Newsroom

Newsroom

"Ε, όχι και το νερό" – Καμπάνια κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού στη Θεσσαλονίκη

Καμπάνια κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ με τίτλο «Ε, όχι και το νερό! 100 δράσεις για το νερό» οργανώνουν φορείς και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης, όπως το «SOSTE TO NEPO», το Σωματείο της ΕΥΑΘ, η «Καλλιστώ», το «SOS Χαλκιδική» και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).

5abcf72d1dc52470638b458d 1

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, στόχος τους είναι «να γίνει σαφές τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στις εταιρείες που εποφθαλμιούν το νερό της πόλης, ότι ενωμένοι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και των δήμων που υδροδοτούνται από την ΕΥΑΘ, δηλώνουν κατηγορηματικά την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, στη διαχείριση του νερού από ιδιώτες και στην ένταξη της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο».

Σε δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα, μίλησαν και για την πρόσφατη μεγάλη βλάβη στον αγωγό ύδρευσης, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη την εκμετάλλευση της ταλαιπωρίας αυτής από εκείνους που επιμένουν στην ιδιωτικοποίηση του νερού» προσθέτοντας ότι «τέσσερα χρόνια μετά το εμβληματικό δημοψήφισμα του 2014, θεωρούμε ότι η πόλη οφείλει, ενωμένη και πάλι, να απαιτήσει την ματαίωση της πώλησης των μετοχών της ΕΥΑΘ σε κερδοσκοπικές εταιρείες».

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, τον ερχόμενο Μάιο πρόκειται να διοργανωθεί δημόσια συζήτηση σχετικά με τη λειτουργία της ΕΥΑΘ, την ποιότητα του νερού, τις υποδομές και τον τρόπο χρηματοδότησης, την αποφυγή παρόμοιων με τις τελευταίες μέρες προβλημάτων, τη σχέση μετόχων-εταιρείας και τον ρόλο του Υπερταμείου.

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…