράμματα δεν μας ζήλευαν οι άλλοι; Σήμερα δεν γίνονται επενδύσεις, θα υπάρξει ύφεση άρα ανεργία.

Απάντηση πολιτική σταθερότητα, βασικοί κανόνες, συνεννόηση με την Ευρώπη για να έρθουν οι επενδύσεις. Μπορούμε να μιλάμε μέσω του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν είμαστε φίλοι για να μιλάμε για τον καιρό. Μιλάμε ως πρόεδροι των κομμάτων μας. Είναι θέμα εμπιστοσύνης. Και ύστερα, ο ίδιος δεν το θέλει, οπότε αναλαμβάνει την ευθύνη.

Καμία αντίληψη για τις διαπραγματεύσεις δεν έχω. Ούτε ο ίδιος ο κύριος Καμμένος δεν έχει πλήρη ενημέρωση. Και βέβαια θα ήθελα ενημέρωση, αλλά θα πρέπει να έχουμε κι εμείς επαφή με το Γενικό Λογιστήριο κλπ.

Αυτός είναι πρωθυπουργός.

Για τις κόκκινες γραμμές της Νέας Δημοκρατίας και τις εκλογές

Ο κύριος Αποστόλου πήγε στις διαπραγματεύσεις; Από πού και έως πού πήγε ο κύριος Βαρουφάκης να διαπραγματευτεί για το αγροτικό;

Με πολύ ευγένεια του λέμε ότι ο κύριος Χουλιαράκης κάνε καλά τη δουλειά του αλλά την Παρασκευή του είπαν “φύγε, κάνουμε δημοψήφισμα”.

Ό,τι θα εξαγριώσει την ελληνική κοινωνία, δεν μπορεί να περάσει, όπως το αγροτικό.

Επειδή είμαι νησιώτης και ξέρω τη νησιωτική πολιτική, το θέμα του ΦΠΑ θα το παλέψουμε. Εφόσον σταθεί η χώρα στα πόδια της. Τώρα ψηφίστηκε δυστυχώς. Να μην καλλιεργούμε φρούδες ελπίδες αλλά να επαναφέρουμε την κανονικότητα.

Ο κύριος Τσίπρας ενώ μάς έλεγε ότι δεν θα είναι σκέτος διαχειριστής έγινε μόνο διαχειριστής.

Να δείξω το δρόμο ως μεγαλύτερος; Να τον δείξω. Πράγματι, το οραματικό στοιχείο από την δική μας πλευρά λείπει και λείπει σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το οραματικό στοιχείο στην Αριστερά πέφτει επίσης, δείτε τους Podemos. Δεν με χαροποιεί που ανεβαίνει ο Ραχόι, όταν στην Ελλάδα υπάρχει η Ήπειρος που είναι η πιο φτωχή περιφέρεια. Πρέπει να δούμε το κοινό πλαίσιο και στην Ευρώπη.

Θα ξαναβάλω την ιδεολογικόπολιτική τροχιά του μεσαίου χώρου, χωρίς ακρότητες και λαϊκισμούς. Εμείς δεν επικοινωνήσαμε καλά τη μείωση των φόρων και την επιχειρηματικότητα. Δεν είναι τόσο θέμα προσώπων. Ο κόσμος μετά από κάποια στιγμή είχε απηυδήσει παρόλο που έβλεπε ότι η κατάσταση κάπως άλλαζε.

Αλλά, μ’ αρέσει να μιλάω για το μέλλον. Ο Σαμαράς παραδέχθηκε τα λάθη μας και για τον ΕΝΦΙΑ και για τις βίαιες κινήσεις που έγιναν. Αδικεί το Σαμαρά. Αν η κυβέρνηση ξεπερνούσε τον κάβο της εκλογής Προέδρου, θα έρχονταν χαμόγελα.

Οι ίδιοι βουλευτές που έλεγαν ότι δεν θα ψηφίσουν τον ΕΝΦΙΑ, τώρα έλεγαν στον Τσίπρα φέρε μια συμφωνία να ψηφίσουμε.

Ο κύριος Κουβέλης, η ΔΗΜΑΡ, είναι ευχαριστημένος με 3% ύφεση, ενώ θα είχαμε ανάπτυξη και θα είχαμε μπει στις αγορές;

Η αντιπολίτευση ζητά πάντα εκλογές, αλλά αυτή τη στιγμή είναι καταστροφικές. Σίγουρα θα τις κερδίσουμε. Όταν δω το διακύβευμα, θα σας πω και γιατί θα τις κερδίσουμε.

Πιστεύω ότι η Μέρκελ θέλει να βοηθήσει, Ευρώπη χωρίς Ελλάδα είναι κολοβή, αλλά θέλει κανόνες. Ο κύριος Σόιμπλε έχει μια άλλη προσέγγιση, είναι πιο τεχνοκράτης, είναι σαν τον Βαρουφάκη με τον Τσίπρα. Τώρα κατάλαβε ότι δεν είναι καλός πολιτικός; Κι απ’ ό,τι φαίνεται δεν ήταν καλός οικονομολόγος.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…