Newsroom

Newsroom

Η κορυφαία χορεύτρια Flamenco Sara Baras έρχεται στην Ελλάδα

Η Sara Baras μαζί με τον εκπληκτικό Jose Serrano, τους χορευτές και την ορχήστρα της, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου κιθαρίστα Keko Baldomemo έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα! Μέσα από τις 14 χορογραφίες της παράστασης “Shadows” το κοινό θα γνωρίσει στο Ηρώδειο την ιέρεια του Flamenco, τη Sara Baras!

5b51ff0e1dc524d04e8b4589

H παράσταση “Shadows” δημιουργήθηκε για να σηματοδοτήσει την εικοστή επέτειο της “Sara Baras Flamenco Ballet Company”. Το κεντρικό θέμα είναι η “Farruca”, ένας χορός που συνοδεύει την πολυτάλαντη καλλιτέχνη στην εικοσάχρονη καριέρα της και χάρη σε αυτόν έχει κάνει πολυάριθμες επιτυχίες και έχει, σταδιακά εξελιχθεί σε αυτό που είναι σήμερα. Η σπουδαιότερη χορεύτρια Flamenco στον κόσμο!

Στη νέα παράσταση “Shadows”, η χορευτική δεξιοτεχνία της Sara Baras συνδυάζεται με τις συναρπαστικές χορογραφίες της, τόσο τις παραδοσιακές όσο και τις σύγχρονες. Χρησιμοποιεί μια πληθώρα εξαιρετικών τεχνικών μέσων, στα οποία το σκηνικό, ειδικά σχεδιασμένο από τον Andres Merida, τον εκπληκτικό doodler από τη Μάλαγα, διαδραματίζει βασικό ρόλο, δίνοντας χρώμα, σχήμα και μια νέα κατανομή του σκηνικού χώρου. Όλα αυτά συμπληρώνονται από έναν θεαματικό φωτιστικό σχεδιασμό και τα εντυπωσιακά κοστούμια που απογειώνουν την παράσταση.

H ίδια η Sara Baras επιμελήθηκε την σκηνική διευθέτηση και τις χορογραφίες. Για ακόμη μία φορά είχε τη χαρά να συνεργαστεί με τον κορυφαίο χορευτή Jose Serrano, έναν εξέχοντα καλλιτέχνη με διεθνώς αναγνωρισμένη καριέρα, ο οποίος χορογραφεί τη συμμετοχή του στην παράσταση .

Με πάνω από 30 χρόνια καριέρας στο ενεργητικό της, η Sara Baras έχει κατακτήσει τις πιο γνωστές σκηνές παγκοσμίως. Το ξεκίνημά της στο Κάντιθ, τη γενέτειρα πόλη της, όπου διδάχθηκε από τη μητέρα της Concha, επηρέασε σημαντικά την πορεία της. Δάσκαλοί της ήταν οι σπουδαίοι χορευτές Ciro, Manolete, El Güito και Dania Gómez. Το 1998 δημιούργησε το δικό της χορευτικό σύνολο, το Ballet Flamenco Sara Baras. Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει 14 παραστάσεις με δικές της χορογραφίες, όπως τα “Sensaciones”, “Sueños”, “Sabores” “Carmen” “Medusa” και “Voces”. Έχει δώσει πάνω από 4000 παραστάσεις στα κορυφαία θέατρα του κόσμου, σε Σίδνεϋ, Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη, Τόκυο, Νέα Υόρκη και σε πολλές άλλες πόλεις, εκπροσωπώντας επάξια την τέχνη του Flamenco αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Είναι η καλλιτέχνης που έχει παρουσιάσει το μεγαλύτερο αριθμό παραστάσεων (πάνω από 200) στο Théâtre des Champs-Elysées του Παρισιού. Σύμφωνα με αναφορές της Sociedad General de Autores, οι παραστάσεις της έχουν προσελκύσει το μεγαλύτερο αριθμό θεατών και έχουν κάνει τις περισσότερες εισπράξεις από όλες τις παραστάσεις χορού Flamenco παγκοσμίως. Έχει βρεθεί στη σκηνή με καλλιτέχνες όπως οι Paco de Lucía, Chavela Vargas, Alejandro Sanz, Ainoha Arteta, Isabel Rey και κορυφαίο όλων τον José Carreras, σε εξαιρετικές παραστάσεις που συνένωσαν το Flamenco με την όπερα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο ήχος των χτυπημάτων των ποδιών της έχει ηχογραφηθεί ως σόλο όργανο. Πολλές από τις παραστάσεις της έχουν βιντεοσκοπηθεί και κυκλοφορήσει σε DVD. Μαζί με τον Peter Müller εξέδωσε το φωτογραφικό λεύκωμα “Sueños” που απαθανατίζει στιγμές από την περιοδεία του 2005. Έχει πάρει μέρος σε διάφορες ταινίες όπως τα “Flamenco Women”, “Escuela de Seducción”, “Iberia” και “Flamenco Flamenco”.

