Newsroom

Newsroom

Δύσκολες ώρες στην Ηλεία- Μάχη με διάσπαρτες εστίες φωτιάς

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα καθώς δεκάδες είναι τα μέτωπα που επιχειρεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ηλεία, Αχαΐα, Αργολίδα, Αρκαδία, Μεγαλόπολη, Κεφαλονιά, Φθιώτιδα, Λάρισα, Αιτωλοακαρνανία και Κρανίδι Αργολίδας είναι τα πύρινα μέτωπα που δίνουν μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

ηλεία 1

Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν και σήμερα οι δυνάμεις κατάσβεσης, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τα πολλά πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της χώρας και τα οποία εξαπλώνονται λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν κατά τόπους.

Η προσοχή έχει στραφεί στην Ηλεία αλλά και την Αργολίδα που είναι οι πιο δύσκολες πυρκαγιές. Μάλιστα ένας άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη Μυρτιά της Ηλείας, στην οποία νωρίτερα είχε ζητηθεί εκκένωση. Ο άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας ήταν 55 ετών, βρισκόταν κοντά στο πύρινο μέτωπο και πήγε να βοηθήσει στην κατάσβεση.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας έπαθε αναρρόφηση καθώς μόλις είχε φάει.

Δήμαρχος Πύργου: Κινδυνεύουν 4 χωριά

Στον ΑΝΤ1 μίλησε ο δήμαρχος Πύργου, Ευστάθιος Καννής, ο οποίος είπε «είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Κινδυνεύουν 4 χωριά, εκ των οποίων η Μυρτιά, τα Χανάκια και το Αλποχώρι, περισσότερο.

Σε επιφυλακή τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας

Με εντολή της 6ης ΥΠΕ έχουν τεθεί σε επιφυλακή ανεξαρτήτως των εφημεριών τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας, λόγω των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Βροχή» τα 112

Στις 18:40 εκδόθηκε νέο 112 το οποίο καλεί σε εκκένωση των περιοχών Βάλμη και Μασουραίικα για απομάκρυνση προς Σιμόπουλο. Λίγο αργότερα, εστάλη νέο μήνυμα για τους κατοίκους της Σκαφιδιάς και του Αγίου Ηλία, για απομάκρυνση προς Πύργο.

Στις 19:15 ήχησε νέο 112 για τους κατοίκους στα Πετραίικα, Απιδούλα και Μαζαράκι για απομάκρυνση προς Σιμόπουλο.

 

«Μεγάλες οι ζημιές»

«Είναι μεγάλες οι ζημιές στα Χανάκια και το Αλποχώρι», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης.

«Τώρα είμαστε στη Μυρτιά. Ελπίζουμε να τη σταματήσουμε εδώ. Μην πάει παρακάτω προς Άγιο Ηλία, θα είναι ακόμα δυσκολότερη η κατάσταση. Τα εναέρια μέσα, τώρα η πυροσβεστική κάνει τα αδύνατα δυνατά. Εμείς έχουμε μισθώσει και μηχανήματα, ό,τι μας ζητήθηκε», δήλωσε στο Open TV.

Στον αέρα ξανά το 112

Μετά την βλάβη που υπέστη νωρίτερα τελικά τέθηκε σε επαναλειτουργία το 112 που για περίπου μία ώρα είχε αντιμετωπίσει προβλήματα λειτουργίας.

Πού θα φιλοξενηθούν οι κάτοικοι που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

 

Σε κέντρα φιλοξενίας θα διαμείνουν όσοι από τους κατοίκους των περιοχών που απομακρύνθηκαν λόγω της πυρκαγιάς στην Ηλεία.

Συγκεκριμένα με απόφαση του Δημάρχου Πύργου κ. Στάθη Καννή δόθηκε εντολή προληπτικής απομάκρυνσης του πληθυσμού που βρίσκονται στους οικισμούς Αλεποχωρίου, Χανακίων, Σκουροχωρίου, Μυρτιάς, Αγίου Ηλία και Σκαφιδιάς προς Πύργο, για λόγους προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων που βρίσκονται σε αυτές από την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς.

Ο Δήμος ενημερώνει τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών ότι λειτουργούν κέντρα φιλοξενίας στο θεματικό Πάρκο Ξυστρή και στο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας.

Ακόμη ένα 112 στην Ηλεία

Ένα ακόμη μήνυμα, μέσω του 112, στάλθηκε σε όσους κατοικούν ή βρίσκονται στις περιοχές, Αντωνέικα και Λάτα να κινηθούν προς την περιοχή της Αμαλιάδας, μέσω Σιμόπουλου, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Βελτιωμένη η εικόνα στην Αχαϊα

Σε νέα ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη, «αυτή την ώρα είναι πολύ βελτιωμένη η εικόνα στις επικίνδυνες πυρκαγιές που εξαπλώθηκαν ταχύτατα με ανέμους, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασαν τα 120 km/h και επεκτάθηκαν σε οικισμούς: Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Λυρκεία Αργολίδας, Κεφαλλονιά, Νεοχώρι Μεσσηνίας, Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας, Αγρίνιο, Κρανίδι Αργολίδας και Αλποχώρι Ηλίας».

«Οι πυροσβέστες, οι δυνάμεις προστασίας έδωσαν σκληρές μάχες και αντιμετωπίζουν μόνο διάσπαρτες εστίες. 26 μηνύματα έχουν αποσταλεί από το 112, εκ των οποίων τα 13 από αυτά για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Μαστραντώνη Αχαΐας», τόνισε.

«Με τη συνδρομή της ελληνικής αστυνομίας έχουν πραγματοποιηθεί πολλές απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή κατεύθυνση. Η συγκεκριμένη πυρκαγιά από την Αχαΐα επεκτάθηκε στην περιφερειακή ενότητα της Ηλείας, έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική και όλες οι δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την περιορίσουν. Επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 43 οχήματα και περιοδικά μέχρι το τελευταίο φως θα επιχειρούν συνολικά 19 εναέρια μέσα. Μεγάλη είναι και η συνδρομή των εθελοντών».

Ο κ. Βαθρακογιάννης συνέχισε κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς. «Αύριο Σάββατο 22 Ιουνίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει άλλα και λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται και για αύριο. Τονίζουμε ότι η επικινδυνότητα που δημιουργούν οι πυρκαγιές επιβάλλουν την προσοχή όλων. Σε περίπτωση πυρκαγιάς θα πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθούνται οι οδηγίες των αρμοδίων αρχών»

Άγρια καταδίωξη στον Κορυδαλλό: Ο ύποπτος συγκρούστηκε με σταθμευμένα αυτοκίνητα (video)

καταδιωξη κορυδαλλος

Άγρια καταδίωξη στον Κορυδαλλό: Ο ύποπτος συγκρούστηκε με σταθμευμένα αυτοκίνητα (video)

Ο οδηγός επιχείρησε να διαφύγει από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε…

Ραφήνα: «Ξεκόλλησε» φωτιστικό σε σχολείο και έπεσε πάνω στο κεφάλι καθηγήτριας

ραφηνα σχολειο

Ραφήνα: «Ξεκόλλησε» φωτιστικό σε σχολείο και έπεσε πάνω στο κεφάλι καθηγήτριας

Η καθηγήτρια ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να λάβει τις πρώτες βοήθειες