ΔΤ

Διονύσης Τσιλιμιδός

Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσατε

«Κυριάκο για να τελειώνουμε, μάθε κι αυτό. Πουθενά στον πλανήτη, δεν υπήρξε κυβέρνηση που κατάφερε να επιβιώσει, έχοντας τους νέους απέναντί της.»

5241322 0

Κυριάκο, ξέρεις τι «πληρώνεις» σήμερα; Μια παλιότερη (ανέμελη κι αυτή) δήλωσή  σου. Σε ανύποπτο χρόνο (το 2018), σε ακούσαμε να λες σε συνέντευξή σου: «τι τον νοιάζει τον 17χρονο ποιος σκότωσε τον Λαμπράκη»;

Αυτό πληρώνεις (μεταξύ πολλών άλλων) σήμερα. Την απαξία σου για την Ιστορία. Η οποία ως γνωστόν, δεν δείχνει την ανωτερότητα της Δημοκρατίας που ΔΕΝ εκδικείται. Αυτή εκδικείται. Και καταλαβαίνω την αγωνία σου (όντας διεκδικητής της εξουσίας τότε) να θέλεις να περάσεις ένα… ξέβγαλμα τους ιδεολογικούς προγόνους σου, αλλά έβαλες λάθος πρόγραμμα στο πλυντήριο και μη σου πω πως βγήκανε «τρίκυκλα και Γκοτζαμάνηδες» (μετά το στύψιμο), γιατί κάποιοι μπορεί να τρώνε. 

Η κυτταρική μνήμη Κυριάκο, δεν επιδέχεται κανενός είδους φορμάτ. Ακόμα κι αν κάποιοι  στις εκλογές του 2019 «τσίμπησαν». Ακόμα κι αν κάποιοι είπαν «όλοι ίδιοι είναι». Ακόμα κι αν κάποιοι πήγαν για μπάνιο. Έτοιμος ήσουν να βάλεις τον Βαρβιτσιώτη που έχει τα κονέ στο ΝΑΜΜΟΣ, για να υποσχεθεί δωρεάν ξαπλώστρες σε όποιον ΔΕΝ πήγαινε να ψηφίσει. Αυτή η αχαρακτήριστη φράση σου, ήταν το κλείσιμο του ματιού στους απανταχού 17χρονους να παραμείνουν σε απολιτίκ αφασία. Συνεργοί σου τα κανάλια που δεν χώνεψαν ποτέ πως ο Τσίπρας τους έβαλε να πληρώσουν και να υποχρεωθούν να προσλάβουν 400 άτομα προσωπικό. Ήταν ήδη «εχθρός» τους. Ευκολάκι!

Λοιπόν Κυριάκο σου ‘χω νέα. Αυτοί οι νέοι είναι που έχουν αρχίσει να σου ξηλώνουν το πουλόβερ. Πόντο πόντο. Ρώτα και τη Μαρέβα που ασχολείται με ρούχα. Δεν σώζεται με τίποτα. Το πετάς το πανάκριβο το μοχέρ. Όπως ακριβώς και τα ακριβοπληρωμένα (από την τσέπη μας) κανάλια, που βλέπουν (με τρόμο) να τρεντάρει το #BoycottGreekMedia. Αυτοί οι νέοι που ήθελες αποχαυνωμένους κατεβαίνουν κατά χιλιάδες (με μάσκα και αποστάσεις) στο δρόμο. Για την δίκη της Χρυσής Αυγής, για τον νόμο Κεραμέως για τα Πανεπιστήμια, για την αστυνομοκρατία στις σχολές τους, για την εφαρμογή του κράτους Δικαίου ακόμα και για τον δολοφόνο Κουφοντίνα, για τον απρόκλητο ξυλοδαρμό ενός φοιτητή στη Νέα Σμύρνη. 