Ο Jose Serrano, xορευτής και χορογράφος, γεννήθηκε στην Κόρδοβα το 1971 και υπήρξε μαθητής του Antonio Mondéjar. Σε ηλικία 13 ετών πήγε στη Σεβίλλη για να ξεκινήσει την καριέρα του. Πήρε μέρος σε διάφορες παραστάσεις ανά τον κόσμο ως χορευτής και χορογράφος. Το 2000 εμφανίστηκε ως guest artist στο μπαλέτο της Sara Baras, στο οποίο συμμετέχει μέχρι σήμερα, ερμηνεύοντας και κάνοντας χορογραφίες για ρόλους όπως του Felipe el Hermoso στο “Juana la loca” (2000), του Don Pedro de Sotomayor στο “Mariana Pineda”(2002), του ταυρομάχου στην “Carmen” (2007) και άλλους. Έκανε τις χορογραφίες για όλες του τις συμμετοχές στα “Sueños” (2001), “Sabores” (2007) “Esencia”(2009)” και “Voces” (2014). Το 2005 ερμήνευσε και έκανε χορογραφίες μαζί με τη Sara Baras για το “Asturias” στην ταινία “Iberia“ του Carlos Saura. Το 2009 συνεργάστηκε με τη Baras στο “Pasión” της Luz Casal, στα τραγούδια ”Historias de un amor” and “Con mil desengaños”.

Η Sara Baras κατακτά ξανά τη σκηνή με σύμμαχο τον χορό της , τη μοναδική μαγεία των αμίμητων ποδιών της, και το βάρος και τη δύναμη που αποκτά γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν όρια όταν το μονοπάτι που ακολουθείς εξελίσσεται διαρκώς. Μια νέα χορογραφία, ένα νέο μαγευτικό σκηνικό με την υπογραφή της Sara Baras. Είναι ακόμη προσκολλημένη στο κλασικό φλαμένγκο, ενώ παράλληλα μας πηγαίνει ένα βήμα μπροστά, μεταφέροντας μας όπως πάντα σε μια άλλη διάσταση, αυτή του συναισθήματος.

Η Sara Baras μάς ταξιδεύει στο χρόνο μέσα από τα χρώματα, την ησυχία και το θόρυβο, το πλήθος και τη μοναξιά, το φως και τις σκιές. Αυτές οι σκιές, που μας ακολουθούν ή μας συνοδεύουν, δε θα πάψουν ποτέ να μας εκπλήσσουν. Ένα ταξίδι κατά τη διάρκεια του οποίου η συνεχής εξέλιξη που διαγράφει με την τροχία της η Sara Baras θα μας δείξει νέους κόσμους, που θα μας θυμίσουν την ευωδία κάθε πράγματος που είναι φτιαγμένο με ψυχή.

Η νέα αυτή παράσταση γεννιέται από την υπέροχη σκιά της «Farruca», που συνοδεύει τη Sara μεγαλώνοντας μαζί της, συγχέοντας την προβολή με το προβαλλόμενο, ταξιδεύοντας το κοινό σε καινούργια μέρη, όπου μπορεί να γνωρίσει τον εαυτό του και να απολαύσει. Το κοινό επιθυμεί να γίνει μέρος του χορευτικού συνόλου, να χορέψει μαζί της σε αυτή την περιπέτεια γεμάτη νόημα. Θα θελήσει να γίνει η χορδή της κιθάρας, να ακολουθήσει τις φωνές ή την κίνηση των φορεμάτων.

Ούρλιαξε προς το φως και οι σκιές θα σβήσουν τον ήχο, ψιθύρισε προς τον ήλιο και οι σκιές θα τραγουδήσουν την προσευχή σου.

Η πολυαναμενόμενη παράσταση “Shadows” φθάνει στο Ηρώδειο για μία μοναδική παράσταση στις 14 Σεπτεμβρίου.

Νεκρός στην Ηλεία: Είχε πάει να βοηθήσει στην κατάσβεση ο 55χρονος που έχασε τη ζωή του (Εικόνες/ Video)

448893597 772582935034671 615425005062239866 n

Νεκρός στην Ηλεία: Είχε πάει να βοηθήσει στην κατάσβεση ο 55χρονος που έχασε τη ζωή του (Εικόνες/ Video)

Σύμφωνα δε με τις τελευταίες πληροφορίες ο 55χρονος ο οποίος βρισκόταν κοντά στο πύρινο μέτωπο,…