Δυσαρέσκεια Τσίπρα για τα χημικά στους συνταξιούχους – Την πολιτική ευθύνη ανέλαβε ο Τόσκας – Τέλος τα δακρυγόνα κατά διαδηλώσεων

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός, με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, λίγο μετά την ένσταση που δημιουργήθηκε στην κινητοποίηση των συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας. Μετά την παρέμβαση αυτή δόθηκε εντολή να πάψει η χρήση δακρυγόνων στις διαδηλώσεις ενώ ο Υπουργός Νίκος Τόσκας ανέλαβε την πολιτική ευθύνη.

57f241e01dc5247a5c8b47bd

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε στο Νίκο Τόσκα τη δυσαρέσκεια του για τα μικροεπεισόδια που σημειώθηκαν μπροστά από την Ηρώδου Αττικού, όταν αστυνομικοί προχώρησαν σε ρίψη χημικών εναντίον των συνταξιούχων που διαδήλωναν. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό να ληφθούν μέτρα για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.

Εν τω μεταξύ εντοπίστηκε το απόγευμα σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την εσωτερική έρευνα της ΕΛΑΣ, ο αστυνομικός της διμοιρίας των ΜΑΤ, ο οποίος το πρωί έκανε χρήση χημικών κατά τη διάρκεια της πορείας των συνταξιούχων.

Ο αστυνομικός αναμένεται να περάσει το κατώφλι της ΓΑΔΑ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. Το απόγευμα διατάχτηκε απο την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με όσα έλαβαν χώρα το πρωί στη συγκέντρωση των συνταξιούχων, προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτης εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού.

Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων.

Τα δακρυγόνα ρίφθησαν κατά των συνταξιούχων μπροστά από την Ηρώδου Αττικού όπου κατέληξε η πορεία τους, με στόχο αντιπροσωπεία τους να συναντήσει τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα οι συνταξιούχοι επιχείρησαν να περάσουν προσπαθώντας ταυτόχρονα να ρίξουν, ωθώντας, τη μία κλούβα η οποία ήταν παρατεταγμένη, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν εκεί να απαντήσουν με ρίψη χημικών για να διαλύθει το πλήθος.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις αντιδρούν στον νόμο Κατρούγκαλου 4387, που, όπως υποστηρίζουν, είναι ο θάνατος των επικουρικών τους συντάξεων.

Όπως επισημαίνουν, έχουν συνεισφέρει για το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα, όλα αυτά τα χρόνια ως εργαζόμενοι, εκατομμύρια ευρώ τονίζοντας ότι όσοι κατακρεουργούν τις επικουρικές τους συντάξεις και τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα θα τους γράψει η ιστορία με μαύρα χρώματα.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις καλούν όλη την ελληνική κοινωνία σε γενικό παλλαϊκό ξεσηκωμό «ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές και τις μνημονιακές δεσμεύσεις» ώστε να μπει φραγμός «στις νέες περικοπές των επικουρικών συντάξεων». Αυτή τη στιγμή, οι συνταξιούχοι πραγματοποιούν πορεία η οποία βρίσκεται στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή και κατευθύνονται προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Βαγγέλης Μαρινάκης: Αυτές τις έξι λέξεις έχει κάνει τατουάζ – «Έχω τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα»

Μαρινάκης 1

Βαγγέλης Μαρινάκης: Αυτές τις έξι λέξεις έχει κάνει τατουάζ – «Έχω τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα»

Συνέντευξη στη Daily Mail έδωσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και της Φόρεστ Βαγγέλης Μαρινάκης

Κατάληψη Νομικής Σχολής: Τουλάχιστον 28 προσαγωγές – Δεν πάει το μυαλό σας τι βρήκε η αστυνομία (!) (Εικόνες/ Βίντεο)

nomiki2

Κατάληψη Νομικής Σχολής: Τουλάχιστον 28 προσαγωγές – Δεν πάει το μυαλό σας τι βρήκε η αστυνομία (!) (Εικόνες/ Βίντεο)

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Νομική Σχολή στην Αθήνα. Αστυνομικοί παρουσία εισαγγελέα πραγματοποίησαν έφοδο σε χώρο…

Ρένα Κουβελιώτη: Η πρώτη αντίδραση μετά την επίθεση – Οι δύο υποθέσεις που ασχολήθηκε πρόσφατα

Κουβελιώτη επίθεση

Ρένα Κουβελιώτη: Η πρώτη αντίδραση μετά την επίθεση – Οι δύο υποθέσεις που ασχολήθηκε πρόσφατα

«Οι προσπάθειες φίμωσης του λειτουργήματος που ασκώ όλα αυτά τα χρόνια πέφτουν στο "κενό"», τονίζει…

Πάτρα: Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα ναρκωτικών – Διακινητές κρέμασαν ανάποδα μαθητή

pexels cottonbro 4100674

Πάτρα: Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα ναρκωτικών – Διακινητές κρέμασαν ανάποδα μαθητή

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις σχετικά με το κύκλωμα ναρκωτικών στην Πάτρα και τις μεθόδους εκφοβισμού…