«Εδώ και τώρα» απαιτούν την απελευθέρωση των προσαχθέντων ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ – ΜΕΡΑ25

Την απαίτηση να απελευθερωθούν «εδώ και τώρα» τα μέλη του ΚΚΕ που προσήχθησαν αναίτια επί της οδού Πανεπιστημίου διατύπωσαν στη Βουλή τα κόμματα της Αριστεράς, καταγγέλλοντας παράλληλα τον αυταρχισμό και την ακραία καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων.

αστυνομια1 Medium 0

Πριν η ΕΛ.ΑΣ δώσει το χαριστικό χτύπημα στην πορεία του Πολυτεχνείου «πνίγοντας» την Ομόνοια στα χημικά, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νίκος Καραθανασόπουλος στηλίτευσαν την ακραία καταστολή των ΜΑΤ κατά του μπλοκ του ΚΚΕ, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον προπηλακισμό ακόμα και βουλευτών του κομμουνιστικού κόμματος. Την αλληλεγγύη του στα μέλη του ΚΚΕ εξέφρασε στο documentonews.gr και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜΕΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, ζητώντας κι εκείνος με τη σειρά του την απελευθέρωση των προσαχθέντων.

Παραφωνία αποτέλεσε η τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος δεν βρήκε λέξη να πει για τους προσαχθέντες ή για την ακραία καταστολή, ενώ την έντονη αντίδραση του κ. Καραθανασόπουλου προκάλεσε η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Χρήστου Μπουκώρου, ο οποίος έκανε λόγο για «δημιουργία εντυπώσεων» και «εκμετάλλευση της επετείου».

«Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι»

«Ζητάμε από την κυβέρνηση και την Αστυνομία να σταματήσουν να επενδύουν στην όξυνση της έντασης. Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες. Μάλιστα, γίνεται λόγος ακόμα και για προπηλακισμό βουλευτών του ΚΚ» είπε ο τομεάρχης Ανάπτυξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Όλες οι εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο από το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25 είναι εκδηλώσεις στις οποίες υπήρξε τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων. Αυτή τη στιγμή υγειονομική βόμβα στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί ότι έχουν μεταφερθεί 6.000 αστυνομικοί από όλη την Ελλάδα με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και της κυβέρνησης. Αυτό είναι το πρόβλημα και όχι οι ειρηνικές συγκεντρώσεις που τηρούν όλα τα μέτρα. Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες και να σταματήσει να ρίχνει λάδι στη φωτιά η κυβέρνηση».
«Καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό»

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος δήλωσε: «Εκ μέρους της Κ.Ο. του ΚΚΕ θέλουμε να καταγγείλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Να καταγγείλουμε την απαράδεκτη και απρόκλητη επέμβαση της Αστυνομίας, την χρήση κρότου – λάμψης και τον προπηλακισμό βουλευτών του ΚΚΕ σε μια συγκέντρωση που τηρούνταν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όπως έγινε το πρωί έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, όπως έγινε και στο ΕΑΤ – ΕΣΑ. Έτσι και τώρα. Είναι απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης που προχώρησε σε προσαγωγές. Πρέπει άμεσα να απελευθερωθούν όλοι οι προσαχθέντες χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Και από αυτήν την άποψη θέλουμε να καταγγείλουμε ότι είναι υποκρισία της κυβέρνησης να μιλά για προστασία της δημόσιας υγείας και αποτροπή του συνωστισμού όταν υπάρχει η επίσημη διαμαρτυρία των αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας. Όταν βλέπουμε σε φωτογραφίες -και βάλτε τες πλάι, πλάι- τους αστυνομικούς που είναι συνωστισμένοι στους δρόμους της Αθήνας εν συγκρίσει με τους διαδηλωτές που τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων και την ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας του ΚΚΕ στα Προπύλαια χωρίς εντάσεις και τραμπουκισμούς, χωρίς βία και αστυνομοκρατία».
«Δεν θα “ορμπανοποιήσουν” τη Δημοκρατία»

Την άμεση αποφυλάκιση των προσαχθέντων ζητά και το ΜΕΡΑ25, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Μιχάλη Κριθαρίδη, να τονίζει στο documentonews.gr: «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα μέλη του ΠΑΜΕ και τους βουλευτές του ΚΚΕ που δέχθηκαν βίαιη επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής του κ. Χρυσοχοΐδη. Χτυπήθηκαν μέχρι και βουλευτές του κομμουνιστικού κόμματος, αποδεικνύοντας περίτρανα τη συνταγματική εκτροπή της κυβέρνησης. Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι προσαχθέντες. Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη δεν θα περάσει, δεν θα ¨ορμπανοποιήσει¨ τη Δημοκρατία μας».

