Η Όλγα και οι φίλοι της

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η στήλη θα συνεχίσει τις βουτιές στο αρχείο, όπου ψάχνοντας μπορεί κανείς να ανακαλύψει μικρές και μεγάλες ιστορίες που αφορούν τα έργα και τις ημέρες του πολιτικού προσωπικού της χώρας που βαρύνεται με την ανοχή και την εξυπηρέτηση άλλοτε των ατομικών και άλλοτε των οικονομικών συμφερόντων που βρίσκονταν πίσω από το πανελλαδικό όργιο των καταπατήσεων και της αυθαίρετης δόμησης.

5b69892d1dc52457648b45b2

Του Πέτρου Κατσάκου

Σήμερα, και με τη βοήθεια του αρχείου, θα βρεθούμε στο όχι και τόσο μακρινό 2013, όταν το τότε συγκυβερνών κόμμα της ΔΗΜ.ΑΡ. τα έβαζε με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, που είχε φρενάρει τις κατεδαφίσεις 80 παράνομων τουριστικών κτισμάτων στην πατρίδα της, την Κρήτη, εξυπηρετώντας με τον τρόπο αυτό τα συμφέροντα γνωστής οικογένειας ξενοδόχων του νησιού.

διαβάστε επίσης: Όταν η Όλγα Κεφαλογιάννη, ως υπουργός, σταμάτησε τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων ξενοδοχείων στην Κρήτη

Ήταν Μάρτιος του 2013. Η Όλγα Κεφαλογιάννη ήταν υπουργός Τουρισμού της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Στην Κρήτη, σε εφαρμογή πρωτοκόλλων κατεδάφισης που εκκρεμούσαν επί χρόνια, είχαν ξηλωθεί τμήματα δύο ξενοδοχείων. Και ενώ στο πρόγραμμα υπήρχαν άλλες 80 κατεδαφίσεις, αυτές ουδέποτε έγιναν, καθώς αντέδρασε έντονα η υπουργός Τουρισμού και στέλεχος της Ν.Δ.! Η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε αντιδράσει έντονα αρχικά στις δύο κατεδαφίσεις και ακύρωσε με παρέμβασή της όλες τις υπόλοιπες μέχρι νεωτέρας! Δηλαδή διά παντός!

Ανατρέχοντας, λοιπόν, σε δημοσιεύματα εκείνων των ημερών στα ΜΜΕ της Κρήτης, διαβάζουμε ότι ένα εκ των δύο αυθαιρέτων που είχε κατεδαφιστεί τον Μάρτιο του 2013 ανήκε στον μεγαλοξενοδόχο Κωνσταντίνο Μαντωνανάκη (πατέρα του Παντελή Μαντωνανάκη του Grand Resort Lagonissi και του Εlounda Palace), που αντέδρασε έντονα μόλις οι μπουλντόζες πήγαν να γκρεμίσουν τις υπαίθριες εγκαταστάσεις του. Προσπάθησε να τις εμποδίσει και από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το ξενοδοχείο του στα Μάλια κατέληξε στο αυτόφωρο! Οι αντιδράσεις του Κ. Μαντωνανάκη αλλά και ο σχεδιασμός να κατεδαφιστούν περίπου άλλα 80 αυθαίρετα κτίσματα σε όλη την Κρήτη προκάλεσαν την παρέμβαση της Ό. Κεφαλογιάννη, η οποία σε ανακοίνωσή της μίλησε για έλλειψη συντονισμού αλλά και για σοβαρές παρενέργειες στον τουρισμό εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου!

Προφανώς και όλες αυτές οι μικρές και μεγάλες ιστορίες που μπορεί κανείς εύκολα να εντοπίσει στο νεοδημοκρατικό παρελθόν αποτελούν “περασμένα ξεχασμένα” για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που με μισόλογα όσον αφορά το παρελθόν και με υπεκφυγές όσον αφορά το αύριο επιχειρεί τη μεγάλη απόδραση από τις ευθύνες και τις ενοχές που διαχρονικά τς βαραίνουν.

πηγή: avgi.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλήνιες: Ξεκινούν αύριο οι εξετάσεις στα Λύκεια – Το πλήρες χρονοδιάγραμμα

Πανελλήνιες

Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλήνιες: Ξεκινούν αύριο οι εξετάσεις στα Λύκεια – Το πλήρες χρονοδιάγραμμα

Σε ρυθμό εξετάσεων μπαίνουν από αύριο, Δευτέρα (18/5) οι μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων της…

Οι Προτάσεις μας

Eurovision: Μικρούτσικος κατά ΕΡΤ και Φωκά Ευαγγελινού: «Πήραν έναν Δαβίδ και τον έκαναν Γολιάθ» -Πυρά και κατά EBU και Ισραήλ

μικρουτσικος

Eurovision: Μικρούτσικος κατά ΕΡΤ και Φωκά Ευαγγελινού: «Πήραν έναν Δαβίδ και τον έκαναν Γολιάθ» -Πυρά και κατά EBU και Ισραήλ

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος εκτόξευσε μύδρους εναντίον της ΕΡΤ και έδειξε ως υπεύθυνους για την 10η…

Πανελλαδικές: Η συγκινητική αποχαιρετηστήρια επιστολή καθηγητή προς τους μαθητές του – «Μην αφήσετε τις εξετάσεις να κλέψουν τη ζωή σας»

1152 panellinies

Πανελλαδικές: Η συγκινητική αποχαιρετηστήρια επιστολή καθηγητή προς τους μαθητές του – «Μην αφήσετε τις εξετάσεις να κλέψουν τη ζωή σας»

Η επιστολή του μαθηματικού από το 7ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ, Δημήτριου Τσιλιάκου φτάνει σαν φωνή ψυχραιμίας…

Σχετικά με ΑΠΟΨΕΙΣ

Πώς ο Μητσοτάκης σκηνοθετεί την τρίτη θητεία του, με πρωταγωνιστές… Τσίπρα και Ανδρουλάκη

tsipras androulakis

Πώς ο Μητσοτάκης σκηνοθετεί την τρίτη θητεία του, με πρωταγωνιστές… Τσίπρα και Ανδρουλάκη

Η αντιπολίτευση των «χορηγών». Πώς ο προοδευτικός χώρος στρώνει το χαλί στον Μητσοτάκη.