Newsroom

Newsroom

Η "Λεωφόρος Πατησίων" του Θανάση Νεοφώτιστου στο Φεστιβάλ Βενετίας

Η καινούρια μικρού μήκους ταινία του σκηνοθέτη της «Προσευχής» συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του παράλληλου τμήματος του φεστιβάλ ως η μόνη ελληνική συμμετοχή στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

5b59c6c11dc524291a8b456c

Η «Λεωφόρος Πατησίων» διαδραματίζεται στην Αθήνα του σήμερα, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πρωτεύουσας και είναι γυρισμένο σε ένα μονοπλάνο.

Η Κατερίνα, μια τριανταπεντάχρονη γυναίκα βρίσκεται καθ οδόν προς μια οντισιόν, ίσως την πιο σημαντική της καριέρας της, όταν το τηλέφωνο της χτυπά και ο εξάχρονος γιος της Γιάννης της λέει ότι είναι μόνος στο σπίτι. Από τον δρόμο, η Κατερίνα τηλεφωνεί σε όλους τους συγγενείς και φίλους για βοήθεια, αλλά κανείς δεν μπορεί ή θέλει να βοηθήσει.

Φτάνοντας στην οντισιόν της, το τηλέφωνό της χτυπά ξανά. Ο Γιάννης της λέει ότι είναι στην κουζίνα και ετοιμάζεται να μαγειρέψει. Η Κατερίνα έχει να πάρει μια τρομερά δύσκολη απόφαση αφού αν εγκαταλείψει την ακρόασή της για να επιστρέψει σπίτι, τα αποτελέσματα ίσως να είναι καταστροφικά για την καριέρα της.

Η ταινία είχε επιλεγεί και για το 41ο Φεστιβάλ Δράμας, αλλά ο σκηνοθέτης την απέσυρε, καθώς θεώρησε ότι είναι υπερβολικός ο αριθμός ταινιών που συμμετέχουν. 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…