«Έχω γίνει ο εφιάλτης σας»: Τι είπε ο Π. Πολάκης για τη νέα εκδικητική άρση ασυλίας

«Ορισμένοι κοιμούνται και ξυπνούν με το άγχος του τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ»

πολακης

«Ό,τι έχω πει και καταγγείλει, ήταν αληθές» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Πολάκης για τη νέα ρεβανσιστική άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη μετά από μήνυση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Μαραβέγια, ο οποίος πιάστηκε στα πράσα να διεκδικεί επιχορήγηση εκατομμυρίων από τον Αναπτυξιακό μέσω… οικογενειακού project.

Ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε μία προς μία τις πολύκροτες αποκαλύψεις, στις οποίες έχει προβεί τα τελευταία χρόνια με τη βοήθεια του τομέα Διαφάνειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπεραίνοντας: «Έχουμε γίνει ο εφιάλτης σας. Ορισμένοι κοιμούνται και ξυπνούν με το άγχος του τομέα Διαφάνειας».

Μάλιστα, θύμισε και τον αυτοεξευτελισμό κυβέρνησης και πρωθυπουργού που ζητούσαν δημοσίως συγγνώμη από τον Γιάννη Κουρτάκη επειδή οι βουλευτές της ΝΔ δεν είχαν υπερψηφίσει αίτημα άρσης ασυλίας του μετά από μήνυση του εκδότη των «Παραπολιτικών».

Υποστήριξε δε πως έχει αθωωθεί για όλες τις περιπτώσεις για τις οποίες μηνύθηκε από στελέχη της ΝΔ, ενώ μόνο σε μία εξ αυτών καταδικάστηκε όχι επειδή ήταν ψευδή όσα έφερε στο φως, αλλά για «υπέρβαση του μέτρου του χαρακτηρισμού». «Δεν υπάρχει ούτε μία τελεσίδικη απόφαση για να με καταδικάζει για συκοφαντική δυσφήμηση» ξεκαθάρισε.

Πολάκης: «Τον πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη»

Ως προς την επίμαχη υπόθεση, ανέφερε ότι ο κ. Μαραβέγιας του έκανε μήνυση επειδή «τον πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη, η οποία ζύγιζε 4,2 εκατ. ευρώ». Θύμισε, επίσης, ότι στον αναπτυξιακό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ -και την τροποποίησή αυτού το 2016 και το 2017 αντίστοιχα- δεν υπήρχε πρόβλεψη για επιχορήγηση κέντρου αποκατάστασης και στέγασης ΑμεΑ, κάτι που θεσπίστηκε επί ΝΔ το 2020. «Ο μόνος που έκανε σχετικό αίτημα (για επιχορήγηση) ήταν ο κ. Μαραβέγια» είπε.

Έφερε δε στο φως υπεύθυνες δηλώσεις που εκθέτουν έτι περαιτέρω τον κ. Μαραβέγια, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα -αν και δεν το προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής- για να απαντήσει. Ο «γαλάζιος» βουλευτής αποπειράθηκε να διαψεύσει τα τεκμήρια που κατέθεσε στα πρακτικά ο κ. Πολάκης και αποκάλεσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «επίγονο του αυριανισμού και εκφραστή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού».

 

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»