Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες…

Ο Μητσοτάκης είχε δύο χρόνια περίοδο χάριτος η οποία έληξε. Πλέον θα είναι αντιμέτωπος με οργή. Η αναίδεια και η προσβλητική του συμπεριφορά δεν γίνονται ανεκτές.

5366442

Ο Μητσοτάκης εκνευρίστηκε με τις αποδοκιμασίες κατά την επίσκεψή του στην Μητρόπολη για ν’ αποτίσει φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη. Και τα έβαλε με τον γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βρήκε ότι ήταν πιο βολικό για τη Ν.Δ να τα βάλει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μητσοτάκης είχε δύο χρόνια περίοδο χάριτος η οποία έληξε. Μέσα σ’ αυτά τα δύο χρόνια ενέπαιξε την κοινωνία, την γέμισε ψέματα, την παραπληροφόρησε, κατέβασε σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές και προσπάθησε ν’ ανασυστησει έναν τύπο αστυνομικού κράτους. Όλα αυτά πρόσβαλαν, αγανάκτησαν και εξόργισαν την πλειοψηφία του κόσμου. Πλέον ο Μητσοτάκης θα είναι αντιμέτωπος με οργή. Η αναιδεια και η προσβλητική του συμπεριφορά δεν γίνονται ανεκτές.

Η χώρα βιώνει έντονη κατάθλιψη και παρακμή κι εκείνος χαρωπός και χαμογελαστός καυχιέται για το πόσο πετυχημένα διαχειρίζεται την εξουσία. Εχει σταθερό σύμμαχό του και πάντα χρησιμοποιεί το χειρότερο. Κάηκαν 1.300.000 στρέμματα δάσους, όμως δεν κάηκαν 2.000.000 άρα τα πράγματα πάνε καλά. Πέθαναν από τον COVID-19 14.000 άνθρωποι, όμως δεν πέθαναν 25.000, άρα τα πραγματα πάνε καλά.

Προσπαθεί να παράγει εικόνες και μέσω των εικόνων να επιβεβαιώσει την παρουσία του. Η υπουργοποιηση Αποστολάκη έγινε με όρους εικόνας και ποδοσφαιρικού star system. Κι όταν δεν του έκατσε η μεταγραφή αυτή, αγόρασε τον Στυλιανίδη, της ευρωπαϊκής σχολής Μαργαρίτη Σχοινά. Κι αυτόν με επικοινωνιακή ποδοσφαιρική λογική.

Ο Μητσοτάκης θεωρεί τον εαυτό του πρίγκιπα. Κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο. Και συμπεριφέρεται ως πρίγκιπας. Αδιάφορος και αναίσθητος. Κάτω από την ταξική του σκληρότητα και τον πριγκιπικό μανταμσουσουδισμό του, συνεχώς απαξιώνεται. Οι αποδοκιμασίες στην Μητρόπολη της Αθήνας μπορεί να μην είναι politically correct, όμως σηματοδοτούν την αντίδραση της κοινωνίας. Η ταξική του σκληρότητα, και η πριγκιπική ειρωνία του προς την κοινωνία, δημιουργούν αντίδραση. Την οποία συνεχώς από δω και πέρα θα την βρίσκει μπροστά του.

Το φετινό καλοκαίρι κάηκε η μισή Ελλάδα και το επιτελικό κράτος των αρίστων παρακολουθούσε ατάραχο. Λίγο μετά ο Μητσοτάκης έφυγε στις ΗΠΑ για να γράψει την κόρη του σ’ ένα διάσημο ιδιωτικό πανεπιστήμιο με τεράστια δίδακτρα. Ο κόσμος πλεον τον αποδοκιμαζει και εκείνος εκνευρίζεται. Τα ρίχνει στους άλλους και δεν κατανοεί ότι η ίδια του η συμπεριφορά τα προκαλεί.

Ο πρίγκιπας είναι γυμνός. Όλοι το βλέπουν. Και το φωνάζουν. Και θα το φωνάζουν όλο και πιο δυνατά.

Δύσκολοι καιροί για πριγκιπες…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Aπόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ – Δράστης ένας εικοσάχρονος από την Πενσιλβάνια (video)

trump apopeira

Aπόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ – Δράστης ένας εικοσάχρονος από την Πενσιλβάνια (video)

Η Μυστική Υπηρεσία λίγο μετά την επίθεση κατά του Τραμπ ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα…