Η μικροεγκληματικότητα στόχος για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας επικεντρώνονται στη μικροεγκληματικότητα, στις κλοπές και στις ληστείες σε σπίτια και το πεζοδρόμιο, γιατί εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Η Καθημερινή".

«Παρατηρούμε ότι τη διετία 203-2014, το 70% των περιστατικών που διαχειρίστηκε η ΕΛΑΣ αφορούσαν ληστείες και κλοπές στην κατηγορία “βαρύνουσας εγκληματικότητας”. Το διάστημα 2015-2016 η κατάσταση αντιστράφηκε και πλέον το πρόβλημα είναι η μικροπαραβικότητα», επισημαίνει ο κ. Τόσκας και συνεχίζει: «Στο σοβαρότερο έγκλημα έχουν επιτευχθεί μεγάλες επιτυχίες, συνεχώς αποκαλύπτονται κυκλώματα μεγάλης εγκληματικότητας, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του λαθρεμπορίου φαρμάκων. Ωστόσο, συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα σε χαμηλότερο επίπεδο, το οποίο ελέγχεται και πιο δύσκολα».

Για το θέμα των Εξαρχείων ο αναπληρωτής υπουργός σημειώνει ότι έγιναν μεγάλες επιχειρήσεις κατά των ναρκωτικών στην περιοχή, αναγνωρίζει ότι υπάρχουν “τεράστια” προβλήματα και δικαιολογεί τα παράπονα των κατοίκων. «Υπάρχει παραβατικότητα και η ΕΛΑΣ θα αναπροσαρμόσει τον σχεδιασμό της. Θα δείτε το επόμενο διάστημα διαφορετική αντιμετώπιση στο πεδίο της μικροεγκληματικότητας που ταλαιπωρεί τους κατοίκους. Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και το μεγαλύτεροι μέρος των κατοίκων θέλει την παρουσία της αστυνομίας. Δεν αναφέρομαι στα ΜΑΤ, αλλά στον κλασικό αστυνομικό να κυκλοφορεί στη γειτονιά. Υπάρχουν προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων που πρέπει να λύσουμε. Όχι, όμως, με τις πρόχειρες συνταγές, όπως αυτές που έχει, κατά καιρούς, εξαγγείλει ο κ. Μητσοτάκης», αναφέρει.

Για τον νόμο “Παρασκευόπουλου” τονίζει πως στηρίζεται σε άλλον παλαιότερο για την αποσυμφόρηση των φυλακών και σε μια αντίληψη όχι τιμωρητική, όμως υπογραμμίζει ότι «πρέπει να επανεξετάσουμε το σύστημα μείωσης των ποινών, τα κριτήρια που ισχύουν για ορισμένες περιπτώσεις κρατουμένων, καθώς υπάρχουν κρούσματα υποτροπών».

Ο κ. Τόσκας αναγνωρίζει ότι υπάρχει πράγματι πρόβλημα ασφάλειας στα πανεπιστήμια και λέει πως το ζήτημα αυτό εξετάζεται από επιτροπή του υπουργείου Παιδείας, με τη συμμετοχή εκπροσώπου της Αστυνομίας και το πόρισμα θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες.

Σε ερώτηση για τον “Ρουβίκωνα” απαντά ότι «κινείται ανάμεσα στη γραφικότητα και το όριο της νομιμότητας».

Φρικιαστική γυναικοκτονία στο Περού: Ένας 19χρονος έκαψε ζωντανή την φίλη του όταν του ζήτησε να χωρίσουν

Φρικιαστική γυναικοκτονία στο Περού: Ένας 19χρονος έκαψε ζωντανή την φίλη του όταν του ζήτησε να χωρίσουν

Η Κατερίνε Γκόμες, 18 ετών, είχε εισαχθεί το περασμένο Σάββατο σε νοσοκομείο, με εγκαύματα στο…

Επική γκάφα στην Κάτω Αχαΐα – Μπέρδεψαν τις εθνικές επετείους και γιορτάζουν αύριο την… 28η Οκτωβρίου

Επική γκάφα στην Κάτω Αχαΐα – Μπέρδεψαν τις εθνικές επετείους και γιορτάζουν αύριο την… 28η Οκτωβρίου

Μάλλον τα μπέρδεψαν στην Κ. Αχαϊα! Και αντί να στολίσουν για την 25η Μαρίου ενόψει…

Η χήρα του δημοσιογράφου του Γιώργου Καραϊβάζ: «Κάποιοι ήθελαν να του κλείσουν το στόμα»

Η χήρα του δημοσιογράφου του Γιώργου Καραϊβάζ: «Κάποιοι ήθελαν να του κλείσουν το στόμα»

Τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ σχολίασαν στον ΑΝΤ1 η χήρα του δημοσιογράφου και…