Newsroom

Newsroom

«Έχουμε εξανθήματα» – Η δήλωση που δικαιώνει την προειδοποίηση Αρναούτογλου για την κακοκαιρία

«Δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα από τη δυσοσμία» - Δείτε το βίντεο

dog 5122422 1280

Κραυγή απόγνωσης από κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας, οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του attica περιγράφει ποια είναι η τώρα κατάσταση στην περιοχή δύο εβδομάδες μετά την καταστροφή.

«Παντού δυσοσμία, μας τσιμπούν τα κουνούπια», τονίζει ο κάτοικος της περιοχής ο οποίος ανέφερε αναλυτικά:

«Υπάρχουν χωριά που βγήκαν προχθές από το νερό. Δεν έχει εμφανιστεί κανένας, είμαστε εκτεθειμένοι, δεν υπάρχει μέριμνα για τίποτα, είμαστε μόνοι μας.

Δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα από τη δυσοσμία. Μας τσιμπάνε κουνούπια και έχουμε κάνει εξανθήματα, δεν ξέρω τι θα γίνει, είμαστε αφημένοι από όλους».

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη μαρτυρία επαναφέρει – με τραγικό τρόπο – την εφιαλτική προειδοποίηση Αρναούτογλου στην αρχή της κακοκαιρίας Daniel γι αυτό που θα επακολουθούσε.

Συγκεκριμένα ο Σάκης Αρναούτογλου μεε ανάρτηση του προειδοποιούσε για δυναμική εμφάνιση κουνουπιών και μετάδοση ασθενειών στη Θεσσαλία ως αποτέλεσμα της κακοκαιρίας και των πλημμυρών.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σακη Αρναούτογλου:

«Οι πλημμύρες ενδέχεται να ανοίξουν κι ένα άλλο μεγάλο και άσχημο κεφάλαιο, αυτό της δυναμικής εμφάνισης κουνουπιών και μετάδοσης ασθενειών!!
Εκτός απο τα ψυχολογικά τραύματα που προκαλούν, τα οποία όμως δεν μπορούν να ποσοτικοποιηθούν και να συμπεριληφθούν στις οικονομικές επιπτώσεις, μαζί με μια σειρά σημαντικών αρνητικών μεταβολών στην ποιότητα των εδαφών και την παραγωγικότητά τους, οι πλημμύρες ενδέχεται να ανοίξουν κι ένα άλλο μεγάλο και άσχημο κεφάλαιο, αυτό της δυναμικής εμφάνισης κουνουπιών και μετάδοσης ασθενειών στις περιοχές οπου επλήγησαν από τις πρωτοφανείς πλημμύρες.
Αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή στα προγνωστικά στοιχεία τότε ευτυχώς, ναι μεν δεν αναμένονται βροχές, ίσως και μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη, όμως η θερμοκρασία θα επανέλθει τα μεσημέρια κοντά σε καλοκαιρινές και πάλι τιμές.
Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πόσες μέρες θα χρειαστούν για εξαφανιστούν εντελώς τα λιμνάζοντα ύδατα και σύμφωνα με τους ειδικούς τα κουνούπια γεννούν τα αβγά τους και τα τοποθετούν στην επιφάνεια του γλυκού νερού και η άνοδος της θερμοκρασίας και της υγρασίας, συντελούν στον πολλαπλασιασμό του πληθυσμού τους..
Κατά την ταπεινή μου λοιπόν άποψη για τα πλημμυρισμένα στρέμματα στη Θεσσαλία μαζί με τις μακροπρόθεσμες ζημίες στην ποιότητα και παραγωγικότητα των εδαφών, χρειάζεται να γίνει αμεσα ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης των κουνουπιών μέσα από μια συνεργασία όλων των φορέων του γεωγραφικού διαμερίσματος μαζί με ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Για να εγκριθεί όμως αυτό θα πρέπει να παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση καταπολέμησης των κουνουπιών. Αν δεν γίνει κάτι οργανωμένο προς αυτή την κατεύθυνση η Θεσσαλία θα υποφέρει και κοντά στις οικονομικές επιπτώσεις θα υπάρχουν επιπτώσεις και στην ποιότητα ζωής Σημαντικό βέβαια είναι να ληφθούν προληπτικά μέτρα και σε ατομικό επίπεδο!
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου
Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης, αρκτική και κείμενο

 

Συνεχίζονται οι λοιμώξεις στη Θεσσαλία.

Νοσηλεύονται 8 με γαστρεντερίτιδα και 14 με λοιμώξεις – Τι ισχύει για κουνούπια και εμβόλια σε παιδιά και ενήλικες. Ο Δ/κτης 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας, Φώτης Σερέτης στην «Πρωινή ζώνη».

Τα δείγματα από δύο ύποπτα κρούσματα που αφορούν λεπτοσπείρωση βρίσκονται υπό εξέταση, προκειμένου να ταυτοποιηθεί μοριακά η προέλευσή τους, όπως περιέγραψε στο Action24 ο διοικητής της 5ης Διεύθυνσης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης.

 

… υπάρχει επιπέδωση των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας και μικρή αύξηση των λοιμώξεων … αυτό σχετίζεται με την πανελλαδική αύξηση στα κρούσματα SARS-CoV-2 (σ.τ.σ. δηλαδή κορωνοϊού)». «Έχουμε 8 νοσηλείες για κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 14 νοσηλείες για λοιμώξεις του αναπνευστικού», προσέθεσε σε άλλο σημείο.

Για τα υπό διερεύνηση κρούσματα λεπτοσπείρωσης, ο κ. Σερέτης επιβεβαίωσε ότι «υπάρχουν δύο ύποπτα κρούσματα μέχρι σήμερα … οι ασθενείς είναι σε πολύ καλή κατάσταση … παρουσιάζουν συμπτώματα αλλά πρέπει να γίνει εργαστηριακή μοριακή ταυτοποίηση, να δούμε από πού ακριβώς προέρχονται».

«Πυρά» τις Έλενας Ακρίτα για το κακοστημένο ρατσιστικό show του δημάρχου Περάματος στους εξαθλιωμένους Ρομά

lagoudakos 1024x683 1

«Πυρά» τις Έλενας Ακρίτα για το κακοστημένο ρατσιστικό show του δημάρχου Περάματος στους εξαθλιωμένους Ρομά

«Ο κ. Λαγουδάκος δίνει συνειδητά χώρο σε ρατσιστικές και ακροδεξιές πρακτικές, σε μια περιοχή που…

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον αρχηγό του VMRO Χρίστιαν Μίτσκοσκι

VMRO

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον αρχηγό του VMRO Χρίστιαν Μίτσκοσκι

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας «να συμμορφωθεί επιτέλους με το διεθνές δίκαιο»…