«Εδώ ΣΕΗ, εδώ ΣΕΗ, πάνω από το Πολυτεχνείο εκπέμπουμε μαζί»

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, γίνεται σήμερα η φωνή του Πολυτεχνείου και εκπέμπει από τα γραφεία του, απέναντι από την πλαϊνή πόρτα του Πολυτεχνείου. Από τα μεγάφωνα ηχούν τραγούδια, ηχητικά ντοκουμέντα, και σε ζωντανή αναμετάδοση η συλλογική ανάγνωσης ενός από τα κορυφαία ντοκουμέντα της Χούντας και των βασανιστηρίων της, οι «Ανθρωποφύλακες» του ηθοποιού και συγγραφέα, συλληφθέντα και βασανισθέντα από την Χούντα, Περικλή Κοροβέση

σεη

Μια πρωτόγνωρη διαδικτυακή εκδήλωση πραγματοποιεί σήμερα το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών από τα γραφεία του, «στην ιστορική του θέση» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, απέναντι από την πλαϊνή πόρτα του Πολυτεχνείου, από όπου «εκπέμπει δυνατά για να σπάσει την σιωπή, αλλά και να ταξιδέψει σε κάθε σπίτι.».

«Μετά από 47 χρόνια για πρώτη φορά οι δυνάμεις καταστολής θα είναι μέσα στο Πολυτεχνείο και όλοι εμείς απέξω. Μετά από 47 χρόνια κανένα τραγούδι, κανένα σύνθημα, κανένα γέλιο δεν θα ακουστεί. Μετά από 47 χρόνια θέλουν να επικρατήσει η σιωπή.» σημειώνει το Σωματείο, για να δώσει τη δικιά του απάντηση:

«Απέναντι σ’ αυτήν την προκλητική ιστορική απόφαση του αστυνομικού μας κράτους και σπάζοντας την επιβεβλημένη ησυχία, αποφασίζουμε να γίνουμε ΕΜΕΙΣ η φωνή του Πολυτεχνείου και να ταξιδέψουμε παντού.».

Με τραγούδια, ηχητικά ντοκουμέντα και την ζωντανή αναμετάδοση μιας συλλογικής ανάγνωσης ενός από τα κορυφαία ντοκουμέντα της Χούντας και των βασανιστηρίων της, με τους «Ανθρωποφύλακες» του ηθοποιού και συγγραφέα, συλληφθέντα και βασανισθέντα από την Χούντα, Περικλή Κοροβέση.

«Επιλέγουμε εν μέσω πρωτοφανών απαγορεύσεων, ηθοποιοί από τα σπίτια τους σε όλη την Ελλάδα, να διαβάζουν και η φωνή τους να αναμεταδίδεται ζωντανά από τα μπαλκόνια του Σ.Ε.Η.» σημειώνουν.

Αναλυτικά, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών αναφέρει:

“ΕΔΩ ΣΕΗ, ΕΔΩ ΣΕΗ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ ΜΑΖΙ”

Μετά από 47 χρόνια για πρώτη φορά οι δυνάμεις καταστολής θα είναι μέσα στο Πολυτεχνείο και όλοι εμείς απέξω.

Μετά από 47 χρόνια κανένα τραγούδι, κανένα σύνθημα, κανένα γέλιο δεν θα ακουστεί.

Μετά από 47 χρόνια θέλουν να επικρατήσει η σιωπή.

Απέναντι σ’ αυτήν την προκλητική ιστορική απόφαση του αστυνομικού μας κράτους και σπάζοντας την επιβεβλημένη ησυχία, αποφασίζουμε να γίνουμε ΕΜΕΙΣ η φωνή του Πολυτεχνείου και να ταξιδέψουμε παντού.

Το Σ.Ε.Η., Τρίτη 17/11/2020, θα είναι στα γραφεία του, στην ιστορική του θέση, απέναντι από την πλαϊνή πόρτα του Πολυτεχνείου και θα εκπέμπει δυνατά για να σπάσει την σιωπή, αλλά και να ταξιδέψει σε κάθε σπίτι.

