«Έχετε δει το Squid Game; Έτσι το νιώσαμε» – Βρετανίδα τουρίστρια στον Guardian για την πύρινη κόλαση στη Ρόδο (Εικόνα)

Αυτά τα λόγια διάλεξε η Βρετανίδα τουρίστρια για να περιγράψει το χάος και τον πανικό που πολλοί μπορεί να βίωσαν βλέποντας το πλάνο τους για ονειρικές διακοπές να γίνεται καπνός.

5935584 1389x864 1

«Έχετε δει το Squid Game; Έτσι το νιώσαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά μια Βρετανίδα τουρίστρια για τον πύρινο εφιάλτη που έζησε στη Ρόδο. Μετά το ξέσπασμα των πυρκαγιών, μεταφέρθηκε μαζί με τους υπόλοιπους 700 εναπομείναντες τουρίστες, σε «κέντρο εκκένωσης» του νησιού.

Αυτά τα λόγια διάλεξε η Βρετανίδα τουρίστρια για να περιγράψει το χάος και τον πανικό που πολλοί μπορεί να βίωσαν βλέποντας το πλάνο τους για ονειρικές διακοπές να γίνεται καπνός, όπως δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian.

H βρετανίδα επέλεξε να παρομοιάσει την εμπειρία της με την κορεατική δραματική σειρά «Squid Game» (το Παιχνίδι του Καλαμαριού), ένα παιχνίδι επιβίωσης που μπορεί να τον οδηγήσει στον πλούτο ή στον θάνατο, και που το 2021 κατέκτησε την κορυφή σε τηλεθέαση στο Netflix.

357099688 276599718321610 1913589874408328940 n 1
Η 64χρονη Susan Johnson από το Salisbury, με τον σύντροφο της/ The Guardian

Η 64χρονη Susan Johnson από το Salisbury, κατέφτασε στη Ρόδο Κυριακή βράδυ (23/07) για μια υπερπολυτελή διαμονή σε πεντάστερο ξενοδοχείο. Ωστόσο, λίγο μετά την άφιξή της μεταφέρθηκε με λεωφορείο στο «Βενετόκλειο» Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ρόδου, όπου διαμένει τις τελευταίες τέσσερις μέρες. Η κούραση και η εξάντληση την έχουν καταβάλει. «Ακόμη δεν κοιμόμαστε τα βράδια», δήλωσε την Τρίτη (25/07) το πρωί. «Δεν κοιμάσαι κανονικά».

Στη συνέχεια, η 64χρονη βρετανίδα δήλωσε μεταξύ άλλων πως εκνευρίστηκε ιδιαίτερα με το ταξιδιωτικό τους πρακτορείο, το Tui, καθώς συνέχισε να πραγματοποιεί πτήσεις το απόγευμα της ίδιας μέρας όπου μαινόταν το πύρινο μέτωπο στη Ρόδο, εξηγώντας πως ο τρόπος που διαχειρίστηκαν το ζήτημα ήταν «εντελώς για τα σκουπίδια». Από τότε και έπειτα, το πρακτορείο ακύρωσε τελικά όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις τους έως την Παρασκευή.