Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αποφάσισε να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα στο ΠΑΣΟΚ μετά τη διαγραφή του, μια κίνηση που όσο και αν παρουσιάζεται ως τυπική, δεν αφήνει ανεπηρέαστη την ηγεσία του κόμματος. Τη θέση του καλείται να καλύψει ο Βαγγέλης Γιαννακούρας, πρώην αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, ο οποίος ήταν πρώτος επιλαχών στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών. Για να αναλάβει επίσημα τα βουλευτικά καθήκοντά του, θα πρέπει πρώτα να παραιτηθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς οι δύο ιδιότητες είναι ασυμβίβαστες.
Ο άνθρωπος που είχε διαγραφεί και επιστρέφει
Το ιδιαίτερο της υπόθεσης έγκειται στο ιστορικό του ίδιου του Γιαννακούρα με το κόμμα. Το 2023 είχε διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ από την Επιτροπή Δεοντολογίας, μετά την υποψηφιότητά του με την παράταξη Τατούλη στις περιφερειακές εκλογές, κόντρα στην επίσημη γραμμή του κινήματος. Η ΕΔΕΚΑΠ τον απέκλεισε τον Σεπτέμβριο του 2023 αναφέροντας «πρακτικές και συμπεριφορές» που έκρινε ασύμβατες με τους ηθικούς και αξιακούς κανόνες του κόμματος.
Η Χαριλάου Τρικούπη σπεύδει να διευκρινίσει ότι ο Γιαννακούρας επανεγγράφηκε ως μέλος τον Οκτώβριο του 2024, συμμετέχοντας στις εσωκομματικές εκλογές. Ωστόσο, η ακολουθία των γεγονότων είναι αρκετά πολύπλοκη για να περάσει απαρατήρητη.
Το ιστορικό που δεν σβήνει εύκολα
Ο Γιαννακούρας δεν είχε απλώς υποστηρίξει ανεξάρτητη παράταξη στις περιφερειακές εκλογές. Ο ίδιος ο Κωνσταντινόπουλος θεωρούνταν υπεύθυνος για την τοποθέτησή του στο ψηφοδέλτιο, γεγονός που αποτέλεσε μια από τις αφορμές για τη ρήξη μεταξύ Κωνσταντινόπουλου και Ανδρουλάκη. Α
φού ο Γιαννακούρας δεσμεύτηκε δημόσια να ακολουθεί «κάθε επιλογή του Προέδρου και της παράταξης», ο Ανδρουλάκης τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών του 2023. Ωστόσο, αμέσως μετά τις κάλπες, ο Γιαννακούρας ανακοίνωσε εκ νέου την υποψηφιότητά του με την παράταξη Τατούλη, επιλογή που οδήγησε στη διαγραφή του.
Τώρα, μέσα από μια σειρά εσωκομματικών ανακατατάξεων, ο ίδιος άνθρωπος ετοιμάζεται να καταλάβει βουλευτική έδρα στο κόμμα από το οποίο είχε διαγραφεί, αφήνοντας ανοιχτά ερωτήματα για το πώς διαχειρίζεται τις εσωτερικές του υποθέσεις η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Διαβάστε επίσης:
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια