Newsroom

Newsroom

Έβγαλαν παράνομη την απεργία των εργαζομένων στο «Παίδων Πεντέλης»

Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης δια χειρός... Θάνου Πλεύρη 

5478956 1

Άλλη μια κυβερνητική απόφαση – τραγέλαφος  για το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Μπροστά στο κυβερνητικό αλαλούμ, οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε απεργία καθώς έβλεπαν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το νοσοκομείο. Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης διά στόματος της  αναπληρώτριας υπουργού  Υγείας Μίνα Γκάγκα , όπου υποσχέθηκε στους εργαζόμενους πως το νοσοκομείο «θα εξακολουθήσει να λειτουργεί πλήρως, να δέχεται τακτικά περιστατικά, για νοσηλείες, χειρουργεία και τακτικά ιατρεία», εντούτοις μία ημέρα μετά, ο αρμόδιος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τη διέψευδε πανηγυρικά, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως το νοσοκομείο θα λειτουργήσει κανονικά σαν εμβολιαστικό κέντρο και  «για το χρονικό διάστημα του εμβολιασμού, που υπολογίζεται στις 3-4 εβδομάδες, δεν θα λειτουργήσουν οι εφημερίες», αθετώντας έτσι της υποσχέσεις προς τους υγειονομικούς. 

Υπο τον φόβο ότι ψαλιδίζεται η πλήρης λειτουργία του-που αποτελεί ένα από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία στην Αττική και που καλύπτει μεγάλο γεωγραφικό φάσμα– οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε απεργία, που όμως κηρύχθηκε παράνομη. Ο υπουργός Υγείας ζήτησε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία, ωστόσο ο ίδιος με ανάρτησή του γνωστοποίησε ότι τελικά η απεργία κηρύχθηκε μόνο παράνομη.

«Με την υπ. Αριθμ. 33/2022 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών κηρύχθηκε παράνομη η απεργία εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης. Οι εμβολιασμοί των παιδιών μας και η λειτουργία της δομής συνεχίζεται κανονικά» έγραψε στο Twitter ο Θάνος Πλεύρης.

Για το Παίδων Πεντέλης μίλησε και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα στην ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας κορονοϊού στη χώρα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Για το Παίδων Πεντέλης, έγινε μια πρόταση, γιατί υπάρχει επιτακτική ανάγκη για τον εμβολιασμό των παιδιών, αυτή τη στιγμή γινόντουσαν καθημερινά μέχρι χθες στο Αγία Σοφία 600 εμβολιασμοί την ημέρα, στο Αγλαϊα Κυριακού 400 την ημέρα και περίπου 300 στο παίδων Πεντέλης. Είπαμε λοιπόν για τις ημέρες που εφημερεύει και για 6 εβδομάδες, το απογευματινό μόνο, καθώς τις 5 ημέρες της εβδομάδας δεν εφημέρευε και να μπορέσουμε να κάνουμε μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους γονείς και τα παιδιά. Πριν τη βάλουμε σε εφαρμογή, ανέβηκα και μιλήσαμε και τελείωσε όλο σε ένα κλίμα καλό. Πήραμε λοιπόν την απόφαση και την υπέγραψα χθες και γίνεται όλο αυτό ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω. Αυτό που μου είπε το προσωπικό που τους έκανε να έχουν κάποιο άγχος είναι ότι εδώ και δέκα χρόνια ακούνε ότι το νοσοκομείο μπορεί να κλείσει. Τους διαβεβαίωσα ότι το νοσοκομείο δεν θα κλείσει, το νοσοκομείο θα το στηρίξουμε, βεβαίως κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά, η αλλαγή είναι πάρα πολύ μικρή.»

Οι γιατροί του Νοσοκομείου φέρονται αποφασισμένοι να διασφαλίσουν την πλήρη λειτουργία του Παίδων Πεντέλης. Η  ΠΟΕΔΗΝ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στο Παίδων Πεντέλης για τις 9 το πρωί της Παρασκευής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως είναι «ντροπή, απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό, ο υπουργός Υγείας να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργιακή κινητοποίηση του Σωματείου και των εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης».   
 

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…