Δυσαρέσκεια Τσίπρα για την αναβολή του ΚΑΣ για την επένδυση στο Ελληνικό

Την δυσαρέσκεια της κυβέρνησης έχει προκαλέσει η στάση του ΚΑΣ και οι επαναλαμβανόμενες αναβολές της συζήτησης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την επένδυση του Ελληνικού.

5729c7421dc5243e068b4591

Η αναβολή της συζήτησης του θέματος «Έγκριση ή μη: α) του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) και β) της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά», ΠΕ Νότιου Τομέα Αθηνών, Περιφέρειας Αττικής (συνεχιζόμενο)» ελήφθη κατά πλειοψηφία από τα μέλη του ΚΑΣ.

Η συζήτηση ορίστηκε για την επόμενη Τρίτη ωστόσο πρόκειται για επαναλαμβανόμενη αναβολή η οποία προκάλεσε την αντίδραση την κυβέρνησης . Κύκλοι του Μαξίμου αργά χθες το βράδυ, έπειτα από τη νέα αναβολή των αποφάσεων του ΚΑΣ, τόνιζαν πως «η ελληνική κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν με βάση τον νόμο σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό».

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της ΝΔ σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ζητά «Να αποπέμψει τώρα ο κ. Τσίπρας τη ΓΓ του Υπουργείου Πολιτισμού. Αν εννοεί, έστω και στοιχειωδώς, αυτά που λέει για το Ελληνικό».

Το ΚΑΣ αναμένεται να αποφανθεί εάν στο Ελληνικό υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι που χρήζουν προστασίας. Χθες πραγματοποιήθηκε παναττική στάση εργασίας από τις 14:30 έως τη λήξη του ωραρίου από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), για να διευκολύνει τα μέλη του να συμμετέχουν στη συγκέντρωση, που οργάνωσε έξω από το κτήριο του Υπουργείου Πολιτισμού, με αίτημα να κηρυχθεί το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, αρχαιολογικός χώρος.

Ο Σύλλογος ζητά «Να πάψει κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης του Αρχαιολογικού Νόμου με άμεσους ή έμμεσους τρόπους. Να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η διαδικασία της κήρυξης του Ελληνικού ως αρχαιολογικού χώρου, όπως ορίζει η Αρχαιολογική Νομοθεσία», και καλεί τα μέλη του ΣΕΑ «που είναι και μέλη του ΚΑΣ να υπερασπιστούν τις συλλογικές απόψεις του ΣΕΑ μέσα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, για να διαφυλάξουν τόσο την προστασία των μνημείων όσο και την υπόσταση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας».

Εργατικό δυστύχημα στα ναυπηγεία Σαλαμίνας: Νεκρός ένας 63χρονος εργάτης και τραυματίας ένας 22χρονος

ναυπηγεια

Εργατικό δυστύχημα στα ναυπηγεία Σαλαμίνας: Νεκρός ένας 63χρονος εργάτης και τραυματίας ένας 22χρονος

Ο άτυχος εργάτης έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες

«Doukas for president» – Το χιουμοριστικό βίντεο του Χάρη Δούκα με τη Σάσα Σταμάτη και το debate με… Τραμπ

ΔΟΥΚΑΣ 1

«Doukas for president» – Το χιουμοριστικό βίντεο του Χάρη Δούκα με τη Σάσα Σταμάτη και το debate με… Τραμπ

Η δημοσιογράφος και ο δήμαρχος Αθηναίων «ανακοίνωσαν» την υποψηφιότητα του για την προεδρία των ΗΠΑ