Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε – Απεγκλωβίστηκαν όλα τα παιδιά από το σπήλαιο της Ταϊλάνδης

Μόνο χαμόγελα είναι ζωγραφισμένα στα πρόσωπα όλου του πλανήτη αφού η επιχείρηση απεγκλωβισμού των δώδεκα παιδιών και του προπονητή ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

5b44c75b1dc524e32b8b45f7

Περίπου στις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος βγήκαν στο φως και το δωδέκατο εγκλωβισμένο παιδί και ο προπονητής. Η επιχείρηση ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 4 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) και ολοκληρώθηκε πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.

Όλα τα παιδιά μεταφέρονται με φορείο προς τον χώρο για τις πρώτες βοήθειες που έχει στηθεί στην είσοδο της σπηλιάς. Από εκεί με ελικόπτερο μεταφέρονται στο νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύονται και τα υπόλοιπα παιδιά. 

Όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Prayut Chan-o-chau, στα παιδιά χορηγήθηκε ηρεμιστικό και όχι αναισθητικό. 

Το κλίμα στο κέντρο επιχειρήσεων είναι πανηγυρικό με τους εθελοντές και τους δημοσιογράφους οι οποίοι ήταν νυχθημερόν στο σημείο να κλαίνε και να αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλο. 

Με ασφάλεια βγήκαν και οι τελευταίοι διασώστες που βρισκόντουσαν ακόμα μέσα στη σπηλιά αλλά και ο γιατρός.

Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να ξεχάσει τον δύτη που έχασε πριν από λίγες ημέρες τη ζωή του στην προσπάθειά του να εφοδιάσει τα παιδιά με τρόφιμα. 



Τι έδειξαν οι εξετάσεις αίματος των οκτώ παιδιών 

Στο μεταξύ, τα οκτώ παιδιά που βγήκαν πρώτα από τη σπηλιά είναι καλά στην υγεία τους, τόσο από σωματική όσο και από ψυχολογική άποψη, δήλωσε ο Τζεσάντα Τσοκενταμρονγκσούκ, στέλεχος του υπουργείου Υγείας. Ένα δεύτερο στέλεχος του υπουργείου, ωστόσο, τόνισε πως οι εξετάσεις αίματος στις οποίες υποβλήθηκαν έδειξαν πως όλα έχουν συμπτώματα μόλυνσης, υποβάλλονται σε εξετάσεις και θα επιτραπεί μεν στους γονείς τους να τα επισκεφθούν, αλλά όχι αμέσως.

Σύμφωνα με το δεύτερο στέλεχος του υπουργείου Υγείας, «όλα τα παιδιά» θα μείνουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση προληπτικά, μία εβδομάδα.