Κουβέντα για τις προσαγωγές

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απροθυμία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδου, να κάνει οποιαδήποτε δήλωση σχετικά με τους προσαχθέντες και το όργιο καταστολής. Χαρακτήρισε «λυμένο θέμα από τον Μάρτιο» τα περί συνταγματικότητας ή μη των αποφάσεων και επέκρινε τον πρωθυπουργό, οποίος «κακώς σήκωσε το γάντι» που του πέταξαν ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25 για την επέτειο του Πολυτεχνείου. «Έγιναν συγκεντρώσεις και όλα πήγαν κανονικά. Δεν πήγε καθόλου κανονικά η απαγόρευση που έκανε η κυβέρνηση. Λεονταρισμοί χωρίς νόημα», ήταν η -μάλλον- αντίστροφη κριτική που άσκησε ο Αν. Λοβέρδος, κατηγορώντας παράλληλα την κυβερνητική πλειοψηφία πως δημιουργεί «την εντύπωση δύο μέτρων και δύο σταθμών».

«Δημιουργία εντυπώσεων»

Παίρνοντας το λόγο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρ. Μπουκώρος, προκάλεσε θυμηδία στην αίθουσα της Ολομέλειας, καθώς ισχυρίστηκε πως «είναι γνωστό ότι κάθε καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας από αυτήν την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ελέγχεται». Ο Χρ. Μπουκώρος απέδωσε τα «έκτακτα μέτρα» σε υγειονομικούς λόγους και κατηγόρησε τα κόμμα της αντιπολίτευσης για δημιουργία εντυπώσεων και εκμετάλλευση της σημερινής επετείου. Παραδέχτηκε ότι «μια πορεία δεν θα μεταδώσει τον ιό» και ισχυρίστηκε συμψηφιστικά ότι υπήρξαν έλεγχοι που «απέδωσαν κοντάρια, μάσκες και μολότοφ», αποστροφή που προκάλεσε την αντίδραση του Ν. Καραθανασόπουλου. Οι φωνές του βουλερυτή του ΚΚΕ ανάγκασε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ να αποσαφηνίσει ότι οι έλεγχοι αυτοί δεν αφορούσαν τις οργανωμένες πορείες.

Πηγή: documentonews.gr

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Δεν θα γίνει η συναυλία του στο Columbia – Η συγκλονιστική ανάρτηση για όσα ζει αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Δεν θα γίνει η συναυλία του στο Columbia – Η συγκλονιστική ανάρτηση για όσα ζει αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ

«Είδα την είσοδο της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο Columbia» - Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ανακοίνωσε πως η…

Πώς μέσα σε 35 λεπτά ο γνωστός YouTuber Άγγελος Κυρίτσης κάνει φύλλο και φτερό το succes story του Κυριάκου Μητσοτάκη (video)

Κυριτσης Μητσοτακης

Πώς μέσα σε 35 λεπτά ο γνωστός YouTuber Άγγελος Κυρίτσης κάνει φύλλο και φτερό το succes story του Κυριάκου Μητσοτάκη (video)

Ένα βίντεο περίπου μισής ώρας που «τσακίζει» όλη την πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ιρανός αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και στο τέλος έφαγε και ξύλο από τους θεατές (video)

ΜΜΑ

Ιρανός αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και στο τέλος έφαγε και ξύλο από τους θεατές (video)

Η γυναίκα εμφανίστηκε αιφνιδιασμένη από τη συμπεριφορά που είχε ο αθλητής και τον πλησίασε για…

Iταλία: Ερευνητές βρήκαν το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα – «Αναγνώσθηκαν» πάπυροι από βιονικό μάτι

mike gorrell 61cMb0WQAMA unsplash

Iταλία: Ερευνητές βρήκαν το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα – «Αναγνώσθηκαν» πάπυροι από βιονικό μάτι

Το βιονικό μάτι εντόπισε χίλιες νέες λέξεις, σε σύγκριση με την προηγούμενη, η οποία είχε…