Newsroom

Newsroom

ΕΔΕ για τη στάση αστυνομικών στην επίθεση κατά δημοσιογράφων του OPEN

Από τη ΓΑΔΑ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη στάση που τήρησαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια πρωτοφανούς επίθεσης κατά συνεργείων του τηλεοπτικού καναλιού Open, σε πρόσφατο ρεπορτάζ από τα καμένα, όπως δημοσίευσε η Εφημερίδα των Συντακτών.

E8JROrUXEAM5SqB 1

Για το ίδιο θέμα διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα από το τμήμα Ασφαλείας της Δυτικής Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι λίγη ώρα σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Ελευθερία Σπυράκη ομάδα περίπου 15 ατόμων τους επιτέθηκε, έσπασε τα τζάμια του αυτοκινήτου, χτύπησε τον δημοσιογράφο Κώστα Αλατζά, έκλεψε τον οπερατέρ και κατέστρεψε εξοπλισμό του καναλιού.

 Ο δημοσιογράφος Κώστας Αλατζάς δήλωσε πως στην επίθεση έλαβαν μέρος τουλάχιστον 15 άτομα, τα οποία «είχαν μια τεράστια οργή κατά των καναλιών… και έβριζαν τους δημοσιογράφους που τους χαρακτηρίζουν ψεκασμένους». Είπε ότι στα άτομα αυτά «υπήρχε μια φρασεολογία και ένας τραμπουκίστικος τρόπος δράσης που εμένα με παραπέμπει σε φασίστες».

Τόνισε πως στο σημείο βρίσκονταν τουλάχιστον 20-30 αστυνομικοί, οι οποίοι παρέμειναν θεατές στο επεισόδιο, εκτός από έναν αστυνομικό, ο οποίος «πρόταξε τα στήθη του» στο παράθυρο του αυτοκινήτου που ήταν σπασμένο, προκειμένου να μην ξαναχτυπήσουν τον δημοσιογράφο. 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…