Newsroom

Newsroom

Δυσοίωνα μηνύματα για την κυβέρνηση της Μέρκελ

Κατάρρευση εντός του 2019 προβλέπει ο επικεφαλής της νεολαίας του SPD

merkel 0

Ένα δυσοίωνο μήνυμα για την Άνγκελα Μέρκελ έστειλε ο ηγέτης της Νεολαίας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Κέβιν Κίνερτ, προβλέποντας ότι η κυβέρνησή της θα καταρρεύσει εντός του 2019.

“Η επόμενη χρονιά είναι γεμάτη από [περιφερειακές] εκλογές και πολιτικές εξελίξεις που θα έχουν μεγάλη επίδραση”, δήλωσε ο Κίνερτ στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk. “Δεν μπορώ να μας φανταστώ να παραμένουμε μαζί όλη τη χρονιά. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο μας για να προετοιμαστούμε για την ημέρα της κρίσεως των πρόωρων εκλογών”, επεσήμανε, προσθέτοντας πως δε γνωρίζει κανέναν που να πιστεύει ότι ο σημερινός συνασπισμός των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών με τους Σοσιαλδημοκράτες μπορεί να αντέξει μέχρι το τέλος της τετραετίας, το 2021.

Αν και η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, Άντρεα Νάλες, έχει ξεκαθαρίσει πως δε συζητείται το ενδεχόμενο αποχώρησής τους από τον κυβερνητικό συνασπισμό, οι φωνές εντός του SPD πληθαίνουν, υπό το βάρος των ιστορικά χαμηλών ποσοστών του κόμματος στις δημοσκοπήσεις και των κατώτερων των προσδοκιών ποσοστών που συγκεντρώνει στις περιφερειακές εκλογές.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών και υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, φέρεται να δήλωσε σε μέλη του κόμματος ότι θέλει να παραιτηθεί από την προεδρία του. Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ο Ζεεχόφερ είπε σε ανώτερα στελέχη του CSU πως θέλει επίσης να παραιτηθεί και από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών πριν από τη λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου.

Ο Ζεεχόφερ, σκληρός επικριτής της μεταναστευτικής πολιτικής της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, έφερε τον κυβερνητικό συνασπισμό κοντά στη ρήξη με τις θέσεις του για το μεταναστευτικό, ενώ υπό την ηγεσία του οι Χριστιανοκοινωνιστές είχαν τις χειρότερες εκλογικές επιδόσεις από το 1950 στις περιφερειακές εκλογές της Βαυαρίας τον περασμένο μήνα.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…