ΕΔΕ για το θάνατο του Γιώργου Κοτανίδη

Θα διερευνηθεί η πιθανότητα ιατρικού λάθους 

NewsRoom 04/02/2020 | 13:13

Απαντήσεις στα ερωτήματα-καταγγελίες που τίθενται επίμονα από συγγενείς και φίλους του σπουδαίου ηθοποιού αναφορικά με το αν υπήρξε ή όχι ιατρικό λάθος που οδήγησε στο θάνατό του αναμένεται να δώσει ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ).

Ο διοικητής της, Παναγιώτης Στάθης, γνωστοποίησε πως η ΕΔΕ διετάχθη ώστε να βρεθεί όλο το απαραίτητο υλικό σχετικά με το πώς χειρίστηκαν οι θεράποντες ιατροί το περιστατικό, αλλά και για να υπάρχει το ημερολόγιο της ιατρικής εξέλιξης.

Όπως συμπλήρωσε, μιλώντας στο ethnos.gr, η έρευνα είναι ήδη σε εξέλιξη και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθεί το πόρισμα.

Ο Γιώργος Κοτανίδης άφησε την τελευταία του πνοή μετά από νοσηλεία αρκετών ημερών στο  Νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς».

Το θέμα είχε αναδείξει ο Στέλιος Κούλογλου, στενός φίλος του Γιώργου Κοτανίδη, λίγες ημέρες μετά τον ξαφνικό θάνατό του στο νοσοκομείο Γεννηματάς. H έρευνα έχει ανατεθεί σε στελέχη του νοσοκομείου. 

«Αυτό που δεν χωνεύεται είναι ότι έφυγε τζάμπα. Πάλεψε σαν θηρίο έναν ολόκληρο μήνα στην εντατική, με το ίδιο σθένος και θάρρος που είχε αγωνιστεί εναντίον της δικτατορίας», ανέφερε ο Στέλιος Κούλογλου, σημειώνοντας: «Και αυτό που δεν μπόρεσαν να του κάνουν οι βασανιστές του και οι σφαίρες, «κάτι κόκκινες φλογίτσες στο σκοτάδι» όπως περιέγραφε τους πυροβολισμούς το βράδυ της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το έκαναν οι "τρεις χάριτες", θα ειρωνευόταν ο ίδιος, σε ένα νοσοκομείο που πήγε για μια εγχείρηση ρουτίνας: η αδιαφορία, η ανευθυνότητα και η ανικανότητα είναι που τον σκότωσαν».