Η τελευταία ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο δεύτερος τίτλος της φετινής σεζόν θα κριθεί το απόγευμα του Σαββάτου (12/5) και όχι μόνο... καθώς ο κίνδυνος του Grexit ελλοχεύει και άπαντες θέλουν να κυλήσουν τα πάντα ομαλά και να περάσει η χώρα μας το κρίσιμο αυτό τεστ. Άλλωστε, UEFA και FIFA θα έχουν τα δικά τους "μάτια" στον τελικό και επιθυμούν να κυλήσουν όλα στην εντέλεια και να είναι ένας τελικός - γιορτή.

5af6db7e1dc524032f8b456f

 ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα κοντραριστούν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ και μαζί τους θα κοντραριστεί και η επιβίωση του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα ο τελικός άρχισε ήδη από χθες το βράδυ  πιο νωρίς,  καθώς σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ οπαδών,  στο κέντρο της Αθήνας και έφεραν μνήμες από τα επεισόδια που είχαν γίνει στον Βόλο.

Hδη το πρώτο μήνυμα για τον σημερινό τελικό, το έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του ότι «Δεν περνάει εξετάσεις η Πολιτεία, αλλά οι ΠΑΕ»

Ο Δ. Τζανακόπουλος σημειώνει ότι η «παρούσα κυβέρνηση είναι αυτή που απευθύνθηκε στη FIFA και την UEFA, με τις οποίες συνεργαζόμαστε στενά τα τελευταία χρόνια, ώστε να μπει ένα τέλος σε ένα σαθρό οικοδόμημα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο». Προσθέτει ότι όσο υπάρχουν συμπεριφορές και ενέργειες, που βρίσκονται εκτός αυτού του πλαισίου σεβασμού του αθλήματος, των φιλάθλων και της νομιμότητας, «το ενδεχόμενο του Grexit θα είναι πιθανό».

 Είμαστε στο και πέντε όχι στο παρά πέντε  

Στο ίδιο μήκος κινείτε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο όποιος μιλώντας την Περασκευή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8, αναφέρθηκε στον σημερινό τελικό του κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, αλλά και στο ενδεχόμενο του Grexit που θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο σε περίπτωση που σημειωθούν επεισόδια στο παιχνίδι.

“Είναι ένα κατόρθωμα του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου αυτό που βιώνουμε”, είπε ο κ. Βασιλειάδης και πρόσθεσε: “Έχουμε φτάσει σε ένα οριακό σημείο. Εμείς είμαστε στο πλευρό της ΦΙΦΑ για όποια απόφαση και να πάρει, το έχουμε πει αυτό. Μπορούμε να αναλάβουμε οποιοδήποτε κόστος. Ελπίζω οι παράγοντες των ομάδων να το έχουν καταλάβει αυτό το πράγμα. Από τις ανακοινώσεις που βγάζουνε μέχρι στιγμής και τις προτροπές προς τους οπαδούς φαίνεται ότι όλοι έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης.

Δυστυχώς μιλάμε με πολεμικούς όρους και μιλάμε για σχέδιο δράσης, ενώ θα έπρεπε να μιλάμε για ποδόσφαιρο. Έχω την πληροφόρηση ότι θα βρεθούν στο γήπεδο εκπρόσωποι της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ. Όλοι θα κριθούν στο τέλος, όλοι θα κριθούν την Κυριακή το πρωί. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι καταλαβαίνουν την κρισιμότητα των στιγμών. Η δαμόκλειος σπάθη του Grexit επικρέμεται πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι”.

“Είμαστε στο και πέντε όχι στο παρά πέντε. Όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη κοιτάζει το Σάββατο  το ΟΑΚΑ και ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του”.

Επί ποδός βρίσκεται η ελληνική αστυνομία

Οι αρμόδιες Αρχές έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τη διεξαγωγή της σπουδαίας αναμέτρησης στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, αφού στα επίσημα θα βρίσκονται παράγοντες της UEFA αλλά και της UEFA για να έχουν από κοντά εικόνα για όσα συμβούν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Αρχικά, κανένας οπαδός δεν θα μπορεί να προσεγγίσει το ΟΑΚΑ χωρίς εισιτήριο, ενώ θα γίνονται συνεχώς έλεγχοι εισιτηρίων και ταυτοπροσωπίας από την αστυνομία, ακόμα κι εντός του γηπέδου, ενώ οι οπαδοί θα υποχρεούνται να έχουν μαζί τους εισιτήριο και ταυτότητα.

Θα λειτουργήσει το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του ΟΑΚΑ ενεργές κάμερες σε όλους τους χώρους. 




Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