Ευτυχώς που προκάλεσε ο Τσίπρας την συζήτηση στη Βουλή κι έτσι μάθαμε πως αγνοείς τι εστί «Συνήγορος του Πολίτη». Πόσο να σε προστατέψει κι ο Γεραπετρίτης; Έφαγε κι αυτός τις «φάπες» του, όταν αποκάλεσε «άνθρωπέ μου» τον Αλέξη. Τουλάχιστον (έστω και με καθυστέρηση 6 ημερών) σε ακούσαμε να ψελλίζεις αυτή τη μισή «συγνώμη». Σε αντίθεση με τον τραυματισμό του αστυνομικού (που επίσης όλοι καταδικάσαμε) που μόνο τότε ένιωσες την ανάγκη να κάνεις διάγγελμα. Κάτωχρος, πελιδνός, άβαφτος, προσπάθησες να φανείς ενωτικός, ενώ στην πραγματικότητα ήσουν σαν τον Τραμπ στο (εμφυλιοπολεμικής ρητορικής) μήνυμα στους οπαδούς του, για να μπουκάρουν στο Καπιτώλιο. Δεν σε θέλει λέμε, στον κουβά πήγε κι αυτό!

Για όποια μαλακία κάνεις Κυριάκο, λες στους κυρ Παντελήδες, πως φταίνε οι αριστεροί. Δηλαδή ο κακός Τσίπρας. Ο υποκινητής της ανομίας. Έχει στοιχειώσει τα όνειρά σου. Και πόσους Καλογρίτσες κι εσύ να «νεκραναστήσεις» για να την βγάλεις καθαρή; Δεν είσαι κι ο Κόπερφιλντ ο μάγος. «Ο Πολάκης καπνίζει», «ο Αλέξης την έχει αστεφάνωτη», «ο Σύριζα στηρίζει τον Κουφοντίνα» και πάπαλα. Σ’ αυτά εξαντλείται το ρεπερτόριό σου. Κι όταν ο θαυματοποιός φεύγει, ο Χρυσοχοΐδης έρχεται. Γνωστός και ως «δεν πρόλαβα να διαβάσω το μνημόνιο, είχα να βάλω ηλεκτρική, να πατήσω κι ένα σίδερο και μετά βαφή τη ρίζα». 

Η Ελληνική Αστυνομία του Χρυσοχοΐδη, δεν έχει (πλην εξαιρέσεων) αστυνομικούς. Έχει καθαρόαιμους μπάτσους. Ένα τσούρμο (ανεκπαίδευτους;), (ανεγκέφαλους;), (ακροδεξιούς;), (όλα αυτά μαζί;) μπάτσους. Με υπογραφή. Δια χειρός Μιχάλη. Τον τιμούν τον χαρακτηρισμό. ΔΕΝ επιβλέπουν, ΔΕΝ ελέγχουν και σε καμία περίπτωση, ΔΕΝ προστατεύουν τον πολίτη. Τραμπουκίζουν μόνο, εκτονώνοντας με μανία, τα πιο σκοτεινά ανθρώπινα ένστικτα και κόμπλεξ που κουβαλάνε. Στη μία τσέπη. Στην άλλη κουβαλάνε τα παράνομα πτυσσόμενα γκλοπ τους. Οι ΕΔΕ που ακολουθούν, είναι ίσως η μόνη στιγμή που προκαλεί γέλιο μέσα στο γενικότερο ζόφο. 

Τώρα όμως Κυριάκο, φοβάσαι κι εσύ. Ξέρεις τι έρχεται. Τόσα εκατομμύρια στα ΜΜΕ για να σε αποθεώνουν, πήγαν χαμένα. Το Star παραποιεί βίντεο με τα μπινελίκια των αστυνομικών, ο «έγκριτος» Χατζηνικολάου ξεπετάει ειδήσεις που αφορούν στον Σύριζα (για το πρώτο θέμα του δελτίου) στις 19.40 λίγο πριν τους χορηγούς και ζητάει συγνώμη από τον Κούγια γιατί δεν ήταν του γούστου του το ρεπορτάζ για τον παιδεραστή πελάτη του. Την ίδια ώρα οι χορηγοί εγκαταλείπουν την ευσυγκίνητη Τατιάνα για την Λιγνάδεια «αποκαθήλωση». Κι όλα αυτά πια, δεν περνάνε απαρατήρητα. Κάποιοι φίλοι μου ηθοποιοί (ναι, οι δικοί μου μάντεψε, είναι όλοι εκτός φυλακής) λένε πως μια παράσταση είναι καλή, όταν δεν φαίνεται η σκηνοθεσία. Κι η δική σου παράσταση, δεν αρέσει. Δεν κόβει εισιτήρια.

