ΓΦ

Γιώργος Φλωράς

Έδιναν μίζα σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και μας λεηλατούσαν

Όλοι το γνωρίζουν αλλά όταν στο βεβαιώνουν οι πρωταγωνιστές είναι ανατριχιαστικό. Οι Κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχαν επί μονίμου βάσεως παράνομες συναλλαγές με τις μεγάλες εταιρείες, συναλλαγές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ (συνολικά). Συναλλαγές οι οποίες είχαν ως στόχο για τις μεγάλες εταιρείες τις καλές σχέσεις με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και το δικαίωμα να λεηλατούν ελεύθερα τους Έλληνες Πολίτες (και ως Καταναλωτές).

Τσουκ

Τελευταία επιβεβαίωση από τον ταμία του ΠΑΣΟΚ, τον Τσουκάτο, στο δικαστήριο που είναι κατηγορούμενος (υπόθεση SIEMENS). Η επιβεβαίωση συγκλονιστική. Το έτος 2000 (μόνο) οι εταιρείες έδωσαν στο ΠΑΣΟΚ (μόνο) 47.000.000 € (σαράντα επτά εκατομμύρια ευρώ).

47 εκ. ευρώ (16 δις δραχμές) στο ΠΑΣΟΚ, κάτι ανάλογο θα ήταν στην ΝΔ (προφανώς) και πακτωλός χρήματος απευθείας στους πολιτικούς. Και όλο αυτό το μαύρο χρήμα επιπλέον της επίσημης χρηματοδότησης από το Κράτος.

Ανέφερε στο δικαστήριο συγκεκριμένα ο ταμίας του μαύρου χρήματος του ΠΑΣΟΚ:

«Πρόεδρος: Είπατε ένα νούμερο για το 2000. 16 δισεκατομμύρια δραχμές από ιδιωτική χρηματοδότηση εταιριών;

Τσουκάτος: Ναι, υπήρχαν εθνικές εκλογές τότε, αλλά εγώ δεν ήμουν στην επιτροπή.

Πρόεδρος: Ποιες είναι αυτές οι εταιρίες;

Τσουκάτος: Δεν μπορώ να αναφέρω ονόματα, μας έχει δεσμεύσει ο κώδικας εχεμύθειας γιατί αυτές οι εταιρίες δεν ήθελαν να βγαίνουν τα ονόματα τους.

Εισαγγελέας: Που αποσκοπούσε η Siemens με τη χρηματοδότηση;

Τσουκάτος: Στην καλλιέργεια καλών σχέσεων με το κυβερνών κόμμα.. Δημόσιες σχέσεις.»

Τα ανάλογα είχε επιβεβαιώσει ο Χριστοφοράκος. Είχε πει στο δικαστήριο της Γερμανίας ότι «όλες οι μεγάλες εταιρείες έδιναν το 2% του τζίρου τους σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να έχουν καλές σχέσεις με το κυβερνών κόμμα. Όταν υπήρχε πρόβλημα καλούσαν το κόμμα και αυτό αναλάμβανε να το λύσει».

Το προφανές είναι ότι η ταρίφα του 2% είχε επιβληθεί από τα λαμόγια που κυβερνούσαν και οι εταιρείες γνώριζαν ότι αν δεν πληρώσεις διόδια την έβαψες.

Οπότε αναρωτιέται ο απλός Έλληνας πολίτης, τι είχε να κερδίσει μια μεγάλη εταιρεία με το να χρηματοδοτεί επί χρόνια, με μαύρο χρήμα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;

Τα πράγματα είναι απλά.

Ο ένας λόγος για τον οποίον χρηματοδοτούσαν τα δυο κόμματα με άφθονο μαύρο χρήμα ετησίως ήταν τα Δημόσια Έργα. Λαδώνοντας τα κόμματα (και τους πολιτικούς απευθείας) εξασφάλιζαν δημόσια έργα με στημένους διαγωνισμούς ή απευθείας αναθέσεις, σε τιμές εξωφρενικές. Για παράδειγμα το καρτέλ των εργολάβων λεηλάτησε την χώρα επί 26 χρόνια αποκομίζοντας παράνομο κέρδος άνω των 20 δις ευρώ. Άρα όφειλαν να επιστρέφουν μέρος από τα κλεμμένα σε αυτούς που τους επέτρεπαν να το πράξουν, σε συνεννόηση μαζί τους.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίον χρηματοδοτούσαν τα δυο κόμματα με άφθονο μαύρο χρήμα ήταν επειδή τα κόμματα που κυβερνούσαν τους επέτρεπαν να λεηλατούν την τσέπη του Καταναλωτή ατιμώρητοι. Αυτό εξασφαλιζόταν, προφανώς, με την τοποθέτηση στην ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού ανθρώπων του κόμματος που είχαν ως δεδομένη την ανικανότητα να σταματήσουν τα καρτέλ να λεηλατούν την τσέπη του καταναλωτή. Τους άφηναν λοιπόν να κατακλέβουν τον Καταναλωτή επί 5-10-20 χρόνια, να αποκομίζουν δισεκατομμύρια ευρώ παράνομα κέρδη, και ως αντίτιμο τους πλήρωναν τις προεκλογικές τους καμπάνιες και χρηματοδοτούσαν ετησίως με μαύρα χρήματα την λειτουργία των κομμάτων.

Θυμίζω ότι η «αγαπημένη» μας Μπύρα, την οποία κατά τύχη μόνο αυτή βρίσκαμε επί 15 χρόνια διαθέσιμη στα εστιατόρια, για την οποία βοούσε η αγορά ότι έκανε κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, είχε κέρδη όσο μας έκλεβε 1,4 δις ευρώ και στο τέλος πλήρωσε για την παρανομία της 30 εκ. ευρώ.

Φυσικά από όλα αυτά τα χρήματα ένα μέρος κατέληγε στους πιστούς δημοσιογράφους που επειδή γνώριζαν αμειβόντουσαν αδρά για να κρατάνε κλειστό το στόμα τους. Μεγάλος αριθμός αυτών είναι σήμερα στα κάγκελα και μάλιστα ετοιμάζεται να κατέβει και στις λίστες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ως ανταμοιβή για την συνωμοσία του παρελθόντος.

Όποιος αναρωτιέται λοιπόν γιατί τα δημόσια έργα ήταν πάντα πανάκριβα στην Ελλάδα και γιατί τα προϊόντα πρώτης ανάγκης ήταν σε τιμές Ελβετίας, η απάντηση είναι απλή. Το ομολογούν πλέον και οι ίδιοι. Γιατί οι μεγάλες εταιρείες έκαναν καλές δημόσιες σχέσεις με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δαπανώντας μεγάλο μέρος των κερδών τους σε χρηματοδότηση της λειτουργίας αυτών των κομμάτων.

Έτσι μπορεί να καταλάβει κάποιος γιατί βγήκαν στα κάγκελα με την Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Γιατί τρομάζουν στην σκέψη ότι χάνουν το Ταμείο εφόσον τελικά τα καρτέλ θα συλλαμβάνονται στην ώρα τους.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…