Newsroom

Newsroom

Δυσαρεστημένοι Βόσνιοι έκαναν πλάκα ψηφίζοντας "Ίβιτσα Όσιμ και Σέρλοκ Χολμς" στις εκλογές

Πολίτες της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης αποφάσισαν και φέτος να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, αλλά αντί να ψηφίσουν υποψήφιους των…

thumbnail

Πολίτες της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης αποφάσισαν και φέτος να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, αλλά αντί να ψηφίσουν υποψήφιους των εκλογών προτίμησαν να ακυρώσουν τα ψηφοδέλτια με διάφορους τρόπους. Κάποιοι πρόσθεσαν στα ψηφοδέλτια ονόματα προσωπικοτήτων που ενδεχομένως θαυμάζουν και τους έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, όπως Σέρλοκ Χολμς, Ίβιτσα Όσιμ (Βόσνιο πρώην παίκτη και προπονητή ποδοσφαίρου, που έχει περάσει από τον Παναθηναϊκό) και Χίντε Γιαμαζάκι (ο πρέσβης της Ιαπωνίας στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη), και άλλοι χρησιμοποίησαν τα ψηφοδέλτια για διατυπώσουν σχόλια προς τους πολιτικούς ή να τους αφήσουν μηνύματα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

“Μόνον ο Σέρλοκ Χολμς μπορεί να απαλλάξει τη χώρα από το έγκλημα” ανέφεραν κάποιοι δυσαρεστημένοι πολίτες στα μηνύματά τους.

Σε άκυρα ψηφοδέλτια βρέθηκαν επίσης στίχοι τραγουδιών του σερβικού συγκροτήματος της εναλλακτικής ροκ, SARS και του βοσνιακού συγκροτήματος “Dubioze kolektiv”.

Ένας ψηφοφόρος επέλεξε να γράψει στίχους του τραγουδιού “Perspektiva” του συγκροτήματος SARS: “Η πραγματικότητα είναι ασπρόμαυρη – και το μέλλον γκρι”.

Άλλοι ψηφοφόροι αφιέρωσαν χρόνο για να γράψουν τι πιστεύουν για τους υποψήφιους για την τριμερή προεδρία της χώρας, άλλοι ζωγράφισαν και ένας έστειλε μήνυμα στο προπονητή της ομάδας ποδοσφαίρου της Βοσνίας, Σαφέτ Σούσιτς να παραιτηθεί.

Το άκυρο ψηφοδέλτιο που έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση, σύμφωνα με την πύλη ειδήσεων στο διαδίκτυο Klix. ba ήταν αυτό με το μήνυμα ενός ψηφοφόρου “Το ψηφοδέλτιο ακυρώνεται από έναν πολίτη με πανεπιστημιακή μόρφωση”.