Economist: Tο «φυτό» της ευρωπαϊκής τάξης η Ελλάδα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Στο ασυνήθιστα αιχμηρό άρθρο, ο βρετανικός Economist παρομοιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση με μια σχολική τάξη και παρουσιάζει καυστικά την Ελλάδα, για την ακρίβεια την ελληνική κυβέρνηση επί Μητσοτάκη, ως τον πιο καλό και πειθήνιο μαθητή

economist1 1024x814 1

O Economist παρομοιάζει τις Βρυξέλλες με σχολική αίθουσα, τους πρωθυπουργούς με μαθητές και την Ελλάδα (επί  Μητσοτάκη) με το «καλό παιδί» της τάξης. 

Πώς έγινε η Ελλάδα ο απίθανος μαθητής της Ευρώπης όμως; Όπως αναφέρει ο  Economist «Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι πρωθυπουργοί αντιμετωπίζονται συχνά σαν μαθητές. Οι κυβερνήσεις πρέπει να “κάνουν τα μαθήματά τους”, συνηθίζουν να λένε οι κοινοτικοί αξιωματούχοι. Εάν οι Βρυξέλλες είναι τάξη, τότε η Ελλάδα έχει γίνει το “καλό παιδί” που κανείς δεν περίμενε»καθώς η ελληνική κυβέρνηση παίρνει άριστους βαθμούς, αφού κάνει και την «βρώμικη δουλειά» στο μεταναστευτικό, με απωθήσεις και άσχημες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων. Ακόμα κι όταν υπήρξε νεκρός στα σύνορα με την Τουρκία, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν εξήρε τον ρόλο της Ελλάδας ως ασπίδα των συνόρων της Ε.Ε. Κι εφόσον η «δουλειά» γίνεται καλά σε αυτόν τον τομέα, οι Βρυξέλλες μπορούν να κάνουν τα στραβά μάτια σε άλλα θέματα, όπως η ελευθερία του Τύπου, για την οποία, σύμφωνα με τη λίστα των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, η Ελλάδα κατατάσσεται στην τέταρτη θέση από το τέλος. Μπορεί να γίνεται κουβέντα για το κατά πόσο η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης διαπνέεται από τις ευρωπαϊκές αξίες, αλλά η Ε.Ε. είναι ένα πολιτικό κι όχι ένα ηθικό δημιούργημα, καταλήγει ο Economist.

Ο Economist αφήνει και αιχμές όμως για τις άθλιες συνθήκες για τους μετανάστες στα ελληνικά νησιά

Σύμφωνα με το άρθρο, οι συνθήκες για τους μετανάστες που έχουν κολλήσει στα ελληνικά νησιά μπορεί να έχουν καταγγελθεί άπειρες φορές, όπως και οι καταγγελίες για βίαιες επαναπροωθήσεις, όμως στις Βρυξέλλες φαίνονται ικανοποιημένοι. Με μια βάναυση λογική, οι άθλιες συνθήκες στα ελληνικά νησιά αποτρέπουν τους άλλους από το να έρθουν. Πέρυσι, ένας νεαρός πυροβολήθηκε στα σύνορα καθώς πλήθη ανθρώπων προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα από την Τουρκία. Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χαιρέτισε την Ελλάδα ως ασπίδα της Ευρώπης.

Όσο η Ελλάδα συνεχίζει να έχει καλές βαθμολογίες στους τομείς που μετράνε, κανείς δεν την πειράζει για τους άλλους. Μια κυβέρνηση που ακολουθεί πιστά πολιτικά, πραγματοποιεί μεταρρυθμίσεις χωρίς παράπονα και κάνει το βρώμικο έργο του μπλοκ για τη μετανάστευση θα είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Τα ελαττώματα μπορούν να αγνοηθούν. «Παραδώστε την εργασία» εγκαίρως και κανείς δεν θα νοιάζεται, καταλήγει το δημοσίευμα.

 

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