«Εχει περάσει ένας μήνας. Αρκετά…»

Τραγικός ο απολογισμός, έπειτα από έναν μήνα πόλεμο στη γειτονιά μας

γαζα AP

Τραγικός ο απολογισμός, έπειτα από έναν μήνα πόλεμο στη γειτονιά μας, δικαιολογεί απόλυτα την κοινή έκκληση του ΟΗΕ και των διεθνών οργανώσεων ανθρωπιστικής βοήθειας: «Χρειαζόμαστε άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση πυρός. Eχουν περάσει 30 μέρες. Αρκετά. Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα». Πάνω από 15.000 οι νεκροί, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι, αν αθροιστούν και όσοι αγνοούνται, καταπλακωμένοι από τα ερείπια στη ρημαγμένη Λωρίδα της Γάζας. Δεκάδες χιλιάδες οι τραυματίες. Και εκατοντάδες χιλιάδες οι εκτοπισμένοι προς το πουθενά. Ενα «πουθενά» επίσης βομβαρδιζόμενο.

Οι Παλαιστίνιοι τραυματίες δεν μπορούν καν να ελπίζουν ότι θα τους φροντίσουν χέρια γιατρών και νοσοκόμων. Νοσοκομεία και κλινικές βομβαρδίζονται επίσης, ακόμα και ασθενοφόρα, διότι «παντού υπάρχουν τρομοκράτες της Χαμάς», κατά τα λεγόμενα του ισραηλινού στρατού. Μπορεί η πανίσχυρη Μοσάντ να μην υποψιάστηκε το παραμικρό για τα σχέδια της Χαμάς να εισβάλει στις 7.10 στο Ισραήλ, όπου έσφαξε αμάχους και πήρε ομήρους, εγκληματώντας κατά Ισραηλινών και Παλαιστινίων συγχρόνως, είναι όμως ικανή να ακτινογραφεί λεπτομερώς κάθε δομή υγείας στη Γάζα. Διαπίστωσε έτσι ότι τα 16 στα 36 νοσοκομεία και οι 51 στις 72 κλινικές ήταν άντρα τρομοκρατών. Και με προσεκτικά στοχευμένες βόμβες βγήκαν εκτός λειτουργίας.

Να ήταν άραγε εκτός λειτουργίας και το μυαλό του Ισραηλινού υπουργού Υποθέσεων Ιερουσαλήμ και Κληρονομιάς Αμιχάι Ελιάχου, στελέχους του σιωνιστικού κόμματος «Εβραϊκή Δύναμη», τη στιγμή που δήλωνε ότι η χρήση πυρηνικών κατά των Παλαιστινίων «είναι μια επιλογή»; Μάλλον όχι. Οι φονταμενταλιστές του ιουδαϊσμού και οι φονταμενταλιστές του ισλαμισμού συναντώνται στο σημείο με το όνομα «Μίσος». Μίσος κατά του «προαιώνιου εχθρού», που «πρέπει να εξαλειφθεί πλήρως». Με το θέλημα του Θεού πάντα. Που δεν ονομάζεται Γιαχβέ ή Αλλάχ. Μισών ονομάζεται.

Τον τιμώρησε, βέβαια, τον υπουργό του ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Τον απέκλεισε «μέχρι νεωτέρας» από τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου. Το οποίο όμως, όπως χλευαστικά έγραψαν ισραηλινές εφημερίδες, λόγω του πολέμου δεν συγκαλείται. Αυτός ήταν μόνον ένας από τους λόγους που έβγαλαν στους δρόμους πολλούς Ισραηλινούς πολίτες, για να διαδηλώσουν ακόμα και έξω από το σπίτι του Νετανιάχου, αξιώνοντας την παραίτησή του. Να απαίτησαν άραγε άλλη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας πολίτες ενός εμπόλεμου κράτους την παραίτηση του στραταρχεύοντος πολιτικού ηγέτη τους;

Πηγή: Η Καθημερινή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…