Η ΝΔ αποκρύπτει δήλωση του Μητσοτάκη για αποσχιστικά κινήματα στη Μακεδονία (εικόνες)

Για αποσχιστικά κινήματα που δραστηριοποιούνται στη Μακεδονία και υπάρχει φόβος να οργανωθούν λόγω της πρόσφατης συμφωνίας Αθήνας - Σκοπίων για Μακεδονικό κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνεντευξή του στο Politico δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα. Γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι υπάρχουν τέτοιου τύπου αποσχιστικές τάσεις στη Μακεδονία και αν ναι γιατί δεν τις κατονομάζει; Ένα ακόμα ζήτημα το οποίο φυσικά εγείρεται από τη δήλωση αυτή σχετίζεται με το ότι το γραφείο τύπου της ΝΔ δημοσίευσε την συνέντευξη, χωρίς να έχει μεταφράσει το επίμαχο σημείο.

5b3cfb051dc524dd748b4574

«Δεν πρόκειται να αποσταθεροποιήσω τη χώρα μου για να σταθεροποιήσω τον βόρειο γείτονα μας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε “μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα. Διότι αν δεχτείς ως όνομα το “Βόρεια Μακεδονία”, αλλά ταυτόχρονα αποδεχθείς ότι υπάρχει “μακεδονική” γλώσσα και ταυτότητα, τι μήνυμα στέλνεις στους πολίτες στην Ελλάδα που είναι Μακεδόνες;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ακόμα, ανέλυσε τον οικονομικό αντίκτυπο της συμφωνίας δηλώνοντας σχετικά: «Τι θα συμβεί με τις εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τον όρο “μακεδονικός” στις εμπορικές τους ονομασίες; Είναι μεγάλο ζήτημα για τις ελληνικές επιχειρήσεις, για τους εξαγωγείς και η παρούσα συμφωνία δεν το επιλύει.».

Ωστόσο κάτι που δεν θα δει κανείς ότι δήλωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπόλιτευσης αν επισκεφτεί την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, είναι ότι όπως ανέφερε επί λέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «υπάρχει φόβος τοπικιστικής έξαρσης στην ελληνική Μακεδονία όπου αποσχιστικές δυνάμεις μπορεί να εκλάβουν τη συμφωνία ως αφορμή για οργάνωση».

Ως εκ τούτου, δημιουργούνται αναπάντητα ερωτήματα τα οποία έχουν να κάνουν πρώτον για το εάν ο πρόεδρος της ΝΔ γνωρίζει ότι υπάρχουν αποσχιστιστικές δυνάμεις εντός Μακεδονίας και ότι μάλιστα αντιλαμβάνονται την «τη συμφωνία ως αφορμή για οργάνωση» και δεύτερον για ποιο λόγο το γραφείο Τύπου του κόμματος επέλεξε να αποκρύψει τη σχετική δήλωση του αρχηγού της. 

Δείτε στις παρακάτω εικόνες τί δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τί «ξέχασε» να μεταφράσει το γραφείο τύπου της ΝΔ.