Εδώ ο κόσμος χάνεται… και ο Πέτσας θέλει να ανοίξει η αγορά πριν τις γιορτές

Μπορεί η κατάσταση σήμερα στο σύστημα υγείας της χώρας να είναι απελπιστική, με τους διασωληνομένους να αυξάνονται συνεχώς και τους ασθενείς Covid19 να περιμένουν στην "ουρά" για ένα κρεβάτι ΜΕΘ,  στην κυβέρνηση όμως τους απασχολεί για πολλοστή φορά πότε θα ανοίξει η αγορά.  

ek petsas 3

Ο Κορονοϊος δεν αστειεύεται και χτυπά… όποιον τολμήσει να ρισκάρει. Αυτό στην κυβέρνηση δεν το καταλαβαίνουν και το μόνο που τους απασχολεί είναι  πότε θα ανοίξει η οικονομική δραστηριότητα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, να δηλώνει στον ΣΚΑΪ ότι αυτό θα γίνει «πριν τις γιορτές».

Ο κ. Πέτσας σημείωσε (χωρίς να έχει ακριβή στοιχεία τα χέρια του)  πως φαίνεται… να πέφτει ο αριθμός μετάδοσης του κορονοϊού, αναφερόμενος στο υγειονομικό σκέλος του προβλήματος,  ενώ σχετικά με το τι θα ανοίξει πρώτα, μετά την χαλάρωση των έκτακτων μέτρων,  είπε ότι το πιο ασφαλές είναι να ανοίξει η εκπαίδευση, που την κλείσανε άρον-άρον , αφού πρωτίστως διαβεβαιώνανε ότι τα παιδιά δεν είναι υγειονομική βόμβα. 

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη συνέχεια ανέφερε ότι εξετάζεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ αργότερα οι υπόλοιπες δραστηριότητες, σταδιακά, με βασική προϋπόθεση, “να πέφτουν τα κρούσματα”.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για λήψη αποφάσεων είναι 7, 14 και τζόκερ… η 21 Δεκεμβρίου.

«Όλα σταθμίζονται και ανάλογα με την εισήγηση των ειδικών η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις.», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας πως «ο εφησυχασμός είναι ο εχθρός», μόνο που η κυβέρνηση το αντίθετο δείχνει.