Επιλέγουμε τραγούδια, ηχητικά ντοκουμέντα και την ζωντανή αναμετάδοση μιας συλλογικής ανάγνωσης ενός από τα κορυφαία ντοκουμέντα της Χούντας και των βασανιστηρίων της.

Επιλέγουμε τους «Ανθρωποφύλακες» του ηθοποιού και συγγραφέα, συλληφθέντα και βασανισθέντα από την Χούντα, Περικλή Κοροβέση.

Επιλέγουμε εν μέσω πρωτοφανών απαγορεύσεων, ηθοποιοί από τα σπίτια τους σε όλη την Ελλάδα, να διαβάζουν και η φωνή τους να αναμεταδίδεται ζωντανά από τα μπαλκόνια του Σ.Ε.Η.

Σας καλούμε όλους και όλες να συμμετέχετε. Να συμμετέχετε ενεργά από το σπίτι σας.

Σας καλούμε όλους και όλες να στηρίξετε παρακολουθώντας την live αναμετάδοση από την επίσημη σελίδα του Σ.Ε.Η. στο Facebook.

ΟΔΗΓΙΕΣ:

– Στις 11:00 το πρωί της Τρίτης 17/11/2020 θα αναρτηθεί στην σελίδα του Σ.Ε.Η. ένας σύνδεσμος Zoom στον οποίο μπορείτε να συνδεθείτε. Στη ανάρτηση εκείνη θα επισυνάπτεται και ολόκληρο το βιβλίο «Αθρωποφύλακες» του Π. Κοροβέση σε μορφή pdf.

– Όποιος/α θέλει να συμμετέχει, κατεβάζει το αρχείο και συνδέεται στο Zoom την 17/11 από τις 11:00 το πρωί έως τις 20:00 και διαβάζει περίπου μια παράγραφο από το βιβλίο.

– Ο host του Zoom φροντίζει για την σειρά ανάγνωσης καθώς και το άνοιγμα του μικροφώνου σε οποίον διαβάζει.

– Η δράση ξεκινάει με μουσική, κι ανα 5-10 άτομα και πάλι μουσική ή άλλα ηχητικά ντοκουμέντα ώστε σε αυτά τα “μουσικά διαλείμματα”, ο host να ορίζει την σειρά ανάγνωσης των 5-10 επόμενων, καθώς και την παράγραφο του καθενός. Παράλληλα, μια άλλη πηγή μεταδίδει ζωντανά εικόνα και ήχο από το μπαλκόνι του ΣΕΗ στην Σελίδα του Σ.Ε.Η στο Facebook για όποιον θέλει να παρακολουθεί όλη την δράση με φόντο το Πολυτεχνείο.

Ελάτε να φτιάξουμε μια αλυσίδα φωνών που να αντηχεί πάνω από το Πολυτεχνείο.

Ελάτε να γίνουμε η φωνή του δικού μας Πολυτεχνείου.

Υ.Γ. : Η δράση αυτή, πέρα από το επίκαιρο της χρονικής συγκυρίας, καθώς και της θεματολογίας του βιβλίου, αποτελεί και έναν φόρο τιμής στην μνήμη του Περικλή Κοροβέση που απεβίωσε στις 11/04/2020 κατά την διάρκεια της προηγούμενης καραντίνας.

Υ.Γ. 2: Ευχαριστούμε πολύ την σύντροφο του Μαρία για ευγενική την παραχώρηση των δικαιωμάτων του βιβλίου για την συγκεκριμένη δράση.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του Συλλόγου

Δολοφονία καρδιολόγου: Γιατί η «μαύρη χήρα» του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη;

603

Δολοφονία καρδιολόγου: Γιατί η «μαύρη χήρα» του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη;

Όσα είπε η δικηγόρος της αδελφής του θύματος Κική Πακιρτζίδου - Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις…

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

5644757

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

Απάντηση στα όσα ανέφερε σε βίντεο του ο Γιάννης Καλλιάνος έδωσε μια γυναίκα που έχασε…

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Βια

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Τον χτυπούσαν τα αδέρφια της κι εκείνη τραβούσε βίντεο. Συνελήφθησαν και οι γονείς.

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

xylo dromos retxiki

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

Οι δύο οδηγοί σταμάτησαν τα οχήματά τους και άρχισαν να πλακώνονται.