Δυτική Αττική: 16 οι νεκροί – Αγωνία για τους αγνοούμενους (video – εικόνες)

Ένας ακόμη νεκρός από τις πλημμύρες στην Δυτική Αττική εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική στη Νέα Πέραμο, στην περιοχή Γεφυράκι.

5a0db21a1dc524722f8b459f

Πρόκειται για έναν άνδρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, που εντοπίστηκε σε υπόγειο. Συνολικά, οι νεκροί έφτασαν τους 16 ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 23. 

Την ίδια ώρα, η αναζήτηση των τεσσάρων αγνοουμένων συνεχίζεται. Οι τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν τη συνδρομή πυροσβεστών απ’ όλη την Αττική, καθώς και από όμορους νομούς. Συνολικά επιχειρούν 117 πυροσβέστες με 46 οχήματα, ενώ έχουν σχηματιστεί 56 συνεργεία για την αντιμετώπιση των συμβάντων.

Νωρίτερα, η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι έχουν βρεθεί ζωντανοί δύο αγνοούμενοι ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων πέντε ατόμων διατηρώντας τους φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να φτάσει τα 20.

Συγκεκριμένα, σώος βρέθηκε ένας από τους αγνοούμενους στη Μάνδρα Αττικής. Πρόκειται για τον ηλικιωμένο άνδρα που μένει στην περιοχή Παλαιοχώρι. Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες και όπως δήλωσε δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με την κόρη του, η οποία τον δήλωσε αγνοούμενο.

Ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκε και ένας ακόμα αγνοούμενους.Ο 67χρονος που αγνοείτο είχε χαθεί με το αυτοκίνητό του στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κορακά. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που τον εντόπισαν διαπίστωσαν μάλιστα ότι είναι καλά στην υγεία του και τον μετέφεραν στο σπίτι του. 


Συγγενείς αγνοουμένων βρίσκονται από το πρωί στο Θριάσιο

Από το πρωί σήμερα βρίσκονται στο Θρίασιο νοσοκομείο της Ελευσίνας οι συγγενείς των αγνοούμενων οι οποίοι περιμένουν νέα για τους δικούς τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, Νίκου Παπαευσταθίου, από τους νεκρούς μέχρι στιγμής μόνο ένας άνδρας δεν έχει αναγνωριστεί και παραμένει αγνώστων στοιχείων.

«Έχουμε επίσης νοσηλευόμενους δώδεκα ασθενείς από τους 23 που διεκομίσθησαν από χθες το πρωί μέχρι και χθες το βράδυ. Από αυτούς τους δώδεκα η σύνθεσή τους είναι επτά γυναίκες και πέντε άντρες. Πιο σοβαρά τραυματισμένη είναι μια γυναίκα 85 ετών που είναι διασωληνωμένη στη ΜΕΘ από χθες. Για τους υπόλοιπους 11 τραυματίες και ασθενείς δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιος κίνδυνος για τη ζωή τους» επισήμανε ο κ. Παπαευσταθίου.


Στη Μάνδρα ο Αλέξης Τσίπρας 

Στην Μάνδρα βρέθηκε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη δυτικής Αττικής Ι. Βασιλείου για την πορεία αντιμετώπισης των συνεπειών από τις χθεσινές φονικές πλημμύρες. Μαζί με τον πρωθυπουργό ήταν -μεταξύ άλλων- η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στελέχη της Αυτοδιοίκησης, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλης Καπέλιος και άλλοι κρατικοί παράγοντες. 


Η εκτίμηση για τις υλικές ζημιές δεν έχει ακόμα γίνει, όμως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις συνολικά περισσότερα από 500 σπίτια και καταστήματα υπέστησαν ζημιές, πολλά εκ των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς. Από χθες οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν από τις περιουσίες τους οι οποίες έχουν βυθιστεί στη λάσπη. 



Οι πρώτες αναφορές για τα θύματα:

Από την έρευνα της Ασφάλειας προκύπτει ότι οι 14 θάνατοι οφείλονται σε πνιγμό ή σε τραυματισμό από την πρωτοφανή κακοκαιρία, εκ των οποίων οι 12 ανασύρθηκαν από την Πυροσβεστική στην περιοχή της Μάνδρας, και οι δύο από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή και είναι επίσης κάτοικοι της Μάνδρας. Έως τις πρώτες πρωινές ώρες, από τους 14 νεκρούς είχαν αναγνωριστεί οι 12 και απέμεναν δύο άνδρες που δεν είχαν ταυτοποιηθεί.

– Γυναίκα 82 ετών, νεκρή στο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα Αττικής.

– Ηλικιωμένος άνδρας, νεκρός στο σπίτι του στην οδό Αγαμέμνωνος, επίσης στη Μάνδρα.

– Άνδρας, 65 ετών περίπου βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα.

– Άνδρας, περίπου 50 ετών, στο 3ο χλμ της Λεωφόρου Αθηνών-Θηβών, στη Μάνδρα.

– Γυναίκα, εγκλωβισμένη μέσα σε αυτοκίνητο, στην οδό Αίαντος, στη Μάνδρα.

– Άνδρας, στο Ψαλίδι της Μάνδρας, ανευρέθη σε ανοιχτό χώρο.

– Γυναίκα 95 ετών, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στο σπίτι της, στη οδό Στρατηγού Ρόκα, στη Μάνδρα.

– Δύο άνδρες, 55 και 80 ετών, προηγουμένως αγνοούμενοι από την Μάνδρα, ανασύρθηκαν νεκροί στη θαλάσσια περιοχή Ελευσίνας και ΕΛΠΕ Ασπροπύργου

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 3 πρώτοι άνθρωποι που έχουν ταυτοποιηθεί είναι: ο Γιώργος Μακαρούνας 36 ετών, ο Μπάμπης Δημητρόπουλος 54 ετών και ο Σεραφείμ Γκορτζάς 57 ετών.

Ο Γιώργος Μακαρούνας ήταν πατέρας ενός παιδιού 3,5 ετών.


Ενίσχυση των περιπολιών στη δυτική Αττική

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι ενισχύονται περαιτέρω οι αστυνομικές δυνάμεις που διατίθενται σε διάφορες περιοχές της χώρας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινόμενων.

Στο πλαίσιο αυτό, ειδικότερα για την περιοχή της Δυτικής Αττικής, αποφασίστηκε η μερική αναδιάταξη των δυνάμεων, που έχουν διατεθεί για την εφαρμογή του σχεδιασμού των μέτρων της επετείου του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με την  Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, βροχερός θα συνεχίσει να είναι ο καιρός και τα επόμενα 24ωρα σε όλη την χώρα ενώ η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή.




Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

CropImage 20

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

Το έργο έκανε την εμφάνισή του στο 6ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου είναι μαθήτρια η 17χρονη…