ΕΔΕ και διαθεσιμότητα για τους αστυνομικούς που κατηγορούνται για συμμετοχή σε κύκλωμα στην Κρυσταλλοπηγή

Διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης σε βάρος τους

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ παρενοχλούν φοιτητές στο ΕΚΠΑ 0 5 screenshot

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, 9 αστυνομικοί. Συνελήφθησαν ή ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης.

Κατηγορούνται ότι διευκόλυναν την είσοδο και έξοδο αλλοδαπών στη χώρα, μέσω του μεθοριακού σταθμού Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας και προέβαιναν σε ψευδείς βεβαιώσεις επί ταξιδιωτικών εγγράφων.

Παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης σε βάρος τους.

Το κύκλωμα

Ενας ιδιοκτήτης καντίνας, ένας υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, ένας οδηγός ταξί και Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, δύο ακόμη οδηγοί ταξί και… σχεδόν όλοι οι αστυνομικοί στο Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής, αποτελούσαν τον «πυρήνα» του κυκλώματος που διευκόλυνε την είσοδο και έξοδο αλλοδαπών στη χώρα. Οι αστυνομικοί που «λαδώνονταν» για να διευκολύνουν την είσοδο και έξοδο αλλοδαπών είχαν και εμπλοκή ακόμα σε λαθρεμπόριο τσιγάρων. Το… μηνιαίο εισόδημα από την παράνομη δράση τους, κυμαινόταν 2.000 έως 10.000 ευρώ. Όσον αφορά την «ταρίφα» για τις ψευδείς βεβαιώσεις, αυτή ξεκινούσε από τα 350 και έφτανε τα 700 ευρώ.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…