Ε. Τουλουπάκη: Ζητά έλεγχο του κινητού της τηλεφώνου – Θα εξεταστεί τυχόν παγίδευση της με το Predator

Έλεγχο του κινητού της τηλεφώνου από την ειδική επιτροπή PEGA, που έχει συσταθεί προκειμένου να διερευνά τη χρήση κακόβουλων λογισμικών για την παρακολούθηση ευρωπαίων αξιωματούχων, ζητά η τέως Εισαγγελέας διαφθοράς.

touloupaki 0

Τον έλεγχο του κινητού της για το ενδεχόμενο παγίδευσής του μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator ζητά από την Ευρωβουλή, η Ελένη Τουλουπάκη, όπως αναφέρει η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να αποφασίσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Υπενθυμίζεται ότι η Ελ. Τουλουπάκη, η οποία έχει κάνει λόγο για ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον της, αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς τα πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονταν για το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis στράφηκαν κατά της ίδιας και των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος μετά την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση το 2019.

Η ειδική επιτροπή PEGA έχει συσταθεί προκειμένου να διερευνά τη χρήση κακόβουλων λογισμικών για την παρακολούθηση ευρωπαίων αξιωματούχων και σε έναν τέτοιο έλεγχο εντοπίστηκε το Predator στο κινητό Ανδρουλάκη.

Κασσελάκης: Χειμαρρώδης παρέμβαση με πολλούς αποδέκτες – «Ας μη γίνω ποτέ πρωθυπουργός αν πρέπει να συνεργαστώ με το σύστημα»

6254398

Κασσελάκης: Χειμαρρώδης παρέμβαση με πολλούς αποδέκτες – «Ας μη γίνω ποτέ πρωθυπουργός αν πρέπει να συνεργαστώ με το σύστημα»

Πολλούς αποδέκτες είχε το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη στα social media