Έχει πολύ «αίμα». Έχει αφερέγγυους λοιμωξιολόγους, που λένε πως δεν κολλάει ο ιός από τη Θεία Κοινωνία και τα ΜΜΜ, μια Κεραμέως να στέλνει τις σωστές μάσκες τέλος Φεβρουαρίου και να κλείνει τα σχολεία τώρα, κατόπιν εορτής. Έχει γαλάζια στελέχη, που εμβολιάζονται εκτός σειράς. Έχει πολιτικούς καταδότες (βλέπε Κυρανάκης) που δημοσιοποιεί προσωπικά δεδομένα, που έφτασαν στα χέρια του πώς άραγε; Έχει Βορίδη που σκορπάει 6 εκατομμύρια για ενημερωτικό υλικό των απόδημων εκλογέων. Να το διαιρέσουμε να δούμε σε πόσες ΜΕΘ «μεταφράζεται»; 

Από την άλλη έχει 7000 νεκρούς. Κόσμο έτοιμο να πηδήξει απ΄ το παράθυρο. Κόσμο που το έχει ρίξει στα ψυχοφάρμακα. Κόσμο που θέλει να δει τους αγαπημένους του. Κόσμο που έχει φτώχεια. Και κόσμο που τρώει ξύλο. Όχι αυτό της Αλίκης, που «βγήκε απ’ τον παράδεισο». Της άλλης, της Μαρέβας, που απαγορεύει τα τρικάκια που τολμάνε να αμφισβητούν την «υπερκομψότητά» της, όπως παραδέχτηκε η κ. Πελώνη. 

Γι’ αυτό σ’ ενοχλούν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Γιατί αυτά φέρνουν στο προσκήνιο, τη «βρώμα» των… παρασκηνίων. Εν ριπή οφθαλμού σας καμαρώσαμε στην Πάρνηθα με την Μαρέβα, να κάνει τον Παπα-σούζα. Και το κορωνοπάρτι των συνεργατών του προέδρου του ΕΟΔΔΥ Αρκουμανέα την Τσικνοπέμπτη. Και τη σύζυγο του υπουργού Υγείας (Μπαλατσινού) χωρίς μάσκα, σε πάρτι γενεθλίων στο Ζάππειο. Τόσα κι άλλα τόσα που βαριέμαι ν’ απαριθμώ, δεν καλύπτονται από την όποια ανεκτικότητα κι αν επιδείξουν ο Μιχάλης και τ’ αγόρια του, για το πέταγμα του χαρταετού. Μεγαλόθυμε!

Κυριάκο για να τελειώνουμε, μάθε κι αυτό. Πουθενά στον πλανήτη, δεν υπήρξε κυβέρνηση που κατάφερε να επιβιώσει, έχοντας τους νέους απέναντί της. Αν το πετύχεις εσύ, θα σου ζητήσω συγνώμη, θα το βουλώσω (διά παντός) και θα παραδεχτώ πως είσαι ένας πραγματικός Μωυσής. Και η άλλη «υπέρκομψη». Και μάλιστα χωρίς να γελάω. Λόγω τιμής!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Θεσσαλία

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε για πολύ δύσκολες συνθήκες τη Παρασκευή και το…

World Press Photo: Η Παλαιστίνια που «νανουρίζει» τη νεκρή ανιψιά της είναι η φωτογραφία της χρονιάς

ΓΑΓ

World Press Photo: Η Παλαιστίνια που «νανουρίζει» τη νεκρή ανιψιά της είναι η φωτογραφία της χρονιάς

«Ήταν μία δυνατή και θλιβερή στιγμή και αισθάνθηκα ότι η εικόνα συνόψιζε με την ευρεία…

«Δημήτρη μου νικάμε»: Η αντίδραση του Π. Ασλανίδη για το πειθαρχικό κατά της εισαγγελέα που «έβγαλε λάδι» τον Τριαντόπουλο

InCollage 20240418 171302478

«Δημήτρη μου νικάμε»: Η αντίδραση του Π. Ασλανίδη για το πειθαρχικό κατά της εισαγγελέα που «έβγαλε λάδι» τον Τριαντόπουλο

«Όποιος έχει την ευθύνη για τον θάνατο τόσων ανθρώπων αλλά και για την πλήρη αλλοίωση…