Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών που δρούσε στα Εξάρχεια

Στη σύλληψη 21 μελών εγκληματικού δικτυού που διακινούσε ναρκωτικά στην περιοχή των Εξαρχείων και στη ευρύτερη περιοχή της Αθήνας προχώρησε η ΕΛΑΣ. Οι ίδιοι είχαν δεχτεί επιθέσεις και από αντιεξουσιαστές που δρουν ενάντια στο εμπόριο ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων.

5a57a5e91dc52425308b4647

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία κατάφερε να εντοπίσει -αθόρυβα- τους 21 ναρκεμπόρους και να μάθει πράγματα για τη δράση τους, ενώ στη συνέχεια μετέφερε τις πληροφορίες στην ασφάλεια Αττικής. Την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος άνδρες της οποίας προέβησαν στις συλλήψεις.

Οι έμποροι ναρκωτικών είχαν λάβει μέρος στον πόλεμο των μαφιών με αρκετές άλλες υποθέσεις, ενώ έκαναν και ληστείες. Η κατασχεμένη ποσότητα ηρωίνης δεν είναι πάντως μεγάλη. Ορισμένοι από αυτούς, μάλιστα, είχαν δεχτεί επιθέσεις και από αντιεξουσιαστές σε παρεμβάσεις ενάντια στο εμπόριο ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων.

O εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανέφρε πως σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διακίνησης ναρκωτικών και των διακεκριμένων κλοπών και ληστειών.

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον περασμένο Δεκέμβριο, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών και τη διάπραξη ληστειών και κλοπών.

Προσδιορίζεται ότι στο διάστημα αυτό διακίνησαν περισσότερα από (55) κιλά κάνναβης και (1,5) κιλό κοκαΐνης, αποκομίζοντας κέρδη δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Επιπλέον διέπραξαν τέσσερις ληστείες στα Εξάρχεια και τη Ν. Ιωνία, διάρρηξη στο Γκύζη και κλοπές οχημάτων στο Ιλίον και τα Εξάρχεια.

Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των μελών του εγκληματικού δικτύου έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν, για τα αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών, των ληστειών, των διακεκριμένων κλοπών και διαρρήξεων, ενώ σε βάρος 27χρονου αλλοδαπού μέλους, είχε εκδοθεί καταδικαστική απόφαση ισόβιας κάθειρξης, για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.