Newsroom

Newsroom

Δύσκολες ώρες για την Ηλεία: Η Νεμούτα έχει παραδοθεί στις φλόγες

Δύσκολες στιγμές και για την Ηλεία ενώ στάχτη έχει γίνει το δάσος της Νεμούτας στην Ηλεία, την ώρα που σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι στα Βίλλια, στο Αμπάρι και στην Αγ. Τριάδα κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια τους, αφού με όσα μέσα διέθεταν πάλεψαν κυριολεκτικά με τις φλόγες.

5353695 0

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως έκλεισε ο δρόμος Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας εξ’ αιτίας φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή Χράνοι της Αρκαδίας

Παράλληλα, ένα από τα πύρινα μέτωπα που έκαιγε στην Ηλεία πέρασε στην Αρκαδία, ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όπως εξήγησε, «πρόκειται για το πύρινο μέτωπο που έκαιγε πυκνό δάσος στην περιοχή Νεμούτα, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο προχώρησε νότια και πέρασε στην περιοχή Λιβαδάκι, της γειτονικής Αρκαδίας».

«Ένα άλλο μέτωπο», συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης, «βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρόκαμπου, αφού πρώτα έγινε “διακλάδωση” της φωτιάς της Νεμούτας, με μία άλλη φωτιά, από την περιοχή της Μιράκας».

«Ως εκ τούτου», προσέθεσε, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν γύρω από τις περιοχές Ξηρόκαμπος, Βασιλάκι, Λούβρο και Άσπρα Σπίτια».

17:41 Η Νεμούτα έχει παραδοθεί στις φλόγες

Η φωτιά στη Νεμούτα έχει πάρει πλέον τεράστιες διαστάσεις. Το χωριό Αχλαδίνη εκκενώνεται, καθώς η φωτιά κινείται επικίνδυνα προς την περιοχή.

Στη Νεμούτα οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει πλέον την περιοχή, μαζί και κάθε ελπίδα να σωθούν τα σπίτια και οι περιουσίες τους.

 Απεγνωσμένος ο αγώνας των πολιτών στην Νεμούτα, καθώς η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια.

«Ευτυχώς σώθηκε το σπίτι μου γιατί έχω κουραστεί πάρα πολύ στη ζωή μου. Ευχαριστώ το χωριό που με βοήθησαν να σώσω το σπίτι μου» δήλωσε από τους κατοίκους της περιοχής στο Open.

 

14:14  Μάχη στη Νεμούτα – Πληροφορίες για εγκλωβισμένους

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι επίγειες Πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και το ελικόπτερο Ericsson από αέρος αυτή την στιγμή στη Νεμούτα καθώς οι αναζωπυρώσεις λαμβάνουν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Το μέτωπο της Νεμούτας κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την Αρκαδία καθώς ενισχύεται από τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ilialive.gr, στην περιοχή Χάνια Νεμούτας υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα.

09:50 Κλειστό τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας 

Έκλεισε, λόγω δυσμενών συνθηκών ορατότητας, εξ’ αιτίας φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή Χράνοι της Αρκαδίας, η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και συγκεκριμένα μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 198,6 (ανισόπεδος κόμβος Παραδεισίων) και 210,6 (ανισόπεδος Κόμβος Τσακώνας).

Όσον αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με την Αστυνομία, όση ώρα θα παραμένει κλειστό το τμήμα του αυτοκινητόδρομου, η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, στα παρακάτω σημεία:

*Στο 192ο χιλιόμετρο (ημικόμβος Αλφειού) του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη- Καλαμάτα για τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση προς Καλαμάτα.

*Στο 210ο χιλιόμετρο (κόμβος Κυπαρισσίας) του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα για τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, στις προαναφερόμενες χιλιομετρικές θέσεις, όπως και στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας και θα ακινητοποιούνται όλα τα φορτηγά αυτοκίνητα, ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

09:00 Επιχειρούν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα

Τρία εναέρια πυροσβεστικά μέσα επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας σε περιοχές των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου της Ηλείας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα.

Εκτός λοιπόν από τα δύο ελικόπτερα και το ένα αεροσκάφος, στις προαναφερόμενες περιοχές επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 310 πυροσβέστες με 105 οχήματα και 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και την ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ακόμη, στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο, «Όλυμπος 1».

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

252295075 10165879121585385 8369428181626529769 n

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

Επίθεση στον Πύρρο Δήμα έκανε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος σχετικά με τα σχόλια του πρώην αρσιβαρίστα…

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…