ΕΔΕ και απόσπαση για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς στη δολοφονία του Ζακ

Το πόρισμα των ιατροδικαστών που δείχνει ότι ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου ήταν δολοφονία πυροδότησε μια σειρά από εξελίξεις, μεταξύ των οποίων και κυρώσεις των εμπλεκομένων αστυνομικών στον ξυλοδαρμό του.

NewsRoom 21/11/2018 | 12:59

Ραγδαίες εξελίξεις έφερε στην Ελληνική Αστυνομία το πόρισμα των ιατροδικαστών για τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, που αποδίδονται σε ισχαιμικό επεισόδιο, ύστερα από πρόκληση πολλαπλών τραυμάτων.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., όπως αναφέρει το news247.gr, αποφάσισε τη μετατροπή της προκαταρκτικής διοικητικής έρευνας σε ΕΔΕ και την απόσπαση των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. που ενεπλάκησαν στο περιστατικό σε επιτελικές θέσεις της ΓΑΔΑ, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Μάλιστα, ζητήθηκε η διαδικασία αυτή να επισπευσθεί και εφόσον βεβαίως προκύψει εμπλοκή σε βάρος των συνολικά εννέα αστυνομικών, να αποδοθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές ευθύνες, πέρα από τις ποινικές που ενδεχομένως προκύψουν.

Ήδη από χθες, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με το επιστημονικό πόρισμα των ιατροδικαστών. Επισημαίνοντας πως «το επιστημονικό πόρισμα των ιατροδικαστών αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στην έρευνα για να διαλευκανθεί ο τραγικός θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου».

Το χαρακτήρισε, μάλιστα, «κρίσιμο στοιχείο στην προσπάθεια να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση, δίνοντας τις πρώτες ηχηρές απαντήσεις, τόσο στην καχυποψία περί συγκάλυψης, όσο και στη μισαλλοδοξία και στην προσπάθεια διαπόμπευσης ενός ανθρώπου που δεν ζει πια», διαμηνύοντας πως «η δικαιοσύνη θα αποδοθεί».