«Δυστυχώς, δεν υπάρχει σωτηρία… Σωτήρη χάσαμε»

Ποιοι είναι οι «απαράδεκτοι» που, παρά τις εντολές Μητσοτάκη, στοχοποιούν αυτή τη φορά τον Σωτήρη Τσιόδρα;

5059203

«Βρίσκω απαράδεκτο το γεγονός ότι κάποιοι έχουν επιλέξει να στοχοποιήσουν επιστήμονες. Και θεωρώ ότι συγκεκριμένα η στοχοποίηση του καθηγητή, του κ. Τσιόδρα, η οποία είναι πολύ συστηματική τις τελευταίες μέρες, είναι απαράδεκτη»

Αυτά ήταν αυτολεξεί τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν λίγες μέρες όταν μάταια προσπαθούσε να «απαγορεύσει» κάθε κριτική προς το πρόσωπο του Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο πρωθυπουργός, με δικιά του απόφαση, χαρακτήριζε απαραδέκτους και σχεδόν ανήθικους όσους τολμούν να έχουν διαφορετική γνώμη από τη δική του και κατ’ επέκταση, από την οπτική του Σ. Τσιόδρα.

Τι γίνεται όμως όταν ο καθηγητής «στοχοποιείται» από μέσο που μόνο αντικυβερνητικό δεν το λες και μάλιστα με εξόχως αιχμηρό τρόπο;

Με τον «βαρύ» τίτλο «Σωτήρη, χάσαμε…», η στήλη της εφημερίδας ΒΗΜΑ, Βηματοδότης, κάνει λόγο για «Βατερλώ» Τσιόδρα. Για την ακρίβεια καταλήγει στο συμπέρασμα  πως «δυστυχώς, δεν υπάρχει σωτηρία…χάσαμε», κρίνοντας από την εικόνα στην Αθήνα λίγες ώρες πριν το καθολικό lockdown.

Αναλυτικά το άρθρο: 

«Σωτήρη, χάσαμε…»

Το ντελίριο αγορών της περασμένης Παρασκευής εν όψει της δεύτερης καραντίνας δεν είχε προηγούμενο. Ούτε στην επιστράτευση του ’74 δεν είχε τέτοια κίνηση η Αθήνα, έλεγαν οι παλαιότεροι.

Όπως ακριβώς συνέβη στο Λονδίνο και στο Παρίσι την παραμονή των αντίστοιχων lockdowns.

Μποτιλιάρισμα στους δρόμους, το αδιαχώρητο στα εμπορικά καταστήματα, πανικός στα σουπερμάρκετ, μια μεγαλούπολη στην κυριολεξία στο πόδι, σαν να ερχόταν η συντέλεια του κόσμου.

Και ταυτόχρονα μαζικές μετακινήσεις στην ύπαιθρο – πάνω από 60.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα, ούτε Πάσχα να ήταν.

Θα μετρηθεί σε μερικές μέρες στα νοσοκομεία και στις Εντατικές ο παροξυσμός της υποτιθέμενης «τελευταίας μέρας».

Ολοι μπορούν να φανταστούν την απόγνωση του Πρωθυπουργού αντικρίζοντας τις εικόνες χάους και συνωστισμού στην πρωτεύουσα.

Σε σημείο που εύλογα θα μπορούσε να αναφωνήσει: «Σωτήρη, χάσαμε…». Δυστυχώς, δεν υπάρχει σωτηρία…