Newsroom

Newsroom

Echo Train στο koutipandoras.gr: "Η οικονομική κρίση βοήθησε τους καλλιτέχνες να αντιδράσουν"

Oι Echo Train κυκλοφορούν το πρώτο ολοκληρωμένο τους άλμπουμ με τίτλο "Memento Mori", το οποία περιλαμβάνει μια σειρά από ατμοσφαιρικά, ενίοτε απόκοσμα, ενίοτε σκοτεινά τραγούδια. Με αυτή την αφορμή, μιλούν στο koutipandoras.gr για τη νέα γενιά καλλιτεχνών στην Ελλάδα, την πηγή έμπνευσής τους και τον ρόλο που παίζουν τα social media και το διαδίκτυο στο άνοιγμα και την επικοινωνία μέσω της μουσικής. 

echo train

Oι Echo Train κυκλοφορούν το πρώτο ολοκληρωμένο τους άλμπουμ με τίτλο “Memento Mori”, το οποία περιλαμβάνει μια σειρά από ατμοσφαιρικά, ενίοτε απόκοσμα, ενίοτε σκοτεινά τραγούδια. Με αυτή την αφορμή, μιλούν στο koutipandoras.gr για τη νέα γενιά καλλιτεχνών στην Ελλάδα, την πηγή έμπνευσής τους και τον ρόλο που παίζουν τα social media και το διαδίκτυο στο άνοιγμα και την επικοινωνία μέσω της μουσικής. 

– Πείτε μας λίγα λόγια για τη φιλοσοφία που χαρακτηρίζει τους Echo Train. 

“..you have to become the rain, you have to overcome your mind..”

–  Σε ποια μονοπάτια θεωρείτε πως κινείται μουσικά η μπάντα σας;

Η βασική μας αναφορά είναι η ψυχεδέλεια και το garage της δεκαετίας του 60 που είναι μια τεράστια δεξαμενή έμπνευσης και τρόπων να διαβάλεις την σημερινή πραγματικότητα.

– Ποια είναι τα σχέδια σας για το επόμενο διάστημα;

Εν όψει του νέου μας άλμπουμ που μόλις κυκλοφόρησε, εχουμε αφοσιωθεί στις πρόβες για να μπορέσουμε να το επικοινωνήσουμε όσο πιο άμεσα μπορούμε με τον κόσμο.

– Ποια είναι η αγαπημένη σας γειτονιά της Αθήνας;

Αγαπημένη μας γειτονιά είναι η Κυψέλη, όχι μόνο γιατι εκεί είναι το στούντιο που δουλεύουμε και γράφουμε, αλλα και επειδή η αύρα της περιοχής αποπνέει μια έντονη καλλιτεχνικότητα.

– Πείτε μας λίγα λόγια για την κυκλοφορία του νέου σας δίσκου.

Το άλμπουμ μας με τίτλο “Memento Mori” κυκλοφόρησε πριν απο λίγες μέρες απο την The sound of everything, και διηγείται στιγμές και σκέψεις απο την ιστορία ένος ανθρώπου, που θέλει να κατακτήσει μόνο αναμνήσεις, και να αφήσει πισω του μόνο τις πατημασιές του.

– Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σας από τη συμμετοχή σας στο Let me Know Festival; 

Όταν μέσα σε δύο μέρες, έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις ή και να γνωρίσεις τόσες αγαπημένες μπάντες και μουσικούς, πόσο μάλλον να συμμετέχεις και εσύ στην ίδια σκηνή, η εμπειρία είναι υπέροχη.

– Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης για το όνομα της μπάντας σας;

Ο φίλος μας, συνεργάτης και φωτογράφος Γιώργος Λαθύρης, μια βραδιά απο εκείνες που δεν ξεχνάς, μεταξύ μέθης και πραγματικότητας, ανέφερε αυτές τις δύο λέξεις που σημαίνουν πολλά για μας. Εκτοτε αποφασίσαμε οτι το τρένο της ηχούς θα είναι το όχημά μας.

– Ποιους καλλιτέχνες θαυμάζετε και παρακολουθείτε στενά τη δουλειά τους ;

Η αλήθεια είναι οτι η εναλλακτική σκηνή στην Ελλάδα είναι ενα μικρό τρελό χωριό που όλοι μας λίγο ή πολύ γνωριζόμαστε και ανταλλάσσουμε μουσικές αναζητήσεις.Η Dusk, οι Cyanna Mercury, οι Cave Children, η Esterina, οι After Maths, ο Phil Diamond, η Agatha, είναι μόνο μερικοί απο αυτούς που κάνουμε πιο στενή παρέα και θαυμάζουμε. Οσο για το εξωτερικό η μελέτη μας επικεντρώνεται κυρίως σε ψυχεδελικούς καλλιτέχνες της δεκαετίας του 60. Τον τελευταίο καιρό ομως εχουμε αποκτήσει μια αδυναμία στους γάλλους “Wall of death”.

– Πώς κρίνετε τη νέα γενιά καλλιτεχνών στην Ελλάδα; Υπάρχει ελπίδα και όραμα;

Κατά τη γνώμη μας, η νέα γενιά καλλιτεχνών στην Ελλάδα είναι πιο ώριμη απο ποτέ, κι αυτό μόνο ελπίδα μπορεί να δημιουργεί. Θα ήταν ευχής εργον, τα social media να προωθούσαν περισσότερο τη δουλειά τους γιατι ο κόσμος που διψάει για ειλικρινείς και ποιοτικές προσπάθειες ειναι πολύς.

– Η οικονομική κρίση αποδυνάμωσε  ή ενίσχυσε τον ρόλο της μουσικής βιομηχανίας;

Δεν θεωρούμε οτι στην Ελλάδα υπάρχει «μουσική βιομηχανία» με την έννοια του όρου που υπάρχει στην Αγγλία και την Αμερική. Πιστεύουμε ομως οτι η οικονομική κρίση δημιούργησε στους περισσότερους καλλιτέχνες μια αιτία και αφορμή να αντιδράσουν και να εκφραστούν απέναντι σε μια εποχή υποδουλωμένη στην κυνικότητα και το κέρδος. 

– Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο ρόλος που παίζουν τα social media και το διαδίκτυο στην επικοινωνία της μουσικής με τον κόσμο;

Ειναι απο τους πιο βασικούς τρόπους να επικοινωνήσει κανείς την εικόνα του και την ύπαρξη της δουλειάς του. Εκεί που πραγματικά όμως επικοινωνείται η μουσική με τον κόσμο είναι στα live, και κατ’ επέκταση στους πιο φανατικούς που θα ακούσουν αργότερα τον δίσκο σου στο πικάπ τους ή στο αυτοκίνητο.

– Ποια είναι τα τρία πράγματα που θα θέλατε να αλλάξουν οπωσδήποτε στην Ελλάδα τη χρονιά που έρχεται;

Ολα εκτός απο την έμπνευση τον ήλιο και τη θάλασσα!

Συνέντευξη στην Ηλέκτρα Ζαργάνη

 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…