Με χαμόγελα τα πρώτα εμβόλια

Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι εμβολιασμοί στην χώρα μας

5212117

Στο πρόσωπό μου τιμάται όλος ο νοσηλευτικός κλάδος, δήλωσε η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, η οποία ήταν ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε κατά της covid-19 στη χώρας μας. Μιλώντας στην ΕΡΤ-1 η κ. Καμπισιούλη, μετά τον εμβολιασμό της είπε πως αισθάνεται πολύ καλά και προέτρεψε όλον τον κόσμο να εμβολιαστεί. Προσέθεσε ότι αισθάνεται πολύ τυχερή που «ηγείται» αυτής της προσπάθειας και εξέφρασε την ελπίδα από σήμερα να ξεκινήσει μια καινούργια σελίδα. «Ήδη έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση, έχουμε όμως ακόμα πολύ δρόμο. Πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμαι πιστά τα μέτρα, και να είμαστε συνεπείς στον στόχο μας, ώστε να ξανακερδίσουμε τη ζωή μας και την καθημερινότητα μας», είπε και προέτρεψε το παράδειγμά της να το ακολουθήσουν όλοι οι υγειονομικοί

Σειρά πήρε  στο ίδιο νοσοκομείο ο δεύτερος συμβολικός εμβολιασμός, του ηλικιωμένου Μιχάλη Γιοβανίδη, φιλοξενούμενου σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων. Ο  εμβολιασμός αυτός έγινε δεκτός με χειροκροτήματα. Ο ίδιος είχε δηλώσει εθελοντικά να εμβολιαστεί από τους πρώτους. Είπε ότι δεν πόνεσε καθόλου και ότι τώρα είναι πιο αισιόδοξος.

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Λίγο μετά τις 14:00 ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός της Πρώτης Πολίτη της χώρας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσήλθε στον “Ευαγγελισμό”, όπου την υποδέχθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και αφού ακολουθήθηκε η διαδικασία που ορίζει το πρωτόκολο εμβολιάσθηκε, ενώ θα παραμείνει σε χώρο του νοσοκομείου και το αναγκαίο χρονικό διάστημα, για λόγους ασφαλείας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

 

5fe88a0c825e631b5a1f8de3
 

 

Ο πρωθυπουργός

 

5fe88a27825e631b60550b52
 

«Είναι μία σημαντική ημέρα για όλους μας, σήμερα μπορούμε να είμαστε αισιοδόξοι» δήλωσε ο πρωθυπουργός φθάνοντας στο νοσοκομείο “Αττικόν”, όπου εμβολιάσθηκε κατά της covid-19.Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ τον συνόδευε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. «Σήμερα όλοι μας χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας καθώς ξεκινάει το δύσκολο εγχείρημα του εμβολιασμού του πληθυσμού, προσέθεσε τονίζοντας πως το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό».

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός